Videó riportok

 
Krikonap összefoglaló

Krikonap összefoglaló

2012. október 1. A jó szervezés és az erős sajtókampány hatására, óriási érdeklődés övezte a laikusok számára különös, ugyanakkor igen látványos sportág bemutatóját és versenyszámait. A Hódmezővásárhelyen első alkalommal rendezett versenynapon, az ország legtávolabbi részéből is érkeztek testépítő férfiak, illetve hölgyek.
Gregus Bál 2012

Gregus Bál 2012

2012. január 29. Január 28-án rendezték Hódmezővásárhelyen a Fekete Sasban a Gregus Máté Tagintézmény végzőseinek bálját. 38 pár táncolt. Riport az előkészületek izgalmairól, a nyitótáncról és báli hangulatról.
Orchidea, Al Capone kalap, vörös nadrágtartó… -  Báli tudósítás

Orchidea, Al Capone kalap, vörös nadrágtartó… - Báli tudósítás

2012. január 22. A Németh László végzőseinek bálja megadta a szezon további, még hátralévő 4 diákbáljának alaphangját. Visszafogott elegancia, némi megengedhető vagányság. A részletek kiderülnek helyszíni riportjainkból.
Sziporkázás - Bethlen Bál 2012.

Sziporkázás - Bethlen Bál 2012.

2012. január 8. A Hódtói semmivel sem maradt el az amerikai filmekben megszokott báltermek látványától. Videó tudósításunkban is látszik a táncosokon, hogy mennyire élvezték a pörgő, közel 40 percet, végig mosolyogva, az izgalom legkisebb jele nélkül.
Tízmilliós pénzhamisítás Hódmezővásárhelyen

Tízmilliós pénzhamisítás Hódmezővásárhelyen

2012. január 6. Január negyedikén a Bárd utcában kommandós rajtaütés során, egy 46 éves és egy 49 éves hódmezővásárhelyi férfi otthonában tízmillió forint értékben készített hamis bankjegyeket foglaltak le, valamint az előállításukhoz használt nyomtatót és számítógépet.
Molnár Péter testépítő világbajnok Hódmezővásárhelyen

Molnár Péter testépítő világbajnok Hódmezővásárhelyen

2011. december 18. Ma kiderült hogyan is edzenek a profik? Neves testépítőt látott vendégül a napokban megnyílt vásárhelyi edzőterem. A sportág kedvelői egy igazi profitól, Molnár Péter testépítő világbajnoktól kérhettek tanácsokat, edzésterveket. A vendég nem csupán beszélgetni jött, híres izmait is megmutatta, sőt egy rövid bemutatót is tartott.
Épülhet és szépülhet a test

Épülhet és szépülhet a test

2011. december 11. Új lehetőség nyílt a mozogni vágyók és az alakformálók szerelmesei és kedvelői előtt, hogy építsék, szépítsék testüket, izmaikat. A hétvégén új edzőterem nyílt Vásárhelyen a Teleki utcában, ahol rögvest egy fekvenyomó versenyt is rendeztek. Háromteremnyi gépezet, több száz kilónyi súly és hatalmas izomtömegek. Így nézett ki a nyitónap.
Karácsonyi süti verseny

Karácsonyi süti verseny

2011. december 11.

December 10-én délután a Lánc utcai Kamarateremben ismét rendezvény volt Nem csak nőknek. Az e- NÍVÓ Együttműködő Női Vállalkozók Dél-Alföldi Regionális Közhasznú Egyesülete és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ közösen szervezett Karácsonyi készülődést a vásárhelyieknek.

A mesterek és tanítványaik

A mesterek és tanítványaik

2011. december 10.

Ismét különleges edzés színhelye volt a hódmezővásárhelyi Mozgás Központ. A Magyar Ju - Jitsu Szövetség elnöke, shihan Berkes László tartott ma tréninget kezdőknek és haladóknak. Az új technikák elsajátítása mellett a sport kialakulásának és történelmének részleteiről is mesélt a mester.

