SportMegvan az első idegenbeli győzelem

2022. január 22., szombat
 
Megvan az első idegenbeli győzelem

A bajnokság egyik legnehezebbnek számító hazai pályáján lépett pályára péntek este a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli, az NB I/B Zöld csoportjának 17. fordulójában.

 

 

 

 

Az Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC fogadta a csapatot, amely 7-1-es otthoni mérleggel rendelkezik a szezonban, januárban ráadásul az Újpestet és a Ceglédet is két vállra fektette.

A győriek a játéknapot megelőzően a nyolcadik helyet foglalták el a tabellán (8-8), míg a Kosársuli hét sikerrel és kilenc vereséggel a kilencediket. Adott volt tehát, hogy győzelem esetén fordul a kocka, és már rájátszást érő helyre kerül a Kosársuli.


A legjobbkor kellett megtörnie a jégnek, azaz az idegenbeli nyeretlenségnek, márpedig a legjobbkor tört meg. Fegyelmezettebben kezdett a vásárhelyi együttes, az ismét parádés napot záró Varga Ákos, valamint a szintén remekül teljesítő Burko vezetésével 4-0-val kezdődött az első negyed, ami aztán nem alakult a legideálisabban: úgy tűnt, a győriek hasonló dobóformát fogtak ki, mint az előző meccseiken, hiszen Lógár, majd Kámán is szórt egy-egy triplát, és a közeli dobásaik is ültek, végül 18-14-es előnnyel zárták az első tíz percet.

Egészen a második negyed közepéig maradt a hazai előny, 25-18-nál azonban Varga Zalán, majd Pavlovic kosarai kirángatták a csapatot a gödörből, nem sokkal később, Bálint triplájánál pedig már egyenlő volt az állás (29-29). Támadásban egyre inkább sikerült javítani a pontatlanságokat, védekezésben pedig a Győr nem tudott mit kezdeni Varga Ákos és Burko lepattanózásával. A félidő végén a büntetőkből a Kosársuli jött ki jobban, így 34-37 állt az eredményjelzőn a szünetben.

A harmadik, majd a negyedik negyed pedig szinte tökéletesen alakult: egyszer sem adta át a vezetést a csapat a győrieknek. A 37-37-nél érkező 7-0-s rohamot Pavlovic és Burko kettese után Bodócsi triplája tette teljessé, majd a 25. percben már a tíz pontot súrolta a különbség (40-49). A Győr dobószázaléka visszaesett, és ugyan a negyed végére még egyszer sikerült visszazárkózniuk két pontra (58-60), Borbáth triplája megadta az alaphangot a hajrára.

Ahol nemcsak jól sáfárkodott a vezetéssel a Kosársuli, hanem hamar eldöntötte, ki lesz a meccs győztese: Vejinovic büntetőjével, majd Pavlovic két duplájával és Bálint hármasával 8-0-s roham érkezett, a korábban magas százalékban eladott labdákat pedig határozott védőlepattanózás és eredményes támadójáték váltotta. Borbáth triplája, majd Varga Ákos kosara tizenötre növelte az előnyt, három perccel a vége előtt pedig későn próbált ébredezni a Győr: sikerült visszajönniük tíz ponton belülre, de így is magabiztosan, 87-79-cel lett meg a Kosársuli első idegenbeli győzelme a szezonban. Varga Ákos 22 ponttal, 16 lepattanóval és 6 assziszttal, míg Burko 15 ponttal és 11 lepattanóval ért el dupla-duplát.

 

NB I/B Zöld csoport, 17. forduló:

Agrofeed Széchenyi Egyetem Győri KC-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 79-87 (18-14, 16-23, 24-26, 21-24)

Győr, Széchenyi István Egyetemi Csarnok. Vezette: Gaál, Sentényi, Tóth

 

Győr: Bakon 5, Kámán B. 12/3, Gosztola 7, Lógár 13/3, Berneczei 14
Cserék: Geiger 23/9, Nagy 5/3, Kámán K. -, Hágen –
Vezetőedző: Kertész Dániel

Kosársuli: Varga Á. 22/3, Bodócsi 7/3, Varga Z. 4, Pavlovic 14, Burko 15
Cserék: Bálint 11/6, Borbáth 8/6, Vejinovic 6
Edzőpáros: Szablics Péter és Utasi Gábor

Utasi Gábor értékelése: „Végre megtört a jég! Azzal, hogy limitálni tudtuk a Győr hárompontosait, gyakorlatilag elvettük a fő fegyverüket. Ez volt a győzelmünk kulcsa. Gratulálok a csapatomnak az első idegenbeli sikerhez, és a Győrnek az eddigi és a mai meccsen bemutatott jó játékához."

 

U20-as csapatunk is fontos meccsen nyert, 80-70-es sikerrel erősítette meg a negyedik helyet a tabellán az ötödik győriek előtt. Megyesi dupla-duplázott, Borbáth 26 ponttal a mezőny legeredményesebbje lett.

Folytatás január 28-án, pénteken a bajnoki listavezető Cegléd ellen a Hódtói Sportcsarnokban.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Az elmaradt felújítás miatt bezárt egy konyha

Az elmaradt felújítás miatt bezárt egy konyha

A járási hivatal megtiltotta a Serháztér u. 6. szám alatti vásárhelyi közétkeztetési konyha működését. Mucsi Tamás, volt részlegvezető szerint elódázták a felújítást.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2022.24.hét

Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Munkaerőhiány a régióban

Munkaerőhiány a régióban

A dél-alföldi régió munkaerőpiacán a betöltetlen pozíciók száma a végzettséget nem igénylő betanított fizikai munkakörökben a legmagasabb.
Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Egészségünkről a Vásárhelyi Hírekben – 7 immunerősítő növény

Az enyhe december ellenére ez meghűlések időszaka, amelyet egyszerűen átvészelhetünk, és ehhez nincs szükség gyógyszertári szuper porokra és erős antibiotikumokra.
 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...