SportMegérdemelt győzelem

2020. október 11., vasárnap
 
Megérdemelt győzelem

Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.

 

 

 

 

 

 


Habár a bajnoki szezon már közel egy hónapja elrajtolt, mégis meglehetősen sokat kellett várni a Hódmezővásárhelyi LKC első hazai mérkőzésére. A szeptember 19-i hétvégén a Békéscsabai ENKSE U22-eseivel játszhatta volna a csapat az első összecsapást, ám a csabaiak visszalépése miatt az a hétvége mérkőzés nélkül telhetett. Öröm az ürömben viszont, hogy az október 10-i mérkőzésre, ha az egészségügyi előírások szigorú betartásával, de a HLKC-szurkolók is ellátogathattak, így sokan a helyszínen nézhették végig a párharcot.

Ahogy Dankó Ervin vezetőedző is fogalmazott a mérkőzést megelőzően a Csorvással általában vagy nehéz, vagy viszonylag könnyű meccseket játszottunk korábban. Az első perceket látva, pedig bízhattunk abban, hogy most utóbbi menetre lehet számítani.

A védekezésünk mindvégig kiváló volt, a találkozó legelejétől kezdve. Jó példa erre, hogy az első csorvási gól a 7. percben született meg, addigra pedig már négy vásárhelyi játékos is bevette a vendégek kapuját.

A tempóból nem is vettek vissza a lányok, így a játékrész felénél 12-4 állt az eredményjelzőn és a fordulás is biztató, 8 gólos előnynél érkezett el.

A helyzet a fordulás után sem változott, sikerült tartani az előnyt, hol 10, hol 7 volt közte, de a pontok hazai pályán tartása egy percig sem forgott veszélyben, megérdemelten nyerték meg a lányok szezonbeli első hazai meccsüket.

Folytatás október 17-én a Kecskeméti NKSE U22-es csapata ellen.

 

Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 37-28 (22-14)

 

HLKC: Rácz G., Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 4, Szabó 9, Lukács 2, Vér, Török 5, Dankó 6, Baráth 1, Vörös 1, Földesi, Bugnó, Kovács Sz. 8, Farkas, Petróczi
Edző: Dankó ERvin

 

Nyilatkozat: „Úgy érzem megtaláltuk tavaszi formánkat. Kiválóan védekeztünk. Sokat dolgoztak a lányok ezért. Csapatként győztünk. Menni kell tovább.”

 
 
Forrás: HLKC
 

Olvassa el ezt is!

A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A Ferencvárosi TC II. ellen játszott NB III-as bajnokit a HFC. A tisztes helytállás maximálisan összejött, egy kis szerencsével pedig akár pontot is csenhettünk volna.
Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának első meccsét játszotta Tóth Tamás együttese, a Hódtói közönsége pedig győzelemnek örülhetett hét hónap szünet után.
Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Többen is távoznak az intézményből. Az igazgató is beadta a felmondását, amit az önkormányzat elfogadott. Több intézmény összevonása is elképzelhető.
Frissdiplomások esélyei

Frissdiplomások esélyei

A megkérdezettek nagy része egy ígéretes munkáért hajlandó lenne elköltözni: többségük inkább külföldre menne, kicsit kevesebben az országon belül költöznének.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.