 

Szaloncukor és pöttyös labda

Szaloncukor és pöttyös labda

2011. december 10. Gyermekzsivaj, a szaloncukros papírok zörgése és karácsonyi dalok hangja töltötte be, és tölti be két napon át a Fekete Sas nagytermét. A városi Gyermekkarácsonyra közel 1600 gyereket hívott meg az Önkormányzat. A 2 és 10 év közötti gyerekeket sok-sok ajándék mellett, színes programok és édességek, finomságok várták.
Afgáni iskolát adtak át a katonák Hódmezővásárhelyen

Afgáni iskolát adtak át a katonák Hódmezővásárhelyen

2011. december 8.

Felújított iskolát adott át ma, a Tartományi Újjáépítési Csoport 12. váltása, afgán diákoknak. A délelőtti szimulált zárógyakorlat képzeletbeli helyszíneként a HISZK Gregus Máté Tagintézménye Árpád utcai épülete szolgált, a diákok pedig az afgán iskolásokat szimbolizálták.

 

Egy új sportág Vásárhelyen elsőként

Egy új sportág Vásárhelyen elsőként

2011. december 7. A Mozgás Központban tartanak brazil jiu jitsu edzést is. A sportág érdekessége, hogy egy gyengébb ember is eséllyel veszi fel a küzdelmet egy erősebb ellen. Egy edzésnap videón!
A Mikulás a sztár!

A Mikulás a sztár!

2011. december 6. Az ablakokon kopogtatott be a Mikulás, a Németh László Óvoda ovisai legnagyobb öröméret. A gyerekek egymást túlharsogva invitálták be az vendéget a csoportszobákba, ahol műsorukat előadva köszöntötték a Mikulást. Örömteli pillanatok zenés gyűjteménye!
Zizegtek a kockák

Zizegtek a kockák

2011. december 5.

Platán Hét kezdődött a hódmezővásárhelyi Varga Tamás Általános Iskolában. A hagyományokhoz hűen, idén is sok színes program várja a gyerekeket, a különleges fizikaórától kezdve a táncon és sportokon át a színi előadásig. A december 5-i megnyitó ünnepség után, Rubik kocka kirakó versenyt rendeztek, ahol elég gyors kezű fiatalemberrel is találkoztunk.

Műsoros divatbemutató az uszoda galérián

Műsoros divatbemutató az uszoda galérián

2011. november 28.

Ecker Szilvia sikeresnek értékeli a november 25-én este a Gyarmati Dezső Sportuszoda emeleti galériáján tartott Aqua World Fashion Show elnevezésű műsoros divatbemutatót. Rendhagyó próbálkozásként, a Ginkgo Sas Hotel különtermei és a Fekete Sas nagyterme után a strand emeletén nem egy klasszikus divatbemutatót láthatott a közel 400 néző. Backstage tudósítás!

 

Jótékonysági Retro bál Lányi Lalával

Jótékonysági Retro bál Lányi Lalával

2011. november 28. Jubileumot ünnepelt a hétvégén az Árpád Utcai Óvodásokért Alapítvány: idén tartották meg a 15. jótékonysági báljukat. A megszokott báli hangulattól eltérve, a tavalyi retro party sikerén felbuzdulva, a szervezők ismét egy retro bulit szerveztek, ahol az Ovisztárok fellépése mellett, meglepetésvendégként Lányi Lala is énekelt.
Gyógytea és latin ritmusok

Gyógytea és latin ritmusok

2011. november 21. Gyógynövények, gyógyhatású készítmények, bio- és természetes alapú ételek, testmozgás mágneses ékszerek, sőt még magnetizált víz is volt az első Natura - Napon, a Lánc utcai Kamarateremben a hétvégén. A középpontban csakis az egészséges életmód állt.
Libatepertő és libatopogós

Libatepertő és libatopogós

2011. november 20.

Tánc, ének, próza, tombola, finom ételek és gondos asztalterítékek várták a vendégeket az Aranyossy Ágoston Óvoda és Általános Iskola, Márton madara elnevezésű rendezvényén. A programok színesek, az ételek ízletesek voltak, a hangulat pedig remek volt.

