SportDinamikus, lendületes, ütős

2019. december 15., vasárnap
 
Dinamikus, lendületes, ütős

December 13-án este a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület évzáró bemutatót tartott igazi színházi körülmények között a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

 

 

 

 


Közel 80 fő állt december13-án a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára, hogy számot adjanak az egész évi tudásukról. Az övfokozati szinteknek megfelelő tudásanyagról hetek óta folyamatosan, nagy lelkesedéssel és kitartó türelemmel gyakorolták kicsik és nagyok.

A taekwondosok mellett fekete ruhában a hapkidosok is bemutatták az önvédelmi sportág mozdulatait.

Az év közbeni sok munkának is megvolt az eredménye. Hiszen az egyesület vezetője, Máté József és a Koreai Kulturális Központ igazgatója, Lee DangWeon adták át a 2019-es év díjait az egyesület legjobbjainak:

 

Gyerek kategória:

 1. hely – Szolnoki Nolen
 2. hely – Sós Simon
 3.  hely – Koncz Botond

Kadet kategória:

 1. hely – Acsai Vivien
 2. hely – Lévai Levente
 3. hely – Barna Márton

Junior kategória:

 1. hely – Maczelka Vivien
 2. hely – Sárai Kata
 3. hely – Grexák Csaba

Felnőtt kategória:

 1. hely – Máté Mirabella
 2. hely – László Alexa
 3. hely – Kucsera Milán

 

A másfél órás műsor alatt magasra repültek a deszkák, és látványos kiegészítő elemekkel mutatták meg a sportolók hajlékonyságukat, a rúgások pontosságát.

 

“Nagyon nagy munka van a műsor mögött, így köszönjük minden szülő, hozzátartozó, iskola, és egyéb támogatóink segítségét, hogy az este létrejöhetett”- nyilatkozta Máté Gergő vezetőedző.

Máté Zsolt vezetőedző állította össze zeneanyagot, illetve az egyes etapok koreográfiáját.

 

Az est az aulában vette kezdetét, hiszen a Koreai Taekwondo Nap keretében kipróbálhatták az érdeklődők a koreai kézműveskedést, megismerkedhettek a kalligráfiával. Akinek kedve volt, az még autentikus koreai ruhákat is felpróbálhatott a BFMK aulájában.

 

Korea világa a küzdősport bemutató előtt a színpadra is beköltözött, hiszen a Mugungwa táncegyüttes tradicionális koreai táncokkal nyitotta meg az estet.

A teltházas előadás után vastapsot kaptak a kicsik és nagyok, bíztatást nyerve arra, hogy jövőre is folytassák az idén elkezdett munkájukat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén

Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén

Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

Hatszáz római kori sír Vásárhely határában

Hatszáz római kori sír Vásárhely határában

Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozatában a szegedi Móra Ferenc Múzeum régésze tartott előadást.
 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.