SportSzívvel-lélekkel harcoltak minden labdáért és pontért

2024. március 10., vasárnap
 
Szívvel-lélekkel harcoltak minden labdáért és pontért

Hihetetlen fordítással nyert a közvetlen rivális Nagykőrös otthonában szombat este a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

 

Saša Vejinović vezetőedzői debütálásán az utolsó negyedet 15 pontos hátránnyal kezdte a csapat, a végén mégis győztesen hagyta el a pályát, így folytatódik a szenzációs sorozat.

 

Egy változás történt hét közben a Vásárhelyi Kosársulinál: az Utasi Gábor, Saša Vejinović edzőpárosból immár utóbbi irányítja vezetőedzőként a csapatot, így a szombati, Nagykőrös elleni rangadón debütált ebben a pozícióban. Nem volt könnyű mérkőzésre kilátás az NB I/B Zöld csoportjának 23. fordulójában, hiszen a hétvégét megelőzően az 5-8. helyen négy együttes is 12-10-es mérleggel állt – köztük a nagykőrösiek és a vásárhelyiek is.

A vendéglátó az előző fordulóban meglepetésre kikapott a Pénzügyőr otthonában, ám jó emlékkel várhatta a találkozót, hiszen novemberben 87-72-re nyert a Hódtói Sportcsarnokban. A Kosársuli viszont az előző hetek fantasztikus eredményei miatt úgy léphetett pályára, hogy amennyiben nyer, úgy egyrészt megszerzi zsinórban a 9. sikerét, másrészt újabb lépést tesz előre a tabellán, ami a felsőházi rájátszást érő helyek szempontjából különösen fontos az alapszakasz hajrájában.

 

A keretből ezúttal is hiányzott a sérült Pinnyey, de nem csak ez okozott problémát: a Nagykőrös ugyanis meggyőzően kezdett, sőt, nem túlzás azt állítani, hogy a meccs nagy részét kontrollálni tudta, hiszen a 40 percből 33-at vezetett. 9-2-es első három perc után végül 12-4-nél kért időt Saša Vejinović (5. perc), és bár Mári triplájánál már a tízet súrolta a különbség (15-6), Orgona hármasa és Kelemen közelije közelebb hozta a csapatot (15-11). A negyed legvége azonban a hazaiaké volt, Rosić triplájára ugyanis előbb Mácsai, majd Mészáros válaszolt, így 24-14-gyel zárult az első tíz perc.

 

Támadásban és védekezésben sem találta igazán a ritmust és az ellenszert a Kosársuli, a hazaiak csapatjátéka pedig kiválóan működött. A negyed közepe hozott változás: Orgona és Rosić kosarai után Bálint rázta meg magát, két tripláját követően 35-33-nál már a Nagykőrösnek kellett időt kérnie (17. perc). A vezetést nem tudta átvenni a Kosársuli, a korábban évekig Vásárhelyen játszó Molnár Bence vezetésével pedig ismét növelni tudta az előnyt a Nagykőrös. Az első félidőt Rosić triplája zárta le, 41-37-tel mehettek pihenni a csapatok.

 

A nagyszünetet követően előbb Balogh villant, majd Bálint hármasával először vezetett a meccsen a Kosársuli (41-43, 22. perc). Nem sokáig tartott az öröm, olyannyira, hogy Timkó és Fehér pontjaival 11-0-s rohamot produkált a Nagykőrös, amivel megint óriásit változtatott a játék képén (52-43, 25. perc). A vásárhelyi lendület megtörni látszott, elöl szinte semmi nem jött össze, és a védekezés sem működött igazán, így az említett 41-43-as állásról egy 22-5-ös sorozattal 63-48-ra fordítottak a hazaiak a negyed végére – egy Rosić-kettesen és – triplán kívül egyetlen értékesített támadást sem tudott felmutatni a csapat majd’ kilenc percen keresztül.