A libacsont jóslás fehér Karácsonyt ígér

A libacsont jóslás fehér Karácsonyt ígér

2011. november 13.

Ínycsiklandozó sült hús illata és zamatos újbor várta a Tájházba kilátogatókat a hétvégén, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ Márton-napi mulatságán. A kulináris élmények mellett, a hagyományok is megelevenedtek, népi játékok és kézműveskedés formájában. A csípős hideg ellen pedig, a búbos kemence melege nyújtott menedéket. Márton nap volt a Tájházban.

Libakergetés tízórai előtt, sült libaszárny ebédre

Libakergetés tízórai előtt, sült libaszárny ebédre

2011. november 12.

Egy jól megtermett gácsér rázta a tollait a bejárat mellett, ezzel üdvözölve az érkezőket. Sőt, kameránknak még külön pózolt is a „sztár” liba. Márton napi mulatságot tartott a Hód - Kuckó Nagycsaládosok Hódmezővásárhelyi Egyesülete, ahol a számos kézműves foglalkozás mellett, a finom libasültről is gondoskodtak a szervezők.

Nem minél többet, hanem minél többször

Nem minél többet, hanem minél többször

2011. november 5. Forró paprikás krumpli, kakaós és baracklekváros palacsinta volt november 5-én a menü, a hódmezővásárhelyi Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató Hajléktalanokat Ellátó Egyesített Intézményében. A finom falatokat a Szent Imre Katolikus Általános Iskola hat diákjának, tanáruknak Lázár Jánosnak, és a zsombói plébánosnak, Gyenes Csaba atyának köszönhették meg a gondozottak.
Ami a mai gyerekek életéből hiányzik

Ami a mai gyerekek életéből hiányzik

2011. október 31.

Dobások, gurulások, különböző fogások. Nyílt napon mutatták be a fél év alatt megszerzett tudásukat, a Hód Judo SE tagjai. A nézőközönség sem sokáig pihenhetett a székeken, hiszen mindenkire játékos feladatok vártak a tatami szőnyegeken.

Őszi barangolás lampionnal

Őszi barangolás lampionnal

2011. október 27. Már hat éve hagyomány a Szabadság téri oviban, az Őszi barangolás nevű családi délután, ahol a szülők, gyerekek és óvónők együtt búcsúztatják el az őszt. Ezt a programot a Janikovszky Éva óvoda családi rendezvényként tartotta először. A szülők és gyerekek körében nagy tetszést aratott, így hagyománnyá is vált. Ezt folytatja a Liszt Ferenc Ének Zenei Általános Iskola és Óvoda, Szabadság téri óvodája. A gyerekek meséket tanultak, töklámpást faragtak, színes őszi díszeket készítettek, ezzel  készültek a közös délutánra. A rendezvényre a családok mellett, a leendő ovisok és a Liszt Ferenc iskola tanulói is meghívást kaptak, sőt egy-egy játékos feladatban részt is vettek. Az udvaron gyerekek és szülők együtt énekeltek, együtt játszottak, sőt még közös lampionos felvonulást is rendeztek. A menet az óvoda udvaráról indult és körbejárták az egész Szent István teret.
Hamis pénzzel fizettek Vásárhelyen, lebuktak

Hamis pénzzel fizettek Vásárhelyen, lebuktak

2011. október 22. Hamis pénzzel verte át egy bolt pénztárosát Hódmezővásárhelyen két férfi október 21-én  reggel.. A vásárhelyi nyomozók egy építkezés közelében találták meg a bandát. Egy 32 éves kiszombori férfit kihallgatását követően őrizetbe vettek és kezdeményezik előzetes letartóztatását.
Szombat délután nem csak nőknek

Szombat délután nem csak nőknek

2011. október 22. A cím egyben  az e- NÍVÓ Egyesület és a Besenyei Ferenc Művelődési Központ rendezvényének neve is volt. Október 22-én a Mozaik Kamaraterem megtelt zenével és nótaszóval, az idei második Daloljunk, Táncoljunk nevet viselő délutánon. A gyerekektől egészen a felnőttekig, minden korosztály képviselte magát a színpadon és a nézőközönség soraiban is.