SportDinamikus, lendületes, ütős

2019. december 15., vasárnap
 
Dinamikus, lendületes, ütős

December 13-án este a hódmezővásárhelyi Máté Taekwondo és Hapkido Közhasznú Sportegyesület évzáró bemutatót tartott igazi színházi körülmények között a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

 

 

 

 


Közel 80 fő állt december13-án a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára, hogy számot adjanak az egész évi tudásukról. Az övfokozati szinteknek megfelelő tudásanyagról hetek óta folyamatosan, nagy lelkesedéssel és kitartó türelemmel gyakorolták kicsik és nagyok.

A taekwondosok mellett fekete ruhában a hapkidosok is bemutatták az önvédelmi sportág mozdulatait.

Az év közbeni sok munkának is megvolt az eredménye. Hiszen az egyesület vezetője, Máté József és a Koreai Kulturális Központ igazgatója, Lee DangWeon adták át a 2019-es év díjait az egyesület legjobbjainak:

 

Gyerek kategória:

 1. hely – Szolnoki Nolen
 2. hely – Sós Simon
 3.  hely – Koncz Botond

Kadet kategória:

 1. hely – Acsai Vivien
 2. hely – Lévai Levente
 3. hely – Barna Márton

Junior kategória:

 1. hely – Maczelka Vivien
 2. hely – Sárai Kata
 3. hely – Grexák Csaba

Felnőtt kategória:

 1. hely – Máté Mirabella
 2. hely – László Alexa
 3. hely – Kucsera Milán

 

A másfél órás műsor alatt magasra repültek a deszkák, és látványos kiegészítő elemekkel mutatták meg a sportolók hajlékonyságukat, a rúgások pontosságát.

 

“Nagyon nagy munka van a műsor mögött, így köszönjük minden szülő, hozzátartozó, iskola, és egyéb támogatóink segítségét, hogy az este létrejöhetett”- nyilatkozta Máté Gergő vezetőedző.

Máté Zsolt vezetőedző állította össze zeneanyagot, illetve az egyes etapok koreográfiáját.

 

Az est az aulában vette kezdetét, hiszen a Koreai Taekwondo Nap keretében kipróbálhatták az érdeklődők a koreai kézműveskedést, megismerkedhettek a kalligráfiával. Akinek kedve volt, az még autentikus koreai ruhákat is felpróbálhatott a BFMK aulájában.

 

Korea világa a küzdősport bemutató előtt a színpadra is beköltözött, hiszen a Mugungwa táncegyüttes tradicionális koreai táncokkal nyitotta meg az estet.

A teltházas előadás után vastapsot kaptak a kicsik és nagyok, bíztatást nyerve arra, hogy jövőre is folytassák az idén elkezdett munkájukat.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén

Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén

Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

Hatszáz római kori sír Vásárhely határában

Hatszáz római kori sír Vásárhely határában

Tornyai János Múzeumban a Korok, kultúrák, lelőhelyek régészeti előadássorozatában a szegedi Móra Ferenc Múzeum régésze tartott előadást.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!