BulvárVasárnap gyújtják meg az első gyertyát

2019. november 29., péntek
 
Vasárnap gyújtják meg az első gyertyát

Elkészült Hódmezővásárhely adventi koszorúja, a város karácsonyfája is hamarosan teljes díszbe öltözik.

 

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepi programsorozat december else, vasárnap kezdődik.

A BFMK-ban 14 órától adventi naptárt készíthetnek a gyerekek, majd 17 órakor a sétálóutcán Márki-Zay Péter polgármester megnyitja a karácsonyi vásárt és meggyújtja az első adventi gyertyát.

Elmélkedést mond Demeter János, a Tabáni Református Egyházközség tiszteletese, áldást, imát mond Megyesi Zoltán, Hódmezővásárhelyi Baptista Gyülekezet lelkésze, a Szent József Kertvárosi Katolikus Általános Iskola diákjai ünnepi műsort adnak, ezt Rotary ösztöndíj átadó követi, végül Koncz Barbara és Bugyi József koncertjét hallgathatják meg.

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ez a fenyőfa is rekordközeli

Ez a fenyőfa is rekordközeli

Az idei dús lombozatú, szép  – méretében a tavalyelőtti rekordnagyságú fát megközelítő - fenyőfa a közeli Ady Endre utca egyik kertjében nőtt nagyra.
A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
Sürgetik a kórházadósságok rendezését

Sürgetik a kórházadósságok rendezését

Levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A CSME Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében is meghaladja az egymilliárdot a kifizetetlen számlák értéke.

Régészeti előadássorozat a Tornyaiban

Régészeti előadássorozat a Tornyaiban

Az Európában is egyedülálló őskori települést feltárása 1978-tól kezdődődött. Az eredményeit a Móra Ferenc Múzeum nyugalmazott régésze ismertette.

 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.