KözéletÉv Mentőse díjat alapított a város

2020. február 5., szerda
 
Év Mentőse díjat alapított a város

Dr. Márki-Zay Péter polgármester és Kis János kabinetvezető február 5-én a hódmezővásárhelyi mentőállomáson járt, ahol Dr. Lóczi Gerda regionális igazgatóval, Turi Mihály vezető mentőtiszttel és Vincze Péter állomásvezető mentőtiszttel folytattak megbeszélést.

 

 

 

 

 

 

 

Mint arról a Vásárhelyi Hírekben írtunk az Új Széchenyi Tervben néhány éve az Országos Mentőszolgálat közel 11 milliárd forintot költött el 60 mentőállomás fejlesztésére, ezek egyike volt a vásárhelyi mentőállomás.

Az 1980-as években épült a Zrínyi utcai állomásra már ráfért a felújítás. Elektromos garázskapukat szereltek fel. Szigetelték az épület külső homlokzatát, kicserélték a nyílászárókat. Biztonságtechnikai eszközöket szereltek fel a garázsban a szén-monoxid folyamatos mérésére, elszívására

 

A február 5-én tartott megbeszélésen elhangzott, hogy a helyi mentőállomás jelenleg jól felszerelt, a gépjárműparkot lecserélték és felszerelték a high-tech életmentő eszközökkel. A dolgozók rendszeres képzéseken vesznek részt, és nemrégiben átálltak a teljes digitális adatfeldolgozásra. Ez utóbbi havi szintű szakmai kontrollt eredményez, aminek már mérhető eredményei vannak, az ellátás minőségének javulása mindenképpen folyamatos.

 

A városvezetés kifejezte támogatási szándékát, és körüljárták az együttműködési lehetőségeket. Körvonalazódik egy olyan oktatási terv, ami hasonlóan az értő olvasás, a tízujjal való gépelés és a nyelvvizsgához segítés mellett elsősegélynyújtásra is vonatkozna majd. Szóba került a városi cégeknél is az elsősegély oktatása.

A város cégein keresztül számos ponton segíti majd a helyi mentőszolgálat munkáját. A város vezetése mindenképpen szeretné hangsúlyossá tenni azt az áldozatos, kemény munkát, amit a mentőszolgálat munkatársai végeznek, ezért már idén át fogja adni az Év Mentőse díjat.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Az alkotás és az absztrakció szeretete

Az alkotás és az absztrakció szeretete

Három éve alakult képzőművészeti csoportosulás, a Pince Klub első, csoportos tárlatán a BFMK-ban. Mintegy 30 művel mutatkozik be 5 fiatal alkotó.
A Kosársuli legyőzte az éllovas csapatot

A Kosársuli legyőzte az éllovas csapatot

A vásárhelyi csapat megmutatta, mennyire is tud valójában szívvel-lélekkel küzdeni. Rég nem látott nézőszám mellett, Kobe Bryantre emlékezve győzte le felnőttcsapatunk a listavezetőt.
Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Az eddigi statisztikai adatok szerint a 3-5 éves korosztály a legfogékonyabb az influenzavírusra. Egyelőre a 60 éven felüliek között van a legkevesebb beteg.
Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Több tüntetés is volt a tarthatatlan helyzet miatt. Most a cég tőkeemelésért fordult a tulajdonosokhoz, így a Hódmezővásárhelyi önkormányzathoz is,
 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.