 

A félig-meddig minden szempontból vesztett helyzetből aztán jött a csoda. Bálint triplájával kezdődött minden, majd Balogh kettese és Bősz hármasa következett (65-56, 32. perc), Bálint két kosara pedig visszahozta mínusz ötre a csapatot (65-60, 34. perc). A hazaiak edzője, Kovács Márk nem kért időt, és a Kosársuli köszönte szépen, Bősz, Bálint és Rosić által, egy elképesztő rohammal, a 37. perc elejére megfordította a meccset. Ekkor már jött az időkérés a Nagykőröstől, de későn: eladott labdákon, faultokon és egy technikain kívül négy percig nem tudtak érdemlegeset felmutatni támadásban a fehér mezes játékosok, a Kosársuli pedig óriásit küzdve, szívvel-lélekkel harcolt minden labdáért és pontért. Orgona, majd a végjátékban főszereplőként nagyot játszó Bősz növelte a különbséget, Rosić triplája pedig megadta a kegyelemdöfést (72-80, 39. perc). Innen egy-két pontatlanságnak köszönhetően közelebb tudott jönni a Nagykőrös, de tudott sáfárkodni az órával és a kialakított előnnyel a Kosársuli, így végül 82-79-re nyert, és előrelépett a 6. helyen a tabellán!

A felejthetetlen győzelem legeredményesebbje az egyaránt dupla-duplázó Bálint (25 pont, 10 lepattanó) és Rosić (21 pont, 10 assziszt) lett, de dicséret illet mindenkit, hiszen egy percig sem adta fel a csapat, és a 34-16-os utolsó negyed magáért beszél. Mondani sem kell, mennyit ér ez a győzelem…

NB I/B Zöld csoport, 23. forduló:

Nagykőrösi Sólymok KE - Vásárhelyi Kosársuli 79 - 82 (24-14, 17-23, 22-11, 16-34)

Nagykőrös, Kossuth Lajos Általános Iskola, tornaterem. Vezette: Sallai, Polonkai, Márton

Nagykőrös: Mészáros 13/9, Molnár 18, Fehér 13/3, Mári 11/6, Timkó 13
Cserék: Mácsai 6, Tóth 3, Kocsis 2
Vezetőedző: Kovács Márk

Kosársuli: Rosić 21/15, Borbáth 2, Balogh 9, Bálint 25/15, Orgona 12/6
Cserék: Bősz 11/6, Kelemen 2, Kass –
Edzőpáros: Saša Vejinović, Utasi Gábor

 

Saša Vejinović: „Szívből gratulálok a csapatnak! Nagykőrösön játszani mindig nehéz, de összehoztunk egy 34-16-os utolsó negyedet, ami egy ilyen első 30 perc után igen nagy szó szerintem. Nagy gratuláció jár a fiúknak, mert 40 percen keresztül nem adták fel, ami az egyik legfontosabb a kosárlabdában. Elviselni, hogy egyszer lent, egyszer fent, nem megtörni hátrányban, nem feladni, és a végén összehozni egy ilyen negyedik negyedet… emelem kalapom a játékosaim előtt!„

 

Az U20-as csapat szintén nagyot harcolt, ám 83-83-as rendes játékidőt után hosszabbításban végül 93-85-re kikapott a közvetlen riválistól, így eldőlt, hogy minden bizonnyal a 3. helyen végez a tabellán. A csapat legeredményesebbje a 27 pontig jutó Knyur, valamint a 18 ponttal és 15 lepattanóval dupla-duplázó Karsai lett.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
Tavaszi autóápolás és felkészítés

Tavaszi autóápolás és felkészítés

Az autóápolás tavasszal nagyon fontos, hiszen a tél több szempontból is megviseli a járművet, ezért ilyenkor érdemes egy kicsit többet foglalkozni vele.
Idén két újabb név került a dicsőség falra

Idén két újabb név került a dicsőség falra

A sokéves hagyományt folytatva idén Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor neve került fel a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfalára.
 

És ezt már olvasta?

Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.
 
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik
Az egészséges bőr, haj, köröm a táplálkozással kezdődik Sokan a krémektől várják a csodát, pedig a bőr mégiscsak belülről épül: sejtjei a véráramon keresztül kapják a szükséges anyagokat, tehát szoros kapcsolatban van a vér- és nyirokkeringéssel, a belső szervekkel, az idegrendszerrel.