BulvárVásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

2019. december 15., vasárnap
 
Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

A most 29 éves színésznő neve, modellként is ismert. Hódmezővásárhelyen a Bethlen Gábor Református Gimnáziumba járt, majd a tanulmányait Dániában, az Ega Ungdoms Hojskole-ban folytatta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ahogy magáról vall: „Személyiségem nagy részét ott fejlesztették ki. Talán Andersen, a nagy dán mesemondó szellemének segítségével, akinek a történetei mindig lenyűgöztek.”


A középiskolát befejezve jelentkezett a budapesti Keleti István Művészeti Iskolába. Ballettet és a jazz táncot tanult. Az első év után már játszhatott a Bárka Színházban. Elvégezte a Kodolányi János Egyetemen a kommunikációs és médiaszakot.

A most díjnyertes alakítása előtt játszott már filmekben: 2012-ben az Újratöltve, 2015-ben az Aranyélet  egy-egy epizódjában.

 

Az alacsonyköltségvetésű A pillanat című filmet három díjra is jelölték az idei International Golden Film Award-on. A legjobb film, a legjobb női főszereplő és a legjobb feltörekvő színésznő kategóriában.

 

A Pillanat című film rendezője Aspy Tom.

A film egy határozott életcéllal rendelkező lányról szól. Baleset éri, melynek következtében kiderül, hogy halálos betegségben szenved. A diagnózis: „ Bármelyik pillanatban...”

Élete átalakul, a jelen a reménykedés, a múlt a fájdalom képe lesz. Feloldhatatlan problémák halmaza zúdul rá, melyekről azt gondoljuk, velünk ez nem történhet meg. Mindezek   elől a könyvekbe menekül. Olvas és vár, hogy rátaláljon az igaz szerelem... A semmiből felbukkan egy titokzatos ismeretlen, és megszólítja. De vajon ki ez az idegen? Az egy nap alatt lejátszódó történet mély lelki   érzelmeket feszeget, őszinte, vívódó, titokzatos és rejtélyes dráma alakul ki előttünk. A  filmben jelenetről jelenetre fokozódik a drámaiság, egészen a beteljesülésig, hiszen “Szebb az élet így, ha jön a pillanat.”

 

A film Los Angelesben az International Golden Film Awardon a Legjobb Film díját nyerte el. A vásárhelyi  Domján Kata a filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Dinamikus, lendületes, ütős

Dinamikus, lendületes, ütős

Idén is megtelt a BFMK nézőtere a Máté Taekwondo Évzáró Gáláján. 80 fő állt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen.
Szövetségre lép tíz megyei jogú város

Szövetségre lép tíz megyei jogú város

Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.