BulvárEz a fenyőfa is rekordközeli

2019. november 28., csütörtök
 
Ez a fenyőfa is rekordközeli

Idén a hódmezővásárhelyi sétálóutcában az eddig az Ady Endre utca 29. számú ház kertjében álló fenyőfát öltöztetik ünnepi díszbe.

 

 

 

 

 

 


2017-ben a BFMK előtt állították fel a város– egyes becslések szerint az eddigi legnagyobb -  karácsonyfáját. A Kisfaludy utcában az egyik családi ház kertjéből került az ünneplő város főutcájára. Tavaly viszont a város határán túlról, de közigazgatási területéről, Szikáncsról érkezett a Kossuth térre.

Az idei dús lombozatú, szép  – méretében a tavalyelőtti rekordnagyságú fát megközelítő - fenyőfa a közeli Ady Endre utca egyik kertjében nőtt nagyra.

 

Minden évben van arra lehetőség, hogy vásárhelyi polgárok felajánlhatják a közösségnek azokat a fáikat, amelyeket eddig otthon szeretettel gondoztak, de mára kinőtték a helyet.

 

Hódmezővásárhely főkertésze ezúttal Bachmann József és felesége, Bachmanné Újszászi Mária felajánlását fogadta el. A gyökeres fát 1996-tól három alkalommal díszítették fel a lakásban, majd elültették az udvaron.

 

A gyönyörű fát lányuk, fiuk és 10 éves Gréti unokájuk is mindig nagy örömmel csodálta meg. Marika korábban a kollégánk volt, 22 évig dolgozott a könyvelésen. A férje, József a Rónából idén ment nyugdíjba.

 

Több kisebb fenyő is díszíti majd intézményeket: a BFMK-t, a Gyermekkarácsonyt a Fekete Sasban, a Lakóparkot és a Városháza auláját. Ezek felajánlói Bodó-Sipos Sandra, valamint Szűcs Tamás.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Sürgetik a kórházadósságok rendezését

Sürgetik a kórházadósságok rendezését

Levélben fordultak Orbán Viktor miniszterelnökhöz. A CSME Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézményében is meghaladja az egymilliárdot a kifizetetlen számlák értéke.

Időszerű lenne az egyeztetés

Időszerű lenne az egyeztetés

Folyamatosan akadályba ütközik a város és a kórház közötti egyeztetés, késik a milliárdos fejlesztés, közben indul a katonai középiskola kialakítása, bővül a Helyőrség. 
Máté Taekwondo sikerek az idei Országos Bajnokságon

Máté Taekwondo sikerek az idei Országos Bajnokságon

A Máté Taekwondo & Hapkido KHSE mint minden évben, idén is több kategóriában indított versenyzőt az OB-n, impozáns eredményekkel.
A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

A szülő, vagy az óvónő szava már kevés lesz

Rohamra készülhet a Szék utcai Szakszolgálat. Kormányrendelet jelent meg arról, hogyan, és ki döntheti el, hogy felmenthető-e egy 6 éves gyermek a beiskolázási kötelezettség alól. 
 

És ezt már olvasta?

Itt a nagyszülői GYED
Itt a nagyszülői GYED A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
 
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása
Szabadkai alkotók vásárhelyi kiállítása Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.
 
Tisztújító közgyűlés
Tisztújító közgyűlés

A 23 hazai nagyvárost képviselő polgármesterek döntöttek a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnökségéről. Márki-Zay Péter albizottsági elnök lett.

 
Egy különleges madár a diákok szemével
Egy különleges madár a diákok szemével Hódmezővásárhelyi iskolások alkotásait is várja a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, amely az idei évben is meghirdeti a Túzok Vándorkupa alkotói pályázatát.
 
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában
Szabadkai alkotók az Alföldi Galériában A kiállítás része a Hódmezővásárhelyi Református Újtemplomi Egyházközség és a Szabadkai Városi Múzeum közös uniós projektjének.
 
Szövetségre lép tíz megyei jogú város
Szövetségre lép tíz megyei jogú város Közleményük szerint közös értékek és stratégia mentén, de nem lehet még tudni, milyen tartalommal és milyen formában működne együtt a tíz városvezető.
 
Hajdú Kitti három érmes helyezése
Hajdú Kitti három érmes helyezése A Hódmezővásárhelyi Sportlovasok Egyesületét Hajdú Kitti képviselte az év utolsó fedettpályás kiemelt díjugrató versenyén Kecskeméten.