Kultúra, oktatásNyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

2022. január 26., szerda
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

A 2022 őszén induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni az érdeklődőknek. Ezt az időpontot minden évben megelőzi a budapesti Educatio kiállítás és az egyetemek kari nyílt napjai.

 

 

 

 

 


Idén január 13. és 15-e között ismét ott volt Budapesten a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és egy héttel később pedig a Nyílt Napon, a Kar Andrássy úti épületébe várták a továbbtanuláson gondolkodó fiatalokat.

 

A jelentkezésről és a képzésekről tartott szokásos tájékoztatók mellett, a high-tech gazdálkodásról, a robottechnológia alkalmazásáról is tartottak előadást.

A digitalizáció egyre sokrétübb felhasználása miatt a karon indítottak új szakot, az agrár- és üzleti digitalizáció alapképzést.

Továbbra is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakokra, mezőgazdasági mérnöki alapszakon magyar mellett angol nyelven is.

Az alapképzések (BSc) mellett lehetőség van a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésben (MSc), valamint a gyógy- és fűszernövények, a mezőgazdasági, továbbá a ménesgazda felsőoktatási szakképzésben (FOSZ) való továbbtanulásra is.

Mivel a diploma feltétele a középfokú komplex nyelvvizsga, ezért négy féléven keresztül az angol nyelv tanulásának lehetőségét is biztosítják a hallgatók számára.

A Karon évek óta akkreditált nyelvvizsga központ működik, ahol évente négy alkalommal lehet nyelvvizsgát tenni.

A felvételi pontszámok alapképzés esetén a jogszabályi minimum 280 pont, a felsőoktatási szakképzések esetén pedig 240 pont.

A ponthatárok és a felvételi eredmények várható kihirdetése július 21-e.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Gepida emlékek nyomában

Gepida emlékek nyomában

Egykor a keleti germán nyelvű gepidák jelenléte meghatározó a volt Kárpát-medencében. Vásárhely régészeti múltja bővelkedik gepida lelőhelyekben és leletekben.
Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Január 23-án teltházas Gálaesten adták át a Vásárhelyi Művészeti Díjakat. Hódmezővásárhely szülötte, nemzetközi hírnévnek örvendő muzsikus, és egy hely népdalkör kapott díjat.
Megvan az első idegenbeli győzelem

Megvan az első idegenbeli győzelem

A bajnokság egyik legnehezebbnek számító hazai pályáján lépett pályára január 21-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában.
 

És ezt már olvasta?

Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli
Ismét hazai pályán győzött a Kosársuli A végig kemény, agresszív játékot, helyenként ebből adódóan pontatlan támadójátékot hozó találkozón a védekezés dominált a Kosársuli javára.
 
Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből
Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből Az idén hetvenéves Vásárhelyi Őszi Tárlat hagyományát és évtizedeken átívelő frissességét bemutató kiállítás nyílik márciusban az Alföldi Galériában.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 6. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Költségvetés 2024
Költségvetés 2024 Elfogadta a hódmezővásárhelyi önkormányzat az idei költségvetését a közgyűlés február 14-én tartott ülésén.
 
Meglett a hatodik győzelem is
Meglett a hatodik győzelem is A bajnokság 20. fordulójában is olyan ellenfél vendégeként szerepelt a vásárhelyi együttes, amely a mérkőzést megelőzően előrébb állt a tabellán.
 
Két vásárhelyi ezüstérem a Taekwon-do versenyen
Két vásárhelyi ezüstérem a Taekwon-do versenyen Február 11-én rendezte meg a Barátság Sportegyesület az idei Barátság Kupa Országos Nyílt ITF Taekwon-do versenyt Battonyán.
 
A Boch család egyik tagja járt Vásárhelyen
A Boch család egyik tagja járt Vásárhelyen A látogatás a célja a Villeroy & Boch-ban az elmúlt időszakban végrehajtott több mint 5,3 milliárd forintos fejlesztéssorozat megtekintése volt.