KözéletSzociális dolgozók munkájának elismerése

2019. december 17., kedd
 
Szociális dolgozók munkájának elismerése

Szociális szférában dolgozó szakembereknek, dolgozóknak adott át elismerő oklevelet Dr. Márki-Zay Péter Hódmezővásárhely polgármestere. Az ünnepségen a szociális intézményvezetők is jutalomban részesítették munkatársaikat.

 

 

 

 

 

 

 

Az ünnepségen részt vett Ritz Judit, a Bálint Sándor Egyházmegyei Szeretetszolgálat főigazgatója, Bálint Gabriella, a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kapcsolat Központ főigazgatója és Korsós Sándor a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató igazgatója.

Elismerő okleveleket kaptak:


Keresztes Andrásné ápoló, Kisné Törteli Krisztina ápoló, Nagy Ferencné takarító, Molnár Adrienn családsegítő, Kis Istvánné gondozó, Lászlainé Udvari Katalin ügyintéző, Barta Zoltánné kisgyermeknevelő, Bartáné Gál Ilona kisgyermeknevelő, Benő Anikó kisgyermeknevelő, Fodorné Nagy Katalin gazdasági ügyintéző, Mészárosné Ferenczi Szilvia gondozó, Gomorka Margit házi betegápoló és Lázár Ildikó gerontológiai szakember.

 

A Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás Kagylóhéj Család- és Gyermekjóléti Központ szakmailag önálló egységként működik, gazdaságilag az önálló gazdálkodást folytató Kapcsolat Központ telephelye az Andrássy utca 54. számú épületben van, amelyen 2018 kopra tavaszi befejezéssel jelentős felújítást végeztek.

Tevékenysége a személyes gondoskodás rendszerébe illeszkedő, szociális és mentális alapellátást nyújtó, szolgáltató jellegű intézmény.

Hódmezővásárhelyen a Szeged-Csanádi Egyházmegye kezelésébe tartozik a Badalik Bertalan Szociális Szolgáltató, 42 férőhelyes, különösen a téli időszakban 130–140 százalékon üzemelő hajléktalanszállója, a kapcsolódó ellátás, valamint a gondozási központ, a jelzőrendszeres és a támogató szolgálat, továbbá az Arany János utcai idősek otthona.

Az intézményeket, most három éve, 2011. július elsejétől vette át a Kapcsolat Központtól, illetve a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulástól a katolikus egyház.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nyilas Misi Pakkok idén is

Nyilas Misi Pakkok idén is

Az  Ótemplomi Református Egyházközség a külterületi települések és a tanyavilág hátrányos helyzetű gyermekei részére is küld csomagokat.
Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Mindig van valami, ami továbbvisz...

Mindig van valami, ami továbbvisz...

Bensőséges és családias hangulatú koncertet adott a vásárhelyi születésű énekesnő a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

Dinamikus, lendületes, ütős

Dinamikus, lendületes, ütős

Idén is megtelt a BFMK nézőtere a Máté Taekwondo Évzáró Gáláján. 80 fő állt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!