Kultúra, oktatásNyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

2022. január 26., szerda
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

A 2022 őszén induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni az érdeklődőknek. Ezt az időpontot minden évben megelőzi a budapesti Educatio kiállítás és az egyetemek kari nyílt napjai.

 

 

 

 

 


Idén január 13. és 15-e között ismét ott volt Budapesten a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és egy héttel később pedig a Nyílt Napon, a Kar Andrássy úti épületébe várták a továbbtanuláson gondolkodó fiatalokat.

 

A jelentkezésről és a képzésekről tartott szokásos tájékoztatók mellett, a high-tech gazdálkodásról, a robottechnológia alkalmazásáról is tartottak előadást.

A digitalizáció egyre sokrétübb felhasználása miatt a karon indítottak új szakot, az agrár- és üzleti digitalizáció alapképzést.

Továbbra is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakokra, mezőgazdasági mérnöki alapszakon magyar mellett angol nyelven is.

Az alapképzések (BSc) mellett lehetőség van a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésben (MSc), valamint a gyógy- és fűszernövények, a mezőgazdasági, továbbá a ménesgazda felsőoktatási szakképzésben (FOSZ) való továbbtanulásra is.

Mivel a diploma feltétele a középfokú komplex nyelvvizsga, ezért négy féléven keresztül az angol nyelv tanulásának lehetőségét is biztosítják a hallgatók számára.

A Karon évek óta akkreditált nyelvvizsga központ működik, ahol évente négy alkalommal lehet nyelvvizsgát tenni.

A felvételi pontszámok alapképzés esetén a jogszabályi minimum 280 pont, a felsőoktatási szakképzések esetén pedig 240 pont.

A ponthatárok és a felvételi eredmények várható kihirdetése július 21-e.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Gepida emlékek nyomában

Gepida emlékek nyomában

Egykor a keleti germán nyelvű gepidák jelenléte meghatározó a volt Kárpát-medencében. Vásárhely régészeti múltja bővelkedik gepida lelőhelyekben és leletekben.
Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Január 23-án teltházas Gálaesten adták át a Vásárhelyi Művészeti Díjakat. Hódmezővásárhely szülötte, nemzetközi hírnévnek örvendő muzsikus, és egy hely népdalkör kapott díjat.
Megvan az első idegenbeli győzelem

Megvan az első idegenbeli győzelem

A bajnokság egyik legnehezebbnek számító hazai pályáján lépett pályára január 21-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában.
 

És ezt már olvasta?

Átvették a megbízóleveleket
Átvették a megbízóleveleket Június 19-én délután vették át a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők. Névsorok.
 
Múzeumok éjszakája 2024
Múzeumok éjszakája 2024 Idén is gazdag és izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket szombaton délután 5 órától egészen késő estig. Részletes Program.
 
Lassú a kilábalás az adósságból
Lassú a kilábalás az adósságból A konszolidáció tényleges hatása a június végi adatokból látszik majd. Tavaly decemberben a Makói Egészségügyi Ellátó Központ már egyszer kapott pénzt adóságrendezésre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Újabb neveket jelentett be e SZIN
Újabb neveket jelentett be e SZIN Újabb nemzetközi neveket jelentett be a Coca-Cola SZIN és a legfrissebb hírek szerint, a legnagyobb nyárzáró fesztiválon már teljes a nagyhelyszínek programja. A teljes program ITT!
 
Rokokó az egykori és a mai divatban
Rokokó az egykori és a mai divatban A Vásárhelyi Levéltár különleges előadásra invitál. Az egykori divatirányzat kitörölhetetlen nyomot hagyott a divat történetében. Befolyásuk ma is ott van a dizájnban és az esztétikai érzékenységben.
 
A lét művészete - sajátos látásmódban
A lét művészete - sajátos látásmódban Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába invitál V. Nagy Nándor képzőművész kiállítása.