SportA Kosársuli legyőzte az éllovas csapatot

2020. február 2., vasárnap
 
A Kosársuli legyőzte az éllovas csapatot

Nehéz írni egy annyira érzelem-és eseménydús meccsről, mint amilyen szombat este zajlott a Hódtói Sportcsarnokban. Rég nem látott nézőszám mellett, Kobe Bryantre emlékezve győzte le felnőttcsapatunk a listavezetőt, és előtte az U20-asok is helytálltak. Talán olyan percek voltak ezek, amit soha nem felejtünk. 

 

 

 

 

 

 

 

16 órától fiataljaink léptek pályára, akik a tabellán 2. helyen állva fogadták az eddig hibátlan mérleggel rendelkező Rátgéber Akadémiát. A pécsiek olyannyira kiemelkednek a bajnokságból, hogy átlagosan 113 pontot dobnak és mindössze 55-öt kapnak meccsenként, ennek tükrében különösen említésre méltó, hogy egyenrangú ellenfele volt a Kosársuli a pécsieknek. A győzelemre nem akadt reális esélye Tóth Tamás legénységének, hiába vezetett a 12. percben először és utoljára a sárga mezes alakulat (20-19), az utánpótlás-válogatott Meleg Gergő vezette, jobban triplázó vendégek fokozatosan növelték a különbséget, amely a végére 18 pontban realizálódott (67-85). Csalódottak nem lehetnek a mieink, vezetőedzőnk is kiemelte, hogy nagyon büszke az együttesre, hisz rengeteget fejlődtek a szezon során - fél szemmel már a jövő pénteki, Sopron elleni idegenbeli rangadóra kell tekinteni, amely a pillanatnyi második pozíció sorsa miatt lesz különösen fontos. 

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 21. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Pécsi NKA 67-85 (17-19, 16-23, 16-20, 18-23)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Utasi B., Czékmán

 

Kosársuli: Bodócsi 2, Kelemen N. 8/3, Varga Á. 8/3, Hargitai 15/9, Acimovic 11

Csere: Bálint 17, Nánási 4, Kozma -, Pánczél -, Megyesi -, Drávai 2, Filak -

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

A felnőttek találkozójának elején rég látott, szépszámú közönség emlékezett meg a január 26-án tragikus helikopter-balesetben 41 évesen elhunyt ikonról, Kobe Bryantről, akinek tiszteletére sokan sárga felsőben érkeztek a Hódtói Sportcsarnokba. Nem véletlen: a Los Angeles Lakers legendája miatt nem egy Kosársuli-vagy épp Pécs-játékos kezdett el kosárlabdázni, Hargitai Krisztián például olyan cipőben lépett pályára, amelyre Bryant becenevét írta rá, míg vezetőedzőnk pólója magát a Black Mambát ábrázolta.

 

A gyászszünet és a 24-24 másodperces első támadóidő lepörgetése után a vásárhelyi csapat megmutatta, mennyire is tud valójában szívvel-lélekkel küzdeni. A hétről hétre jobb formát produkáló, már-már teljesen összeérő és a felsőházba egyértelműen megérkező egység olyannyira felvette a versenyt a csütörtökön az Újpestet verő, kissé enervált listavezetővel, hogy összeszedettségével, pontosságával és motiváltságával lényegében egy percig sem hagyott esélyt a pécsieknek - egy-egy jó tripla után pedig a közönségtől is érkezett az ováció. Az utóbbi hetekben az előző szezonhoz hasonló katlanná változó vásárhelyi csarnokban az extrán teljesítő, végül dupla-dupláig jutó Kelemen Balázs hárompontosa és Varga Ákos látványos zsákolása adta meg az alaphangot az első negyedben, majd Molnár Bence, a csapatkapitányként harcosan irányító Vuk Pavlovic és Hargitai Krisztián kosarai tartották kontroll alatt az eseményeket. 

 

Az előny (19-16) a második negyedben ráadásul tovább nőtt, szintén a kiváló rotációnak és a remek összhangnak köszönhetően, asszisztok sorát osztotta ki a Kosársuli (összesen hattal többet, mint a Pécs), emellett hiába nem állhatott rendelkezésre ezen a mérkőzésen Perák Denis, a lepattanózás is jól ment. Nem beszélve a triplákról, amelyek a félidőre egyrészt vezetést biztosítottak, másrészt tetőfokára rakták a hangulatot - Kelemen Balázs két hármast is elhintett, és Hargitai is sallangmentesen varázsolta a gyűrűbe a labdát. 

