SportVérbeli rangadón veszített a Kosársuli

2020. december 22., kedd
 
Vérbeli rangadón veszített a Kosársuli

Felnőttcsapatunknak megmutatta, hogy abszolút egyenrangú partnere a bajnokesélyesnek - sőt...

 

 

 

 

 

 

 

 

Nehéz kiszálló várt pénteken a Vásárhelyi Kosársulira, hisz felnőttcsapatunk a Cegléd ideiglenes, szolnoki otthonába látogatott - a ceglédi U20-asok nem tudtak kiállni, így fiataljaink meccse halasztásra került. A vendéglátó a Zöld csoport egyik, ha nem a legnagyobb esélyese, hazai pályán hibátlan mérleggel és erős kerettel, ugyanakkor a mieinkre sem panaszkodhattunk az utóbbi hetekben, hisz zsinórban öt találkozót nyertünk meg.

Vezetőedzőnk, Tóth Tamás úgy fogalmazott a mérkőzés előtt, hogy igyekszünk meghúzogatni az oroszlán bajszát, és ez teljes mértékben össze is jött - nagyon kicsin múlott, hogy ne szakítsuk meg a ceglédiek pazar sorozatát. Abszolút fej-fej mellett kezdődött a meccs, a hazaiakat Fekete Viktor és Nárai Bence, a mieinket az egyaránt parádés napot kifogó Vuk Pavlovic és Béres Nándor kosarai repítették a gyors tempójú, magas színvonalú első öt percben. Molnár Bence kettesével a negyed felénél még vezettünk (10-11), aztán egy-két vásárhelyi hibát kihasznált a Cegléd és hat pontra ellépett - igaz, a játékrész vége a miénk volt, Rostás Imre által szinte egálra zárkóztunk (21-20).

 

A második negyedben aztán fordult a játék képe, mindkét csapat szorosabbra fogta a védekezést és jöttek a rontott dobások is. A csendet végül a 17. percben Varga Ákos törte meg, kilenc pontjának köszönhetően 25-28-ról egy 8-0-s rohammal 33-28-ra fordítottunk. A félidőt megelőzően mindkét edző időt kért, végül Molnár büntetője állította be a 34-29-es előnyünket a szünetre.

A ceglédiek a pihenőt követően sem nagyon találták a ritmust a mieink kellemetlen, annál inkább masszív játékára, Béres parádésan lepattanózott (összesen 19 lepattanóval zárta a meccset, és Varga Ákossal együtt dupla-dupláig jutott), támadásban pedig jöttek a jól befejezett akciók és a sikeres betörések a palánk alatt. Az előnyünk szépen, csendben nőtt (előbb hat, aztán nyolc, majd kilenc pont), és Varga Zalán kosarainál a 27. percre átlépte a tíz pontot is. Ekkor, 37-48-nál alakult ki a legnagyobb különbség, az időt kérő Cegléd ugyanis Fekete és Kovács Bálint vezényletével összekapta magát, a negyed végén Tóth Zoltán hármasával pedig lényegében le is dolgozta a hátrányt (49-50).

 

A harmadik negyedet záró 9-0-s ceglédi roham 16-0-ra nőtt a mindent eldöntő játékrész elején, és már-már úgy tűnt, lélektanilag innen nem is lehet visszaút, megmutattuk azonban, hogy van: Varga Ákos és Béres is szórt egy triplát, és egy hirtelen jövő 10-0-s szériával ismét a magunk javára állítottuk a fórt (56-60 a 34. percben). A hangulatot Bálint Erik fokozta két tökéletes hármassal (60-66), ám a következő két távoli kísérlet kimaradt, a másik oldalon pedig Hegedűs Gergely "büntetett". Az utolsó két perc 68-68-cal kezdődött, Tóth Tamás időt is kért, hogy nyugtassa a kedélyeket, ám Pavlovic és Varga Ákos dobása is kimaradt, Tóth triplája ellenben sikeres volt a másik oldalon. Az utolsó egy perc így is egylabdássá vált, ám Varga Zalán kettese jelentette az utolsó komolyabb mozzanatot a mi részünkről: hiába adódott két lehetőségünk is a ceglédi védők gyűrűjében, és hiába kért szűk öt másodperccel a vége előtt időt vezetőedzőnk, csupán Hegedűs tudott eredményes lenni első büntetőjéből, Varga Zalán utolsó pillanatos triplakísérlete kipattant a gyűrűről. A 72-70-es vereséget a meccs tükrében kissé szomorúan értékelhetjük, ám büszkék lehetünk a tisztes helytállásra, és nagyon jó jel a bajnokság további részét, valamint akár később a rájátszást tekintve, hogy a bevehetetlen várnak tűnő Ceglédet a játék minden elemében, ilyen szinten meg tudjuk szorítani idegenben. 

NB I/B Zöld csoport, 13. forduló:

Ceglédi KE-Vásárhelyi Kosársuli 72-70 (21-20, 8-14, 20-16, 23-20)

Szolnok, Tiszavirág Aréna, zárt kapuk mögött. Vezette: Radnóti, Gaál, Polonkai

 

Cegléd: Fekete 17/6, Várbíró 3, Tóth 15/6, Szabó 4/3, Nárai 12
Cserék: Berkics 3, Kovács 4, Csák 7/6, Hegedűs 7/6, Csákvári -
Vezetőedző: Honti Viktor


Kosársuli: Molnár 8, Varga Á. 13/6, Béres 14/3, Pavlovic 11, Bálint 10/6
Cserék: Acimovic -, Varga Z. 8, Rostás 6, Bodócsi -
Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tóth Tamás: "Magas szintű derbit játszottunk, vérbeli rangadó volt, tipikus egylabdás meccs, ahol két labdánk is volt a győzelemre. Ma a szerencsésebb csapat a hazai volt. Egy fizikális topcsapat ellen maradtunk egyetlen kosárral alul, nincs szégyenkezni valónk, sőt! Saját magunkat vertük meg, mert több buta hiba került a gépezetbe, de amíg bírtuk, erőn felül teljesítettünk. Gratulálok a kollégámnak és csapatának, nem véletlenül bajnokesélyesek! A vereség ellenére büszke vagyok a csapatomra, mert komoly karakterünk volt!"

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Megjelent a Tornyai János Múzeum 2020. évi évkönyve

Közel tucatnyi tanulmányban mutatják be a kutatási eredményeiket a régészet, a néprajz, a helytörténet és a művészettörténet területéről.
Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

Ennivaló receptjeink - Angélától - Mákos omlós Karácsonyra

A Vásárhelyi Hírek háziasszonya Baracskay Angéla: "'Karácsonyra mindig vállalom a nemes feladatot, de a sütinek mindig van apropója. Okot pedig mindig találok rá. Leginkább azért, mert édességfüggő vagyok."
Megreformálták a városi buszközlekedést

Megreformálták a városi buszközlekedést

Akadálymentesített holland buszokkal a műszakváltásokhoz igazodó két járat és három, a kórházat, a piacot és a bevásárlóközpontokat érintő körjárat közlekedik majd.
Segítenek a gyógynövények

Segítenek a gyógynövények

Lehetőség szerint kamillavirágzat teát és ne kamillateát vásároljunk és igyunk. A megfázást követő lábadozásban fontosak az erősítő, roboráló teák.
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.