BulvárNyilas Misi Pakkok idén is

2019. december 17., kedd
 
Nyilas Misi Pakkok idén is

Az idei esztendőben is csatlakozott a Hódmezővásárhely – Ótemplomi Református Egyházközség a Magyar Református Szeretetszolgálat Nyilas Misi Pakk akciójához.

 

 

 

 

 

 

Móricz Zsigmond: Légy jó mindhalálig című művében Nyilas Misi pakkot, vagyis csomagot kap, ami a történet szerint szomorú véget ér, mert a kollégista társai felfalják a csomag tartalmát.

Talán nem véletlenül,  – a hazai szépirodalom egyik legismertebb  – szívhezszóló művének főszereplője nevéhez kötődik a 2015-ben elindított akció. Akkor mondta Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, hogy a szeretetdoboz-akcióban 7000 nélkülöző családnak szeretnének segíteni szerte a Kárpát-medencében.

 

Az akcióban idén Vásárhelyen közel százharminc cipősdoboznyi ajándékcsomag készült, amelyeket Hódmezővásárhelyen és a város külterületén élő rászoruló gyerekek kapják karácsonyra.

 

A játékokat, könyveket, ruhákat, csomagolt édességeket tartalmazó pakkok egyik felét a Sorsok Háza munkatársai juttatják el nehézsorsú családoknak.

 

Továbbá Batida, Erzsébet, Kútvölgy, Öregkishomok, Szikáncs és a tanyavilág hátrányos helyzetű gyermekei részére kézbesítenek csomagokat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Mindig van valami, ami továbbvisz...

Mindig van valami, ami továbbvisz...

Bensőséges és családias hangulatú koncertet adott a vásárhelyi születésű énekesnő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Platán Hét a Varga Tamásban

Platán Hét a Varga Tamásban

Elkezdődött a 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét, tele programokkal. Egy-egy eseményre a szülőket is várják. Részletes program.
Amatőrök profi előadása

Amatőrök profi előadása

A 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjét december 14-én tartották a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Győztesek névsora.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.