 

A szünetre 44-38-as hazai fórral vonulhattak a felek, és ekkor még azt gondolhattuk, az ezer fokon égő pécsi kispad a korábbi A-csoportos játékos és edző, a szerb Ivica Mavrenski vezetésével kiötletel valamit a félidőben, ám nemhogy zárkózni nem tudott az éllovas, a mieink húztak el jócskán. A tabellán jelenleg elfoglalt pozícióval ellentétesen nőtt a differencia a javunkra, az összes pályára lépő Kosársuli-játékos hozzátett valamit a közöshöz. A harmadik negyedben Rostás Imre és Varga Zalán percei következtek, utóbbi kettese már 16 pontos előnyt jelentett a 29. percben, s noha közelebb tudott lépni a Pécs (67-56), a záró tíz perc első fele eldöntötte a nem is olyan nyílt kérdéseket.

 

Egy 13-0-s rohammal máris 22-re nőtt a Kosársuli fórja, innen pedig nem volt visszaút a pécsieknek, hiába küzdöttek. A 84-73-as végeredmény azt is jelenti, hogy megtörte a baranyaiak jó szériáját Tóth Tamás legénysége, letaszította őket a Cegléd mögé a 2. helyre, egyben a mind a négy 2020-as hazai meccsét győzelemmel abszolváló Kosársuli már a 7., egy apró lépéssel a Győr mögött. Mondanunk sem kell, ha idegenben is sikerül hozni ezt a jó formát, akár nagyon szép tavasz elé is nézhetnek a vásárhelyi kosárlabdadrukkerek... 

Egy érdekesség: a Kosársuli 24 kétpontost és 8 triplát dobott - Kobe Bryant mezszáma a 24-es és a 8-as volt karrierje során. Talán ő is velünk volt szombaton...

 

 

NB I/B Zöld csoport, 21. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Pécsi NKA 84-73 (19-16, 25-22, 23-18, 17-17)

Hódtói Sportcsarnok, 400 néző. Vezette: Bagi, Józsa, Gaál

 

Kosársuli: Molnár 12/3, KELEMEN B. 19/9, Varga Á. 7, Varga Z. 5/3, HARGITAI 15/6

Csere: Rostás 7/3, PAVLOVIC 15, Acimovic -, Bálint 4

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Pécs: Vukas 14/6, Rosic -, BENKE 10, MELEG 22/9, Dobrijevic 11

Csere: Fülöp 11/3, Váits 2, Rátvay 2, Mezei 1

Vezetőedző: Ivica Mavrenski

 

Tóth Tamás: "Óriási bravúr, égi erő segített minket... Több dolgot mondanék: először is sok sikert kívánok a Pécsnek, a bajnokság legkomplettebb csapata! Másodszor büszke vagyok az U20-as csapatomra, rengeteget fejlődtek! Harmadszor köszönöm a szurkolóinknak, hogy sárgába öltözve tisztelegtek Kobe Bryant előtt! Felfoghatatlan veszteség ez a világon mindenhol, elképesztő fájdalom van sokunkban. A Kosársuli nevében részvétemet kívánom a kilenc áldozat családjának! Kobe, igazad volt, mert a hősök jönnek-mennek, de Te legenda maradsz nekünk örökre!"

 

Pihenésre nincs sok idő, február 7-én, pénteken Sopronban lépnek pályára csapataink. Az U20-asok mérkőzése 16 óra 45 perckor, a felnőtteké 19 órakor kezdődik. 

 
 
Forrás: Nagy Benjámin Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nyilvános Lázár János idei vagyonnyilatkozata

Nyilvános Lázár János idei vagyonnyilatkozata

Hét új ingatlant vett az egykori miniszter. Csongrád megye 4. számú választókerületének országgyűlési képviselője, kormánybiztos Makón bérel irodát.
Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Hivatalosan is járvány van Magyarországon

Az eddigi statisztikai adatok szerint a 3-5 éves korosztály a legfogékonyabb az influenzavírusra. Egyelőre a 60 éven felüliek között van a legkevesebb beteg.
Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Még mindig csődközelben az Alföldvíz ZRT.

Több tüntetés is volt a tarthatatlan helyzet miatt. Most a cég tőkeemelésért fordult a tulajdonosokhoz, így a Hódmezővásárhelyi önkormányzathoz is,
Ilyenek a legboldogabb emberek

Ilyenek a legboldogabb emberek

Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 

És ezt már olvasta?

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.