SportSikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

2020. október 10., szombat
 
Sikeresen rajtolt el a Vásárhelyi Kosársuli

Az NB I/B Zöld csoportjának első meccsét játszotta Tóth Tamás együttese, a Hódtói közönsége pedig győzelemnek örülhetett hét hónap szünet után.

 

 

 

 212 nap: ennyi telt el a legutóbbi Vásárhelyi Kosársuli-tétmeccs óta, ha a Békés U23 elleni, múlt hétvégi Hepp Kupa-továbbjutást nem számítjuk. A koronavírus-járvány közepette elrajtolhatott a hazai kosárlabdaélet, így az NB I/B Zöld csoportja is, csapatunk pedig az első forduló szabadnapja után a DEAC U23-at fogadta bajnoki nyitányként.

 

Tóth Tamás együttese kissé átalakult nyáron, ám a 12 játékos összhangban egyáltalán nem mutatta, hogy bármi változott volna a 2020 eleji formához képest - ott folytattuk, ahol abbahagytuk, és szerencsére közönségünk is láthatta a győzelmet. A debreceni csapat (amelyben ott volt a jelenleg sérüléssel küzdő, nyáron a Kosársulitól átigazoló Ságodi Róbert is) az első perctől kezdve nem tudta felvenni a ritmust a gyors és agresszív vásárhelyi játékkal: Molnár Bence kettesével indítottunk a szezont, majd Varga Ákos és Bálint Erik pontjainak köszönhetően villámgyorsan tíz ponttal mentünk (13-3 két és fél percnyi játék után). Az első negyedben nem változott a játék képe, a jól lepattanózó Kosársuli megtartotta az előnyt (25-18).

 

A második negyedben mindkét fél szorított a védekezésen, Pollák triplájánál négy pontra zárkózott a DEAC, ám a fegyelem egy pillanatra sem lankadt, okos labdaszerzésekkel és pontos befejezésekkel maradt a fór. Hiába kért időt 36-29-nél Jesper Gustavsson, a debreceniek újdonsült svéd vezetőedzője, Rostás Imre kettesei tovább nyitották az ollót, az előző idényben is feltűnő látványos asszisztok repítették a csapatot - főleg Molnártól és a csapatkapitány Vuk Pavlovictól. A pihenőre 43-34-es vásárhelyi vezetéssel vonultak a csapatok.


A szünet után kissé az öltözőben ragadt a DEAC, és előbb Bálint percei következtek, majd a második félidőre beálló Varga Zalán hármasánál tizenöt pontnyi különbséget mutatott az eredményjelző (55-40). A játék minden elemében felülmúlta a Kosársuli a vendégeket, így a negyed vége előtt nem sokkal már hússzal vezettünk. 


Az utolsó játékrész az élete első felnőtt bajnokiját játszó Kozma Péter hármasával indult (a másik két fiatal, a szintén debütáló Megyesi Dániel, valamint Bodócsi Benjámin is bátor játékkal hálálta meg a bizalmat), ezt követően rotálni kezdte csapatát Tóth Tamás, aminek köszönhetően picit kozmetikázni tudott az eredményen a Pollák és Kovács vezette DEAC. A meccs vége kisebb kosáresővel zárult, a Kosársulihoz egy szezon után visszatérő Béres Nándor állította be a vásárhelyi pontszámot (86), amihez 72 debreceni társult. Soha rosszabb kezdést!

 

NB I/B Zöld csoport, 2. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 86-72 (25-18, 18-16, 25-16, 18-22)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Gaál, Földi, Nagy-Pál

 

Kosársuli: MOLNÁR 12, Varga Á. 17/3, Béres 6/3, BÁLINT 13/3, Perák 4

Csere: Rostás 10, Pavlovic 6, Bodócsi 3/3, Varga Z. 6/6, Kozma 3/3, Megyesi 2

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

DEAC: Kovács 18/6, POLLÁK 22/6, Balázsi 7/6, Csikai 2, Fábián 8

Csere: Sólyom 4, Kurucz 3/3, Batbaatar 8/6 

Vezetőedző: Jesper Gustavsson

 

Tóth Tamás: „Nyolc hónap után felemelő érzés ismét játszani, főleg nyerni is! Egy tehetséges, szervezett társaságra erőltettük rá az akaratunkat. Külön öröm számomra, hogy mind a tizenkét játékosom dobott kosarat, és kivette a részét a közösből. Gratulálok mindkét csapatnak, jövő héten újabb két fontos bajnoki vár ránk!”

 

A Vásárhelyi Kosársuli-DEAC U23 mérkőzést hétfőn 19 órakor a Vásárhelyi Televízió teljes egészében közvetíti!

 
 
Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Jelentős változások a Tornyai Múzeum háza táján

Többen is távoznak az intézményből. Az igazgató is beadta a felmondását, amit az önkormányzat elfogadott. Több intézmény összevonása is elképzelhető.
Frissdiplomások esélyei

Frissdiplomások esélyei

A megkérdezettek nagy része egy ígéretes munkáért hajlandó lenne elköltözni: többségük inkább külföldre menne, kicsit kevesebben az országon belül költöznének.
A magányosság csábítása

A magányosság csábítása

A facebook-on megkérdezett 10 vásárhelyi nőből 3 nem fél a magányosságtól. Az egyedülállók száma emelkedik, 2021-re pedig világszerte 20 százalékkal nő majd az egyedül élők száma.

Borotvaélen táncol az Alföldvíz

Borotvaélen táncol az Alföldvíz

A cég forrásbevonás hiányában nem zárja ki a gazdasági ellehetetlenülését. A gondokat tetézi, hogy az alaptőke leszállításáról nem tudtak dönteni a Zrt. közgyűlésén.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.