BulvárVásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

2019. december 15., vasárnap
 
Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

A most 29 éves színésznő neve, modellként is ismert. Hódmezővásárhelyen a Bethlen Gábor Református Gimnáziumba járt, majd a tanulmányait Dániában, az Ega Ungdoms Hojskole-ban folytatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy magáról vall: „Személyiségem nagy részét ott fejlesztették ki. Talán Andersen, a nagy dán mesemondó szellemének segítségével, akinek a történetei mindig lenyűgöztek.”


A középiskolát befejezve jelentkezett a budapesti Keleti István Művészeti Iskolába. Ballettet és a jazz táncot tanult. Az első év után már játszhatott a Bárka Színházban. Elvégezte a Kodolányi János Egyetemen a kommunikációs és médiaszakot.

A most díjnyertes alakítása előtt játszott már filmekben: 2012-ben az Újratöltve, 2015-ben az Aranyélet  egy-egy epizódjában.

 

Az alacsonyköltségvetésű A pillanat című filmet három díjra is jelölték az idei International Golden Film Award-on. A legjobb film, a legjobb női főszereplő és a legjobb feltörekvő színésznő kategóriában.

 

A Pillanat című film rendezője Aspy Tom.

A film egy határozott életcéllal rendelkező lányról szól. Baleset éri, melynek következtében kiderül, hogy halálos betegségben szenved. A diagnózis: „ Bármelyik pillanatban...”

Élete átalakul, a jelen a reménykedés, a múlt a fájdalom képe lesz. Feloldhatatlan problémák halmaza zúdul rá, melyekről azt gondoljuk, velünk ez nem történhet meg. Mindezek   elől a könyvekbe menekül. Olvas és vár, hogy rátaláljon az igaz szerelem... A semmiből felbukkan egy titokzatos ismeretlen, és megszólítja. De vajon ki ez az idegen? Az egy nap alatt lejátszódó történet mély lelki   érzelmeket feszeget, őszinte, vívódó, titokzatos és rejtélyes dráma alakul ki előttünk. A  filmben jelenetről jelenetre fokozódik a drámaiság, egészen a beteljesülésig, hiszen “Szebb az élet így, ha jön a pillanat.”

 

A film Los Angelesben az International Golden Film Awardon a Legjobb Film díját nyerte el. A vásárhelyi  Domján Kata a filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dinamikus, lendületes, ütős

Dinamikus, lendületes, ütős

Idén is megtelt a BFMK nézőtere a Máté Taekwondo Évzáró Gáláján. 80 fő állt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen.
Szövetségre lép tíz megyei jogú város

Szövetségre lép tíz megyei jogú város

Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.