Kultúra, oktatásIránytű az ÉLET-hez

2014. január 22., szerda
 
Iránytű az ÉLET-hez

Most futó projekt az általános iskolás gyermekekhez szól, melyben februártól májusig a zene és a mesék világán keresztül járják körbe az önismeret, a felelősségteljes életmód, a családi élet, a férfi-női szerepek témakörét.

 

 

 

 

 

Az Érték Nőknek Egyesület céljai szerint szeretne minél több lehetőséget megmutatni az életből gyermekeknek, felnőtteknek egyaránt. Céljaik megvalósulásának érdekében mini-projektek keretében előadássorozatokat tartanak gyermekeknek, kamaszoknak, és felnőtteknek életvezetési, párkapcsolati, álláskeresési és gyermeknevelési témakörökben.

 

Most futó projekt az általános iskolás gyermekekhez szól, melyben februártól májusig havi 1 alkalommal látogatják meg a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola és a Szent István Általános Iskola 3. és 4. osztályos tanulóit. Előadók, Koller Emese és Monori Máté pszichológusok a diákokkal együtt, osztályonként 45 percben a zene és a mesék világán keresztül járják körbe az önismeret, a felelősségteljes életmód, a párválasztás, a családi élet, a férfi-női szerepek témakörét. A jó hangulatban eltöltött háromnegyed óra során életvezetési kiadványt, szendvicset, gyümölcsöt és üdítőt is kapnak a gyerekek. Az előadások kiegészítőjeként létrehozták az iranytuazelethez.hu honlapot, melyen keresztül kérdezhetnek a gyerekek az előadóktól, illetve információs bázisként is szolgál számukra.

A projekt zárásaként májusban pedig egy Kincskereső kalandtúrát rendeznek. Ennek lényege, hogy a kalandtúrára kijelölt területen található művészeti kincseket: szobrokat, emlékműveket kell majd megtalálni egy vaktérkép segítségével. Erre az eseményre a gyermekeket és a szülőket együttesen várják.

 

A programsorozat pályázati finanszírozásból valósul meg a DAOP-5.1.2/C -09-2f–2012-0002 azonosító számú, a Szent István város-rehabilitáció című projekt keretében elkülönített programalapból, társadalmi célú, a helyi lakosságot aktívan bevonó, elsősorban közösség- és szemléletformálást erősítő, non-profit mini-projekt keretében.

A projekt 100%-os mértékben támogatott, a támogatás 50%-át Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata, 50%-át az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapja társfinanszírozásban biztosítja.


 

Olvassa el ezt is!

Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján

Elmélkedés a Magyar Kultúra Napján

Az a tény, hogy anyanyelvem magyar, és magyarul beszélek, gondolkozom, írok, életem legnagyobb eseménye, melyhez nincs fogható. (Kosztolányi Dezső)
A női természet közeli rokona a művészetnek

A női természet közeli rokona a művészetnek

Lázárné Megyeri Zita: már két évtizede megfogta a festőművésznő érzésekkel teli képi világa. aki úgy fest ahogy él, úgy él ahogy fest. Sok képpel!    
Meg kellett küzdeniük a pontokért

Meg kellett küzdeniük a pontokért

Folytatódott az NB II-es női kézilabda-bajnokság a Hódmezővásárhelyi Leány Kézilabda Club számára. A lányok nagyarányú győzelmet arattak.
Ásó kapa és nagyharang

Ásó kapa és nagyharang

A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.
 

És ezt már olvasta?

Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen
Közel kétezer fertőzött volt eddig Vásárhelyen A most megjelent adatsor szerint összességében a fertőzöttek számával a középmezőnyben helyezkedik el Vásárhely.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.