Kultúra, oktatásMindig van valami, ami továbbvisz...

2019. december 17., kedd
 
Mindig van valami, ami továbbvisz...

Bensőséges és családias hangulatú koncertet adott a JaMese a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban, a közönség ugyanis a művészek közvetlen közelében, a színpadon élvezhette az együttes vadonatúj zenei anyagát bemutató produkciót.

 

 

 

 

 

 

 

 

A vásárhelyi születésű Molnár Emese most először állt gyerekeket és felnőtteket egyaránt megszólító műsorral, úgynevezett zenés adventi kalendáriummal a rajongók elé.

 

„ Mióta én is édesanya vagyok, keresem azokat a lehetőségeket, amelyek segítik az adventi időszakban a készülődést. Ebben a 24 napban nemcsak az van benne, hogy a végén karácsony lesz, hanem őseink népszokásai is megtalálhatók. Korábban már készítettem meséket és dalokat rejtő borítékokat és naponta ezekből olvastam fel egyet-egyet. Ezt a gondolatmenetet követtem akkor is, amikor megálmodtam ezt a dalokra épülő, zenés naptárat. Az új albumnak Szabó T. Anna versei adják az alapját, amelyek tavaly egy kötetben jelentek meg a Pagony Kiadó gondozásában. A lemezre végül Annának, kifejezetten nekem írt költeményei is rákerültek. A sorrendiségben követtem egyfajta dinamikát, mert az elejére válogattam az ünnepre hangolódó szövegeket, a mélyebb, fajsúlyosabb mondanivalók inkább később kapnak helyet”.- hangsúlyozta Molnár Emese.

 

Az albumon a kedves dalok mellett a hiányról szólók is helyet kaptak. Emese életében a karácsony örömét ugyanis beárnyékolja édesanyja és nővére elvesztése.

 

„Aki azt gondolja, hogy az öröm egy állandóan jelenlévő energiaforrás, az hazudik önmagának”- véli a JaMese frontembere. Hozzátette: „ Sokszor a boldogság megérkezett állapotokat jelent, mert okozhatnak örömöt egészen apró dolgok, de megesik, hogy előtte nagy-nagy feszültséget, veszteséget vagy gyászt éltünk át. Én felvállalom azt, hogy nekem sem minden ünnep jó, hiányoznak a szeretteim és néha sírunk karácsonykor családi körben. Ha valaki végighallgatja ezt a kalendáriumot, megtapasztalhatja, hogy sokrétegűek a szövegek. Szerintem lejárt az idolok ideje, én sem vagyok tökéletes, ezért nem is szeretnék mindent álcázni. Az albumaink, ahogyan ez is, mégis optimisták. Amikor az ember azt hiszi, hogy minden elveszett, valamitől mégis erőre tud kapni, vagy jön valaki, aki segít. Én ebben nagyon hiszek, mert én is így működöm. Mindig van valami, ami továbbvisz, az utolsó utáni pillanatban is….

 

Közben Emesének a saját lemez készítése mellett arra is volt ideje, hogy közreműködjön az egy évvel ezelőtt, tragikusan fiatalon elhunyt énekesnő, Fábián Juli emlékdalában is. A Földrevaló című nóta egy hónappal ezelőtt debütált a magyar könnyűzenei élet színe-javával, többek között Rúzsa Magdival, Wolf Katival, Tóth Verával, Mező Misivel és Molnár Emesével.

A vásárhelyi születésű énekesnő kiemelte: számára volt megtiszteltetés, hogy felkérték a közös éneklésre, mert Julihoz a szakmai mellett személyes, mély beszélgetésekkel tarkított kapcsolat is fűzte.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Amatőrök profi előadása

Amatőrök profi előadása

A 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjét december 14-én tartották a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Győztesek névsora.
Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen.
Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Báli menetrend Hódmezővásárhelyen 2020

Öt iskola, valamint az Orvosbál, a Vadászbál, a Huszárbál és a Gazdasági Egyesület rendezvényei adják 2020-ban a megyei jogú város báli szezonját.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.