Kultúra, oktatásNyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

2022. január 26., szerda
 
Nyílt Nap volt a Mezőgazdasági Karon

A 2022 őszén induló képzésekre február 15-ig lehet jelentkezni az érdeklődőknek. Ezt az időpontot minden évben megelőzi a budapesti Educatio kiállítás és az egyetemek kari nyílt napjai.

 

 

 

 

 


Idén január 13. és 15-e között ismét ott volt Budapesten a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara és egy héttel később pedig a Nyílt Napon, a Kar Andrássy úti épületébe várták a továbbtanuláson gondolkodó fiatalokat.

 

A jelentkezésről és a képzésekről tartott szokásos tájékoztatók mellett, a high-tech gazdálkodásról, a robottechnológia alkalmazásáról is tartottak előadást.

A digitalizáció egyre sokrétübb felhasználása miatt a karon indítottak új szakot, az agrár- és üzleti digitalizáció alapképzést.

Továbbra is lehet jelentkezni a mezőgazdasági mérnöki, vadgazda mérnöki és vidékfejlesztési agrármérnöki szakokra, mezőgazdasági mérnöki alapszakon magyar mellett angol nyelven is.

Az alapképzések (BSc) mellett lehetőség van a vidékfejlesztési agrármérnöki mesterképzésben (MSc), valamint a gyógy- és fűszernövények, a mezőgazdasági, továbbá a ménesgazda felsőoktatási szakképzésben (FOSZ) való továbbtanulásra is.

Mivel a diploma feltétele a középfokú komplex nyelvvizsga, ezért négy féléven keresztül az angol nyelv tanulásának lehetőségét is biztosítják a hallgatók számára.

A Karon évek óta akkreditált nyelvvizsga központ működik, ahol évente négy alkalommal lehet nyelvvizsgát tenni.

A felvételi pontszámok alapképzés esetén a jogszabályi minimum 280 pont, a felsőoktatási szakképzések esetén pedig 240 pont.

A ponthatárok és a felvételi eredmények várható kihirdetése július 21-e.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.19.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Gepida emlékek nyomában

Gepida emlékek nyomában

Egykor a keleti germán nyelvű gepidák jelenléte meghatározó a volt Kárpát-medencében. Vásárhely régészeti múltja bővelkedik gepida lelőhelyekben és leletekben.
Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Átadták az idei Vásárhelyi Művészeti Díjakat

Január 23-án teltházas Gálaesten adták át a Vásárhelyi Művészeti Díjakat. Hódmezővásárhely szülötte, nemzetközi hírnévnek örvendő muzsikus, és egy hely népdalkör kapott díjat.
Megvan az első idegenbeli győzelem

Megvan az első idegenbeli győzelem

A bajnokság egyik legnehezebbnek számító hazai pályáján lépett pályára január 21-én este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában.
 
Hirdetés http://www.szegediborfesztival.hu/
Hirdetés

És ezt már olvasta?

Kitűzték a mártélyi választás időpontját
Kitűzték a mártélyi választás időpontját Dr. Putz Anita polgármester szerint, volt idő, amikor Mártélynak az uniós forrásokból 15-öd rész sem jutott, mint a szomszédos Székkutasnak.
 
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen
Ismét Streetball Bajnokság lesz Hódmezővásárhelyen A Hódmezővásárhelyi Kosársuli és a szabadkai Spartak Ifjúsági Kosárlabda Klub minden versenyezni vágyó kosarast várnak Vásárhelyről és térségéből.
 
Végeredmény a 6. helyezés lett
Végeredmény a 6. helyezés lett A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
 
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 
Fókuszban az agrárium
Fókuszban az agrárium Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.