GazdaságÉrkezik a 10 ezer forint

2019. december 18., szerda
 
Érkezik a 10 ezer forint

Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatala idén is minden 70 év fölötti lakos számára 10 ezer forintot juttat el.

 

 

 

 

 

 

A hivatal 3 ütemben adta postára az összegeket, legkésőbb karácsonyig mindenki megkapja majd az érintettek közül. Az ajándékozási akció összköltsége: 64 422 035 forint.

 

Amíg például 2012-ben még csak 5520 70 éven feletti hódmezővásárhelyi polgár kapott Erzsébet utalványt az ünnepek előtt, addig 2017-ben és 2018-ban már 6000-nél több volt az ajándékozottak száma. Örömteli hír, hogy idén tovább gyarapodott, 6147 főre azoknak a vásárhelyi polgároknak a száma, akik betöltötték a 70. életévüket.

 

Hódmezővásárhelyen régi hagyomány, hogy a szeretet ünnepe közeledtével megajándékozzák a városban élő 70. életévét betöltött polgárait. Többségük nincs könnyű anyagi és szociális helyzetben, ezért a vásárhelyi önkormányzat minden évben próbál mindenkin segíteni, a rászoruló gyerekeken és az időseken is.

December 18-tól elkezdődött a 70 éven felüli hódmezővásárhelyi polgárok részére a 10 ezer forint postázása. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szociális dolgozók munkájának elismerése

Szociális dolgozók munkájának elismerése

A vásárhelyi Kapcsolat Központ és a 2011 óta a katolikus egyház fenntartásába tartozó intézmények munkatársai kaptak elismerő oklevelet. Díjazottak névsora.
Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen.
Mindig van valami, ami továbbvisz...

Mindig van valami, ami továbbvisz...

Bensőséges és családias hangulatú koncertet adott a vásárhelyi születésű énekesnő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.