KözéletHivatalosan is járvány van Magyarországon

2020. január 31., péntek
 
Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Nemzeti Népegészségügyi Központ Járványügyi és Infekciókontroll Főosztályának legfrissebb tájékoztatója szerint a klinikai és a virológiai adatok értékelése alapján megállapítható, hogy Magyarországon a 2020. év negyedik hetében megkezdődött az influenzajárvány.

 

 

 

 

 

 

 

Az influenzaszerű tünetek miatt orvoshoz forduló betegek száma alapján számított országos morbiditás átlépte a járványküszöböt (143,5%ooo), 178,6%ooo-nek felelt meg. A területek érintettsége között jelentős különbség figyelhető meg, a 100 000 lakosra jutó influenzaszerű tünetekkel orvoshoz forduló betegek száma 44 és 321 között változott. Az influenza-pozitivitási arány 35,9% volt, a Nemzeti Népegészségügyi Központban összesen 19 influenza A és 3 influenza B vírust azonosítottak.

 

A fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett laboratóriumi vizsgálat során 50 esetben influenza A, 3 esetben influenza B pozitív eredményről érkezett jelentés. Emellett a kórházakban a diagnosztikus célból elvégzett vizsgálatok során összesen 84 esetben influenza A, négy esetben influenza B, továbbá 76 esetben RS vírust mutattak ki.

 

A betegek 33,1%-a 0-14 éves gyermek, 36,1%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt. A 35-59 évesek korcsoportjába tartozott a betegek 23,2%-a, 7,6%-a 60 éven felüliek közül került ki.

 

A korcsoportos morbiditás, vagyis egy adott betegség gyakoriságát szemléltető szám alapján, a 3-5 évesek között volt a legmagasabb, az átlag morbiditás több mint két és félszerese. Ezt követte a 6-14 évesek és a 15-34 évesek érintettsége.

 
 
Forrás: NNK
VH
 

Olvassa el ezt is!

Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

Diplomaátadó a Mezőgazdasági Karon

A Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán végzett hallgatók, január 31-én délelőtt vehették át oklevelüket a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színháztermében.
Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Több tüntetés is volt a tarthatatlan helyzet miatt. Most a cég tőkeemelésért fordult a tulajdonosokhoz, így a Hódmezővásárhelyi önkormányzathoz is,
Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodás

Együttműködési megállapodást kötött a Tornyai-múzeum és a MANK. Az  eddig is jó kapcsolat tovább erősödik, például nagyszabású közös kiállítással.

Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Hat vásárhelyi fiatal álmodott egy nagyot, ami valóság lett: indulnak a Budapest - Bamako 2020 Rally-n.

 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.