Kultúra, oktatásIránytű az ÉLET-hez

2014. január 22., szerda
 
Iránytű az ÉLET-hez

Most futó projekt az általános iskolás gyermekekhez szól, melyben februártól májusig a zene és a mesék világán keresztül járják körbe az önismeret, a felelősségteljes életmód, a családi élet, a férfi-női szerepek témakörét.

 

 

 

 

 

Az Érték Nőknek Egyesület céljai szerint szeretne minél több lehetőséget megmutatni az életből gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Céljaik megvalósulásának érdekében mini-projektek keretében előadássorozatokat tartanak gyermekeknek, kamaszoknak, és felnőtteknek életvezetési, párkapcsolati, álláskeresési és gyermeknevelési témakörökben.

 

Most futó projekt az általános iskolás gyermekekhez szól, melyben februártól májusig havi 1 alkalommal látogatják meg a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulóit. Előadók, Koller Emese és Monori Máté pszichológusok a diákokkal együtt, osztályonként 45 percben a zene és a mesék világán keresztül járják körbe az önismeret, a felelősségteljes életmód, a párválasztás, a családi élet, a férfi-női szerepek témakörét. A jó hangulatban eltöltött háromnegyed óra során életvezetési kiadványt, szendvicset, gyümölcsöt és üdítőt is kapnak a gyerekek. Az előadások kiegészítőjeként létrehozták az iranytuazelethez.hu honlapot, melyen keresztül kérdezhetnek a gyerekek az előadóktól, illetve információs bázisként is szolgál számukra.

A projekt zárásaként májusban pedig egy Kincskereső kalandtúrát rendeznek. Ennek lényege, hogy a kalandtúrára kijelölt területen található művészeti kincseket: szobrokat, emlékműveket kell majd megtalálni egy vaktérkép segítségével. Erre az eseményre a gyermekeket és a szülőket együttesen várják.

 

A programsorozat pályázati finanszírozásból valósul meg a DAOP-5.1.2/C -09-2f–2012-0002 azonosító számú, a Szent István város-rehabilitáció című projekt keretében elkülönített programalapból, társadalmi célú, a helyi lakosságot aktívan bevonó, elsősorban közösség- és szemléletformálást erősítő, non-profit mini-projekt keretében.

A projekt 100%-os mértékben támogatott, a támogatás 50%-át Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, 50%-át az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja társfinanszírozásban biztosítja.


 

Olvassa el ezt is!

Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján

Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján

Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. (Kosztolányi Dezső)
A női természet közeli rokona a művészetnek

A női természet közeli rokona a művészetnek

Lázárné Megyeri Zita: már két évtizede megfogta a festőművésznő érzésekkel teli képi világa. aki úgy fest ahogy él, úgy él ahogy fest. Sok képpel!    
470 vásárhelyi mártír

470 vásárhelyi mártír

Április 16-a a holokauszt magyar áldozatainak emléknapja. Azokra emlékezünk ezen a napon, akiket a nácizmus zászlaja alatt 77 évvel ezelőtt megfosztottak jogaiktól.
Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

Hogyan ismerhető fel a natúr- és biokozmetikum?

A bio – és natúrkozmetikumok népszerűségét meglovagolva a szépségipar ontja magából a természetes ezer szinonimáját felsorakoztató feliratokat.

 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 15. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház
Korszerű diagnosztikai rendszert kap a vásárhelyi kórház A hódmezővásárhelyi kórház is bekapcsolódik a honvédség egészségügyi ellátásába. A 2018 óta érlelődő döntés most lendületet vett.
 
Kétszeresen nehéz meccs volt
Kétszeresen nehéz meccs volt Lejátszotta a Kosársuli a vásárhelyi kosárlabda történetének egyik legnehezebb meccsét. Elhunyt az egyesület alapítója és elnöke: dr. Elek András.
 
Öt gólos siker a Körösladány ellen
Öt gólos siker a Körösladány ellen Hétközi bajnokit játszott a Hódmezővásárhelyi FC, a csapat zsinórban harmadik győzelmét szerezte meg.
 
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC
Ismét nyerni tudott a Hódmezővásárhelyi FC Habár a HFC-nek kevesebb lehetősége volt, de a csapat szíve a helyén volt és sikerült itthon tartani a három pontot.
 
A hallás öröme
A hallás öröme Rendszeresen visszakérdez? Az átlagosnál hangosabban beszél, sokszor kiabál? Akkor lehet, hogy Ön is halláscsökkenéssel, ismertebb nevén nagyothallással küzd.
 
A romlást hozó ékszer
A romlást hozó ékszer A nő élete két év alatt tönkrement, csalánkiütései, hallucinációi és folyamatos rosszulléte elvitte a pénzét. Magyarországon is hozzá lehet jutni.