SportKétszeresen nehéz meccs volt

2021. április 18., vasárnap
 
Kétszeresen nehéz meccs volt

Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.

 

 

 

 

 

 

 


Szívszorító, de ilyen a sport - a nagyon friss gyász tükrében léptünk pályára szombaton a Pápa ellen az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében, ráadásul a továbbjutásról döntött a rangadó. Alapítónk és elnökünk, dr. Elek András az egyesület bő 26 éves története során nagyon kevés hazai mérkőzésről hiányzott, rá emlékezve a kispad legelső székére elhelyeztünk róla egy képet, egy mécsest és egy virágot (a pápaiak nagyon szép gesztussal emlékeztek, szintén egy szál virágot hoztak), és a dicsőségfalon szereplő portréja ezúttal a kispadunk fölé került. A Hódtói Sportcsarnok bejáratánál égnek a gyertyák, a kezdés előtt gyászszünetet tartottunk. Ilyen szempontból is megtettünk mindent azért, hogy a jelenlegi nehéz helyzetben méltó legyen az emlékezés, de sajnos ezekkel a töredékét sem tudtuk és tudjuk visszaadni annak, amit a napok, hetek, hónapok, évek, évtizedek során kaptunk. 

 

Olyan szempontból is megtettünk mindent, hogy kiálltunk a meccsre és mindenki szívvel-lélekkel küzdött. A csapatkiáltás "Bandi" és "Bandi bá'" volt, nagyon akartunk bizonyítani és nagyon akartuk a győzelmet, a továbbjutást, de ezúttal nem jött össze. Duplán fáj, de minden dicséretet megérdemel vezetőedzőnk és a csapat, hisz nem ismertünk elveszett szituációt, elveszett labdát.

Jól kezdtünk, már Bálint triplájánál és Pavlovic kettesénél lehetett érezni a tüzet, azonban pontosan úgy alakult a játék képe, mint a szezon előző két Kosársuli-Pápáján (92-91, és legutóbb, két hete 87-76): szorosan, fej-fej mellett, tényleg nüanszok döntöttek. Gyorsan visszazárkóztak a vendégek, Sonyák triplájánál, a negyed közepén átvették a vezetést (10-12 a 7. percben), időt is kért Tóth Tamás - már ekkor is lehetett érezni mindkét oldalon az idegességet, több eladott labda és pontatlanság jellemezte a játékot, cserébe fizikálisan végigbrusztolta a két csapat az egész meccset. 10-14-ről 8-0-s rohammal, faulttal együtt szerzett kosarakkal fordítottunk, a játékrész végén is nálunk volt a leheletnyi előny (18-17).

A második negyed elején Varga Zalán triplája, majd a harcias játékkal visszatérő Acimovic büntetői és Bálint közelije után hat pontra léptünk el (25-19 a 13. percben), jött is a pápai időkérés. Érdemben azonban nem változott a tendencia ezek után sem, sőt, a 18. percben, Varga Ákos két remek hármasa után már hét ponttal mentünk (33-26), és lehetett volna lehetőség arra is, hogy tovább nyissuk az ollót, ám a Pápa jó triplákkal visszajött, és a negyed végére fordítani is tudtak. A szünetben 35-37 állt az eredményjelzőn.

 

A második félidő elején folytatódott a helyenként kapkodós játék, végül a kétperces pontcsendet Varga Zalán törte meg, aztán Pavlovic, majd Acimovic két kosara következett (47-41 a 26. percben). Nehezen találta az ellenszert a helyenként nagyon tetszetős és gördülékeny Kosársuli-támadójátékra a Pápa, Pavlovic pöccintése Bálint rontott triplája után kifejezetten látványosra sikeredett, ekkor héttel mentünk (51-44 a 28. percben). A negyed vége azonban ezúttal is a vendégeké volt, Kocsis vezetésével egyenlítettek, majd Erdei betörése állította be az 53-53-at - ami lényegében azt jelentette az utolsó tíz percre nézve, hogy 0-0-ról indul a csata.

