SportMegérdemelt győzelem

2020. október 11., vasárnap
 
Megérdemelt győzelem

Hazai pályán győzelemmel indította az NB II-es szezont a HLKC felnőtt csapata. A lányok a Csorvást győzték le magabiztosan.

 

 

 

 

 

 


Habár a bajnoki szezon már közel egy hónapja elrajtolt, mégis meglehetősen sokat kellett várni a Hódmezővásárhelyi LKC első hazai mérkőzésére. A szeptember 19-i hétvégén a Békéscsabai ENKSE U22-eseivel játszhatta volna a csapat az első összecsapást, ám a csabaiak visszalépése miatt az a hétvége mérkőzés nélkül telhetett. Öröm az ürömben viszont, hogy az október 10-i mérkőzésre, ha az egészségügyi előírások szigorú betartásával, de a HLKC-szurkolók is ellátogathattak, így sokan a helyszínen nézhették végig a párharcot.

Ahogy Dankó Ervin vezetőedző is fogalmazott a mérkőzést megelőzően a Csorvással általában vagy nehéz, vagy viszonylag könnyű meccseket játszottunk korábban. Az első perceket látva, pedig bízhattunk abban, hogy most utóbbi menetre lehet számítani.

A védekezésünk mindvégig kiváló volt, a találkozó legelejétől kezdve. Jó példa erre, hogy az első csorvási gól a 7. percben született meg, addigra pedig már négy vásárhelyi játékos is bevette a vendégek kapuját.

A tempóból nem is vettek vissza a lányok, így a játékrész felénél 12-4 állt az eredményjelzőn és a fordulás is biztató, 8 gólos előnynél érkezett el.

A helyzet a fordulás után sem változott, sikerült tartani az előnyt, hol 10, hol 7 volt közte, de a pontok hazai pályán tartása egy percig sem forgott veszélyben, megérdemelten nyerték meg a lányok szezonbeli első hazai meccsüket.

Folytatás október 17-én a Kecskeméti NKSE U22-es csapata ellen.

 

Női kézilabda NB II, Dél-keleti csoport

Hódmezővásárhelyi LKC – Csorvási SK 37-28 (22-14)

 

HLKC: Rácz G., Áncsán, Kovács A. 1, Csáki 4, Szabó 9, Lukács 2, Vér, Török 5, Dankó 6, Baráth 1, Vörös 1, Földesi, Bugnó, Kovács Sz. 8, Farkas, Petróczi
Edző: Dankó ERvin

 

Nyilatkozat: „Úgy érzem megtaláltuk tavaszi formánkat. Kiválóan védekeztünk. Sokat dolgoztak a lányok ezért. Csapatként győztünk. Menni kell tovább.”

 
 
Forrás: HLKC
 

Olvassa el ezt is!

A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A helyzeteket nem sikerült gólra váltani

A Ferencvárosi TC II. ellen játszott NB III-as bajnokit a HFC. A tisztes helytállás maximálisan összejött, egy kis szerencsével pedig akár pontot is csenhettünk volna.
Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának első meccsét játszotta Tóth Tamás együttese, a Hódtói közönsége pedig győzelemnek örülhetett hét hónap szünet után.
Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Többen is távoznak az intézményből. Az igazgató is beadta a felmondását, amit az önkormányzat elfogadott. Több intézmény összevonása is elképzelhető.
Frissdiplomások esélyei

Frissdiplomások esélyei

A megkérdezettek nagy része egy ígéretes munkáért hajlandó lenne elköltözni: többségük inkább külföldre menne, kicsit kevesebben az országon belül költöznének.
 

És ezt már olvasta?

Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban
Nemzeti Emlékezet Hete az Emlékpontban A történettudományi ülésen a forradalom szereplőinek, emlékezőinek, örököseinek és a kommunista hatalom viszonyát, az államszocializmus évtizedeitt mutatták be.
 
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC
A Csepel Stadionban lépett pályára a Hódmezővásárhelyi FC A kapu előtti utolsó pillanatokban még nem sikerült a legjobb döntéseket és megoldásokat meghozni, így az Újpest nyert. Interjú Kandó Róberttel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 43. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.