Kultúra, oktatásIránytű az ÉLET-hez

2014. január 22., szerda
 
Iránytű az ÉLET-hez

Most futó projekt az általános iskolás gyermekekhez szól, melyben februártól májusig a zene és a mesék világán keresztül járják körbe az önismeret, a felelősségteljes életmód, a családi élet, a férfi-női szerepek témakörét.

 

 

 

 

 

Az Érték Nőknek Egyesület céljai szerint szeretne minél több lehetőséget megmutatni az életből gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Céljaik megvalósulásának érdekében mini-projektek keretében előadássorozatokat tartanak gyermekeknek, kamaszoknak, és felnőtteknek életvezetési, párkapcsolati, álláskeresési és gyermeknevelési témakörökben.

 

Most futó projekt az általános iskolás gyermekekhez szól, melyben februártól májusig havi 1 alkalommal látogatják meg a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulóit. Előadók, Koller Emese és Monori Máté pszichológusok a diákokkal együtt, osztályonként 45 percben a zene és a mesék világán keresztül járják körbe az önismeret, a felelősségteljes életmód, a párválasztás, a családi élet, a férfi-női szerepek témakörét. A jó hangulatban eltöltött háromnegyed óra során életvezetési kiadványt, szendvicset, gyümölcsöt és üdítőt is kapnak a gyerekek. Az előadások kiegészítőjeként létrehozták az iranytuazelethez.hu honlapot, melyen keresztül kérdezhetnek a gyerekek az előadóktól, illetve információs bázisként is szolgál számukra.

A projekt zárásaként májusban pedig egy Kincskereső kalandtúrát rendeznek. Ennek lényege, hogy a kalandtúrára kijelölt területen található művészeti kincseket: szobrokat, emlékműveket kell majd megtalálni egy vaktérkép segítségével. Erre az eseményre a gyermekeket és a szülőket együttesen várják.

 

A programsorozat pályázati finanszírozásból valósul meg a DAOP-5.1.2/C -09-2f–2012-0002 azonosító számú, a Szent István város-rehabilitáció című projekt keretében elkülönített programalapból, társadalmi célú, a helyi lakosságot aktívan bevonó, elsősorban közösség- és szemléletformálást erősítő, non-profit mini-projekt keretében.

A projekt 100%-os mértékben támogatott, a támogatás 50%-át Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, 50%-át az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja társfinanszírozásban biztosítja.


 

Olvassa el ezt is!

Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján

Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján

Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. (Kosztolányi Dezső)
A női természet közeli rokona a művészetnek

A női természet közeli rokona a művészetnek

Lázárné Megyeri Zita: már két évtizede megfogta a festőművésznő érzésekkel teli képi világa. aki úgy fest ahogy él, úgy él ahogy fest. Sok képpel!    
Máté Taekwondo sikerek az OB-n

Máté Taekwondo sikerek az OB-n

A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.
Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

Újabb HFC II vereség - Lemondott Horváth Zoltán

November 3-án a HFC II. otthonában a Balástya nyerte a megyei I. osztály 12. fordulójának nyitómeccsét. Vásárhely 3:0-ra kikapott.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Remek teljesítmény - szép végeredmény
Remek teljesítmény - szép végeredmény Nehéz helyzetben, csodálatos játékkal szerezte meg első győzelmét vendégként az NB I/B Zöld csoportjában a Vásárhelyi Kosársuli.