Kultúra, oktatásMédiacentrummal erősít a helyi tájékoztatás

2020. március 12., csütörtök
 
Médiacentrummal erősít a helyi tájékoztatás

Folyamatosan növekszik a népszerűsége a három új médiának. Mostantól egy, a szegedi TV-ből érkezett vérbeli tévés-újságíró fogja össze ezeket.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kozó Attila lesz a Médiacentrum vezetője Hódmezővásárhelyen. Kozó Attila 1988 óta dolgozik a médiában.

Az általános iskoláját Magyarlakon végezte el, Kőszegen a Jurisich Miklós Gimnáziumban érettségizett. Diplomát a Szegedi Tudományegyetemen (József Attila Tudományegyetemen) szerezte.

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete felügyelő bizottságának tagja. 2014 novemberétől a Szegedi VTV-t vezette.

Kozó Attila vezetése alatt a szegedi televíziói műsorai számos alkalommal kaptak elismerést a Helyi Televíziók Országos Egyesületétől.

 

Most azzal a hódmezővásárhelyi Médiacentrum vezetésével bízták meg, amelyik három médiumot működtet, a Vásárhelyi Televíziót, a hodpress.hu hírportált, illetve a Vásárhelyi Valóságot, ami kéthetente jelenik meg nyomtatásban és kerül minden vásárhelyi postaládába.

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk 2018. december 28-án felmondott a Vásárhelyi Televízió még ott lévő összes munkavállalója.

Arról, hogy a Vásárhelyi Televízió adása megszűnhet, már 2018 év közben is hallani lehetett. Márki-Zay Péter polgármester egy korábbi Facebook-bejegyzésében arra hivatkozott, hogy a helyi tévét a jelenlegi ügyvezető és a város korábbi vezetése juttatta csődbe, mivel az üzemeltető kft. a költségvetésében előirányzott bevételeket nem teljesítette.

Arról is beszélt, hogy a televízió és az ott dolgozók érdekében több lépést is tett dacára annak, hogy a csatorna, amit Lázár-tévéként emlegetett, a megválasztása előtt és azóta is valótlanságokat állított róla. Márki-Zay Péter Lázár Jánosnál is lobbizott állami segítségért, de a volt miniszter nem segített. Azt is furcsállotta a polgármester, hogy az ügyvezetőnek 60 százalékkal emelték a fizetését annak ellenére, hogy csődközeli helyzetben volt a cég. Ezt követte 2019 elején a VTV bezárása.

 

Ma még nem tisztázott, hogyan és milyen körülmények között szüntették meg az Önkormányzat tulajdonába – pontosabban használatába adott – frekvenciát. Vagyis kinek a felelőssége, hogy elvesztette a VTV adásának sugárzási lehetőségét, és most csak interneten, illetve a kábelszolgáltatók által nézhető.

 

A helyi televízió évtizedekig hozzátartozott a vásárhelyi lokálpatrióta életérzéshez. Létrehozásának ötlete az 1980-as évek közepén merült fel, az ezzel kapcsolatos részletes terv 1985 januárjára el is készül. Az elképzelések szerint a rákövetkező évben mintegy 3 ezer lakást kapcsoltak volna be a kábelrendszerbe, viszont a hiányzó engedélyek miatt erre várni kellett. Végül 1986. január 22-én a Városi Tanács Végrehajtó Bizottsága – a Petőfi Művelődési Központon belül – létrehozta a Városi Televíziót, mint intézményt. A működéshez szükséges technikai feltételek adottak voltak, a kísérleti adásra azonban 1986. május 5-ig kellett várni, ebben egy 90 perces összeállítás volt látható a május 1-jei eseményekről. Az indulás évében a havi műsoridő 60 perc volt. Ez aztán idővel óriási mértékben kibővült, hiszen a 24 órás képújság mellett 16 órától volt adás minden nap. 2013. szeptember 17-től a Vásárhelyi Városi Televízió is átállt a digitális sugárzásra.

 

Mint arról írtunk, a Vásárhelyi Városi Televízió az új helyének kialakítása és teljes felszerelése 75 millió forintba került. Sokáig 14 fő készítette a műsorokat.

Az Ady Endre utca 14-ben, a VTV eredeti helyén az épület földszintjén keletkezett tűzben annyira megsérültek a kábelek, hogy lehetetlenné vált a műsorkészítés. Akkor elköltöztek a Bajcsy u. 70-be, majd végül 2014 márciusban a végleges helyükre, az Andrássy u. 1. szám alá. Hat évvel ezelőtt az átadáskor elhangzott: „Bátran állítható, hogy Hódmezővásárhelyen van a régió legkorszerűbb, technikai berendezéseiben a legmodernebb tévéstúdió.” 

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Leállt a Vásárhelyi Városi Televízió

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Rendhagyó március 15.

Rendhagyó március 15.

Bár közös megemlékezések nem lesznek idén, egy szál virágot bárki elhelyezhet a Kossuth-szobornál.
Metamorfózius

Metamorfózius

Megnyílt – az alkotó hetvenedik születésnapján – a hódmezővásárhelyi Emlékpontban Dömötör Mihály fotóművész kiállítása. Képekkel.
Van akinek nem jó a jó idő

Van akinek nem jó a jó idő

Alig ért véget a tél, közeledik allergiásnál tünetet okozó pollenszezon. Az allergia egyre több ember életét keseríti meg
Rengeteg szép megoldás, sok jó egyéni teljesítmény

Rengeteg szép megoldás, sok jó egyéni teljesítmény

Ismét hazai pályán játszott bajnokit a HLKC NB II-es csapata. A lányok zsinórban ötödik tavaszi győzelmüket szerezték meg a Szarvas ellen.
 

És ezt már olvasta?

Nyár Mártélyon fotókba örökítve
Nyár Mártélyon fotókba örökítve Varga András fotós Mártélyt járva jó szokása szerint a szíve, az érzelmei parancsolnak az ujjának, amikor 1-1 pillanatot örökít meg a gépével.
 
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre
Jön az Eötvös Cirkusz Vásárhelyre 100 éves a világhírű Eötvös Cirkusz! Magyarország legrégebbi utazó cirkusza Centenáriumi Gálaműsorral érkezik Hódmezővásárhelyre.
 
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence
Vásárhelyen volt az országban egyedülálló százméteres medence A vásárhelyi fürdőélet 134 éves hagyományra tekint vissza, hiszen a város központjában 1886 óta üzemel fürdő. Kezdetben kb. 3250 köbméter vizet kellett betölteni.
 
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül
Az utolsó fejezet is véget ért – happy end nélkül Stílszerűen egy képzeletbeli, sokfejezetes könyv utolsó lapjaihoz érkeztünk. Nem lesz új könyvtára Vásárhelynek. Összefoglaltuk az elmúlt évek történéseit.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 27. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen
Ismét hadüzenet a parlagfű ellen Külterületen a földhivatalok, belterületen a helyi önkormányzat jegyzője és a növény- és talajvédelmi feladatkörükben eljáró megyei kormányhivatalok végzik az ellenőrzést.
 
Újabb 4 tram-train szerelvény készül
Újabb 4 tram-train szerelvény készül A 2017-ben a MÁV-START Zrt.-re kiírt közbeszerzési pályázatban 10 milliárd forintot irányoztak elő a 8+4 darab szerelvény beszerzésére. Vagyis négy további szerelvény ára is lehívható.