GazdaságÉrkezik a 10 ezer forint

2019. december 18., szerda
 
Érkezik a 10 ezer forint

Hódmezővásárhely Polgármesteri Hivatala idén is minden 70 év fölötti lakos számára 10 ezer forintot juttat el.

 

 

 

 

 

 

A hivatal 3 ütemben adta postára az összegeket, legkésőbb karácsonyig mindenki megkapja majd az érintettek közül. Az ajándékozási akció összköltsége: 64 422 035 forint.

 

Amíg például 2012-ben még csak 5520 70 éven feletti hódmezővásárhelyi polgár kapott Erzsébet utalványt az ünnepek előtt, addig 2017-ben és 2018-ban már 6000-nél több volt az ajándékozottak száma. Örömteli hír, hogy idén tovább gyarapodott, 6147 főre azoknak a vásárhelyi polgároknak a száma, akik betöltötték a 70. életévüket.

 

Hódmezővásárhelyen régi hagyomány, hogy a szeretet ünnepe közeledtével megajándékozzák a városban élő 70. életévét betöltött polgárait. Többségük nincs könnyű anyagi és szociális helyzetben, ezért a vásárhelyi önkormányzat minden évben próbál mindenkin segíteni, a rászoruló gyerekeken és az időseken is.

December 18-tól elkezdődött a 70 éven felüli hódmezővásárhelyi polgárok részére a 10 ezer forint postázása. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Szociális dolgozók munkájának elismerése

Szociális dolgozók munkájának elismerése

A vásárhelyi Kapcsolat Központ és a 2011 óta a katolikus egyház fenntartásába tartozó intézmények munkatársai kaptak elismerő oklevelet. Díjazottak névsora.
Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen.
Mindig van valami, ami továbbvisz...

Mindig van valami, ami továbbvisz...

Bensőséges és családias hangulatú koncertet adott a vásárhelyi születésű énekesnő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!