Kultúra, oktatásNyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

2022. január 26., szerda
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

A 2022 őszén induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni az érdeklődőknek. Ezt az időpontot minden évben megelőzi a budapesti Educatio kiállítás és az egyetemek kari nyílt napjai.

 

 

 

 

 


Idén január 13. és 15-e között ismét ott volt Budapesten a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és egy héttel később pedig a Nyílt Napon, a Kar Andrássy úti épületébe várták a továbbtanuláson gondolkodó fiatalokat.

 

A jelentkezésről és a képzésekről tartott szokásos tájékoztatók mellett, a high-tech gazdálkodásról, a robottechnológia alkalmazásáról is tartottak előadást.

A digitalizáció egyre sokrétübb felhasználása miatt a karon indítottak új szakot, az agrár- és üzleti digitalizáció alapképzést.

Továbbra is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakokra, mezőgazdasági mérnöki alapszakon magyar mellett angol nyelven is.

Az alapképzések (BSc) mellett lehetőség van a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésben (MSc), valamint a gyógy- és fűszernövények, a mezőgazdasági, továbbá a ménesgazda felsőoktatási szakképzésben (FOSZ) való továbbtanulásra is.

Mivel a diploma feltétele a középfokú komplex nyelvvizsga, ezért négy féléven keresztül az angol nyelv tanulásának lehetőségét is biztosítják a hallgatók számára.

A Karon évek óta akkreditált nyelvvizsga központ működik, ahol évente négy alkalommal lehet nyelvvizsgát tenni.

A felvételi pontszámok alapképzés esetén a jogszabályi minimum 280 pont, a felsőoktatási szakképzések esetén pedig 240 pont.

A ponthatárok és a felvételi eredmények várható kihirdetése július 21-e.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Gepida emlékek nyomában

Gepida emlékek nyomában

Egykor a keleti germán nyelvű gepidák jelenléte meghatározó a volt Kárpát-medencében. Vásárhely régészeti múltja bővelkedik gepida lelőhelyekben és leletekben.
Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Január 23-án teltházas Gálaesten adták át a Vásárhelyi Művészeti Díjakat. Hódmezővásárhely szülötte, nemzetközi hírnévnek örvendő muzsikus, és egy hely népdalkör kapott díjat.
Megvan az első idegenbeli győzelem

Megvan az első idegenbeli győzelem

A bajnokság egyik legnehezebbnek számító hazai pályáján lépett pályára január 21-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 12. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem
A hajrában már nem volt kétséges a győzelem A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli remek teljesítménnyel verte a tabellán második MEAFC-Miskolcot az NB I/B Zöld csoport alapszakaszának utolsó előtti fordulójában.
 
Gyermekek védelme az online térben
Gyermekek védelme az online térben A gyerekek egyre több időt töltenek a számítógépek előtt, és nagyon keveset tudunk arról, mit csinálnak ezalatt. A híreket olvasva, néha tragédia történhet ha nem figyel a szülő.
 
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné
Signum Urbis Honorantis kitüntetést kapott Szabó Gáborné A város közössége érdekében végzett önzetlen munkássága elismeréseként, amellyel gyarapította a város szellemi javait, növelte jó hírnevét.
 
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin
Pro Urbe díjat kapott Faragó Katalin Kiemelkedően magas, szakmai munkásságának elismeréseként, amellyel Hódmezővásárhely szellemi értékeit gyarapította és jó hírnevét növelte.

 

 
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda
Jászai Mari díjat kapott Pikali Gerda Pályfutására meghatározó hatással volt Hódmezővásárhely, a Bethlen Gábor Gimnázium, a drámaszakkör és három nagyszerű vásárhelyi pedagógus.
 
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen
Ünnepi megemlékezések Vásárhelyen Vásárhelyen több helyszínen voltak ünnepségek az 1848/49-es Forradalom és Szabadságharc 175. évfordulója alkalmából.