SportRemek Hód Úszó SE eredmények

2019. december 18., szerda
 
Remek Hód Úszó SE eredmények

A Rövidpályás Országos Bajnokság sikerei - Ugrai Panna 100m pillangón szerzett ezüstérme, Gál Olivér évjáratos országos csúcsa 50m mellen és Matejdesz Máté egyéni csúcshalmozása - után sem maradt esemény nélkül a hétvégén a Hód Úszó Se.

 

 

 

 

 


 

Saját rendezésű Cikluszáró Nemzetközi Úszóversenynek adott otthont a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda. A 47 egyesület (magyar,szerb,román) 652 versenyzője, a két nap alatt 3000 alkalommal állt fel a rajtkőre.

Szombaton a verseny Dr. Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere nyitotta meg

Többek között szólt a vásárhelyi úszósport és az utánpótlás-nevelés fontosságáról, az egészséges életmódra való nevelésről.

 

A kétnapos versenyen második napján a már 50 métert folyamatos úszással teljesíteni tudó „Béka” csoport bemutató úszásával indult a nap. A 32 versenyszámból álló eseményt a leghosszabb 800 és 1500 m gyorsúszó számok zárták.

A Hód Úszó Se 19 érmet, és számos pontszerző helyet szerzett. A 8 arany, 7 ezüst és 4 bronzérem mellett új Hód Úszós csúcsok is születtek, majd az év végéhez közeledve az országos ranglistán is több előrejutást és a ranglistán vezető pozíciót is sikerült elérniük a gyerekeknek. Utánpótlást tekintve reménykeltő, hogy két saját nevelésű sportoló is elhozta a legmagasabb Len pontért járó kupát. Nagy Olivér (2011) és Horváth Ákos (2006) személyében.

Érmes helyezettek:


Lova Gréta: 200m vegyes 2. 200m gyors 3. 100m mellúszás 1. 100m hátúszás 2. 100m pillangó 1.

Horváth Ákos: 200m vegyes 3. 200m gyors 3. 100m pillangó 2.

Barna Máté: 200m mellúszás 1. 100 mell 2.

Tésik Zsófia: 100m hát 3.

Nagy Olivér: 50m gyors 1. 100m gyors 1.

Mérai Janka: 50m pillangó 1. 100m pillangó 1.

Lénárt Imre Bálint: 50m pillangó 2. 100m pillangó 2.

Szabó Marcell: 50m hát 3. 200m hát 3.

 

Felkészítő edzők: Olaszné Bajusz Andrea, Máté Hunor, Csókay Miklós

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Érkezik a 10 ezer forint

Érkezik a 10 ezer forint

Hódmezővásárhelyen régi hagyomány, hogy a szeretet ünnepe közeledtével megajándékozzák a városban élő 70. életévét betöltött polgárait.
Mindig van valami, ami továbbvisz...

Mindig van valami, ami továbbvisz...

Bensőséges és családias hangulatú koncertet adott a vásárhelyi születésű énekesnő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Nyilas Misi Pakkok idén is

Nyilas Misi Pakkok idén is

Az  Ótemplomi Református Egyházközség a külterületi települések és a tanyavilág hátrányos helyzetű gyermekei részére is küld csomagokat.
Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!