SportKétszeresen nehéz meccs volt

2021. április 18., vasárnap
 
Kétszeresen nehéz meccs volt

Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.

 

 

 

 

 

 

 


Szívszorító, de ilyen a sport - a nagyon friss gyász tükrében léptünk pályára szombaton a Pápa ellen az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében, ráadásul a továbbjutásról döntött a rangadó. Alapítónk és elnökünk, dr. Elek András az egyesület bő 26 éves története során nagyon kevés hazai mérkőzésről hiányzott, rá emlékezve a kispad legelső székére elhelyeztünk róla egy képet, egy mécsest és egy virágot (a pápaiak nagyon szép gesztussal emlékeztek, szintén egy szál virágot hoztak), és a dicsőségfalon szereplő portréja ezúttal a kispadunk fölé került. A Hódtói Sportcsarnok bejáratánál égnek a gyertyák, a kezdés előtt gyászszünetet tartottunk. Ilyen szempontból is megtettünk mindent azért, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben méltó legyen az emlékezés, de sajnos ezekkel a töredékét sem tudtuk és tudjuk visszaadni annak, amit a napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek során kaptunk. 

 

Olyan szempontból is megtettünk mindent, hogy kiálltunk a meccsre és mindenki szívvel-lélekkel küzdött. A csapatkiáltás "Bandi" és "Bandi bá'" volt, nagyon akartunk bizonyítani és nagyon akartuk a győzelmet, a továbbjutást, de ezúttal nem jött össze. Duplán fáj, de minden dicséretet megérdemel vezetőedzőnk és a csapat, hisz nem ismertünk elveszett szituációt, elveszett labdát.

Jól kezdtünk, már Bálint triplájánál és Pavlovic kettesénél lehetett érezni a tüzet, azonban pontosan úgy alakult a játék képe, mint a szezon előző két Kosársuli-Pápáján (92-91, és legutóbb, két hete 87-76): szorosan, fej-fej mellett, tényleg nüanszok döntöttek. Gyorsan visszazárkóztak a vendégek, Sonyák triplájánál, a negyed közepén átvették a vezetést (10-12 a 7. percben), időt is kért Tóth Tamás - már ekkor is lehetett érezni mindkét oldalon az idegességet, több eladott labda és pontatlanság jellemezte a játékot, cserébe fizikálisan végigbrusztolta a két csapat az egész meccset. 10-14-ről 8-0-s rohammal, faulttal együtt szerzett kosarakkal fordítottunk, a játékrész végén is nálunk volt a leheletnyi előny (18-17).

A második negyed elején Varga Zalán triplája, majd a harcias játékkal visszatérő Acimovic büntetői és Bálint közelije után hat pontra léptünk el (25-19 a 13. percben), jött is a pápai időkérés. Érdemben azonban nem változott a tendencia ezek után sem, sőt, a 18. percben, Varga Ákos két remek hármasa után már hét ponttal mentünk (33-26), és lehetett volna lehetőség arra is, hogy tovább nyissuk az ollót, ám a Pápa jó triplákkal visszajött, és a negyed végére fordítani is tudtak. A szünetben 35-37 állt az eredményjelzőn.

 

A második félidő elején folytatódott a helyenként kapkodós játék, végül a kétperces pontcsendet Varga Zalán törte meg, aztán Pavlovic, majd Acimovic két kosara következett (47-41 a 26. percben). Nehezen találta az ellenszert a helyenként nagyon tetszetős és gördülékeny Kosársuli-támadójátékra a Pápa, Pavlovic pöccintése Bálint rontott triplája után kifejezetten látványosra sikeredett, ekkor héttel mentünk (51-44 a 28. percben). A negyed vége azonban ezúttal is a vendégeké volt, Kocsis vezetésével egyenlítettek, majd Erdei betörése állította be az 53-53-at - ami lényegében azt jelentette az utolsó tíz percre nézve, hogy 0-0-ról indul a csata.

Bálint hárompontosa után a 32. percben még vezettünk, ekkor azonban a pápaiak extra triplaformába lendültek, és - mint később kiderült - ezzel el is döntötték a továbbjutás kérdését. Horváth, majd a nyerőemberré váló Erdei villant (56-61 a 34. percben), s ugyan partiban voltunk és visszajöttünk egy pontra, Murai hármasánál úgy tűnt, félig-meddig megnyerte lelkileg a meccset a Pápa (61-67 a 36. percben). Természetesen nem adtuk fel, Varga Ákos kosaraival, majd Varga Zalán pontos befejezésével hála innen is egyenlíteni tudtunk (69-69 a 37. percben), ám Horváth újabb triplája, majd Murai egy sikeres büntetője már soknak bizonyult, az pedig pláne, hogy az időkérésünk és Acimovic kettese után Erdei süllyesztett el egy hármast a gyűrűnkben. Az utolsó percben, Varga Ákos triplája után is adódott némi esély, ám a faultokkal és a büntetőkkel jól játszott a Pápa, nekünk pedig már nem sikerült javítani az eredményen - 79-74-re nyertek a vendégek, és bejutottak az elődöntőbe. 