Bálint hárompontosa után a 32. percben még vezettünk, ekkor azonban a pápaiak extra triplaformába lendültek, és - mint később kiderült - ezzel el is döntötték a továbbjutás kérdését. Horváth, majd a nyerőemberré váló Erdei villant (56-61 a 34. percben), s ugyan partiban voltunk és visszajöttünk egy pontra, Murai hármasánál úgy tűnt, félig-meddig megnyerte lelkileg a meccset a Pápa (61-67 a 36. percben). Természetesen nem adtuk fel, Varga Ákos kosaraival, majd Varga Zalán pontos befejezésével hála innen is egyenlíteni tudtunk (69-69 a 37. percben), ám Horváth újabb triplája, majd Murai egy sikeres büntetője már soknak bizonyult, az pedig pláne, hogy az időkérésünk és Acimovic kettese után Erdei süllyesztett el egy hármast a gyűrűnkben. Az utolsó percben, Varga Ákos triplája után is adódott némi esély, ám a faultokkal és a büntetőkkel jól játszott a Pápa, nekünk pedig már nem sikerült javítani az eredményen - 79-74-re nyertek a vendégek, és bejutottak az elődöntőbe. 

 

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

Vásárhelyi Kosársuli-Conoil Motax KC Pápa 74-79 (18-17, 17-20, 18-16, 21-26)

Hódtói Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Fodor, Gál, Menyhárt

Kosársuli: Varga Á. 23/12, Bodócsi -, Bálint 10/6, Pavlovic 8, Rostás 7
Cserék: Varga Z. 16/3, Acimovic 10
Vezetőedző: Tóth Tamás

Pápa: Kiss 5/3, Hódi 9/9, Sonyák 10/3, Parcsami 1, Koma 11
Cserék: Erdei 15/6, Murai 12/3, Németh -, Kocsis 5
Vezetőedző: Kálmán László

 

Tóth Tamás: „Gratulálok a Pápának a továbbjutáshoz, a végjátékban jobb döntéseket hoztak és a szerencse is melléjük állt. Ami az első szakaszban működött nálunk, a második félidőben már nem, hiszen 9 támadólepattanót, 13 büntetőt és 7-ből 5 hárompontost engedtünk nekik. Köszönöm a csapatomnak, hogy vállalták a játékot ma, mentálisan borzasztó nehéz volt! Búcsúznunk kell a legendás edzőtől, elnöktől, baráttól, apától, pótolhatatlan veszteség érte a magyar kosárlabdát. Bandi bá’-ról mindenkinek van feledhetetlen sztorija, mókás története, valóban mindannyiunk és a Kosársuli atyja is volt ő. Az egész egyesület nevében kívánok őszinte részvétet és megnyugvást az Elek családnak, a fájdalmukban mind osztozunk! Bandi bá’, vigyázz ránk és taníts tovább minket fentről is, nagyon fogsz hiányozni!”

 

Az 5-8. helyért folytatjuk kétmeccses rendszerben, legközelebb, április 23-án a Bonyhád otthonában játszunk, majd a Hódtóiban fogadjuk őket. Ha továbbjutunk, az 5. helyért a Békés-Pénzügyőr párharc győztesével találkozunk.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Öt gólos siker a Körösladány ellen

Öt gólos siker a Körösladány ellen

Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
470 vásárhelyi mártír

470 vásárhelyi mártír

Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

A bio – és natúrkozmetikumok népszerűségét meglovagolva a szépségipar ontja magából a természetes ezer szinonimáját felsorakoztató feliratokat.

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

Újabb nagyarányú tram-train beruházás Hódmezővásárhelyen

A kiépült tram-train végállomáshoz kapcsolódva a Nagyállomás mellett 8 db. jármű tárolására alkalmas csarnokot kell tervezni.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.