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli-Conoil Motax KC Pápa 74-79 (18-17, 17-20, 18-16, 21-26)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fodor, Gál, Menyhárt

Kosársuli: Varga Á. 23/12, Bodócsi -, Bálint 10/6, Pavlovic 8, Rostás 7
Cserék: Varga Z. 16/3, Acimovic 10
Vezetőedző: Tóth Tamás

Pápa: Kiss 5/3, Hódi 9/9, Sonyák 10/3, Parcsami 1, Koma 11
Cserék: Erdei 15/6, Murai 12/3, Németh -, Kocsis 5
Vezetőedző: Kálmán László

 

Tóth Tamás: „Gratulálok a Pápának a továbbjutáshoz, a végjátékban jobb döntéseket hoztak és a szerencse is melléjük állt. Ami az első szakaszban működött nálunk, a második félidőben már nem, hiszen 9 támadólepattanót, 13 büntetőt és 7-ből 5 hárompontost engedtünk nekik. Köszönöm a csapatomnak, hogy vállalták a játékot ma, mentálisan borzasztó nehéz volt! Búcsúznunk kell a legendás edzőtől, elnöktől, baráttól, apától, pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdát. Bandi bá’-ról mindenkinek van feledhetetlen sztorija, mókás története, valóban mindannyiunk és a Kosársuli atyja is volt ő. Az egész egyesület nevében kívánok őszinte részvétet és megnyugvást az Elek családnak, a fájdalmukban mind osztozunk! Bandi bá’, vigyázz ránk és taníts tovább minket fentről is, nagyon fogsz hiányozni!”

 

Az 5-8. helyért folytatjuk kétmeccses rendszerben, legközelebb, április 23-án a Bonyhád otthonában játszunk, majd a Hódtóiban fogadjuk őket. Ha továbbjutunk, az 5. helyért a Békés-Pénzügyőr párharc győztesével találkozunk.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Öt gólos siker a Körösladány ellen

Öt gólos siker a Körösladány ellen

Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
470 vásárhelyi mártír

470 vásárhelyi mártír

Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

A bio – és natúrkozmetikumok népszerűségét meglovagolva a szépségipar ontja magából a természetes ezer szinonimáját felsorakoztató feliratokat.

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

A kiépült tram-train végállomáshoz kapcsolódva a Nagyállomás mellett 8 db. jármű tárolására alkalmas csarnokot kell tervezni.
 

És ezt már olvasta?

Családi események 2021. 30. hét
Családi események 2021. 30. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt
Fontos tudnivalók lakásbérlés előtt Nemrég kiderültek a felvételi ponthatárok, így kezdetét vette az őrült hajsza a jobbnál jobb albérletekért. Vásárhelyről és környékéről is több százan vadásznak.
 
Bízzunk az állatok megérzéseiben
Bízzunk az állatok megérzéseiben Gyanúsnak kell tekinteni például, ha a csirkék ahelyett, hogy csipegetnék élelmüket, a fák tetejére repülnek, a varangyos békák pedig csoportosan vonulni kezdenek.

 
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon?
Ártalmas a gyerekeknek az okostelefon? Problémát jelenthet az is, hogy a szülők elhanyagolják a csemetéiket, mert számukra fontosabb a saját okostelefonjuk, s természetesen mindezt látják, érzékelik a gyermekek.
 
Hűségért kedvezményes illúzió
Hűségért kedvezményes illúzió Azt is tudják, mi az alsógatyánk mérete, cserébe sokszor azt a terméket kapja, amit egy szimpla leárazás eredményeként egyébként is megkapna.
 
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot!
Hőség! Az árnyékunk segít megelőzni a bőrrákot! Évente közel 1000 melanomás megbetegedést regisztrálnak hazánkban. Köztudott, hogy az UV sugárzás nagymértékben növeli a betegség kialakulásának lehetőségét.
 
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni
Néha otthon is lehetne szmogriadót elrendelni Közel annyi halálos áldozatot követel az otthonainkban lévő szennyezett levegő, mint ahányan az utakon életüket vesztik. A kutatók harci ideggázként használt vegyületet is találtak már a konyhák levegőjében.