BulvárTavaszi autóápolás és felkészítés

2024. február 21., szerda
 
Tavaszi autóápolás és felkészítés

Az autóápolás tavasszal nagyon fontos, hiszen a tél több szempontból is megviseli a járművet, ezért ilyenkor érdemes egy kicsit többet foglalkozni vele.

 

 

 

 

 


Az az autós, aki az enyhébb téli napokban sem mosatta le az autóját, annak vigyáznia kell, mert ha ugyanis egyből a kefével esünk neki az autónak, a téli hónapok alatt lerakódott piszok, vagy az apró kövek, kavicsok könnyen megkarcolhatják a járművet. Mosás után erősen lépjünk rá a fékre, így a rajta maradt vízcseppek lejönnek, és nem okoznak majd problémát fékezésnél. Később ugyanis éles helyzetben csökkenthetik a fékhatást.

A növekvő hőmérséklet miatt időszerű a téli gumik lecserélése. Ha már úgyis szerelőhöz viszi centríroztatni a kereket, mindjárt vizsgáltassa át a fékeket is. Télen ugyanis a kosz, az utak síkosságmentesítő anyagának maradványa gondokat okozhat a fékrendszerben. Korrózió, kihagyó fékhatás lehetnek a következmények. Tavasszal nem szabad kihagyni a fékek átvizsgálását.

Az egyszerű mosás során nem távolíthatjuk el a felnikről a koszt. Az online autósboltban kaphatók speciális kerékápoló szerek. Mosás után érdemes ezekkel ápolni a kereket. Fontos továbbá, hogy a fényezést is. Az apró kövek, jég által okozott károk ugyanis lehet, hogy nehezen észrevehetők, ám később komoly rozsdásodás helyei lehetnek. A szélvédőt sem szabad kihagyni az alapos átvizsgálásból, ápolásból.

 

A nedves évszakokban nemcsak kívülről éri sok víz az autót. A sár, a latyak, az eső miatt bizony az utastérbe is sok nedvesség kerül. Fontos tehát, hogy a szőnyegeket is takarítsa le alaposan. A tiszta belső és a kellemes illat nemcsak az autónak tesz jót.

 

Az egyik német autóápolási termékeket forgalmazó cég készített ugyanis egy közvéleménykutatást. Eredménye: az első randevú alkalmával a megkérdezettek 86 százalékának fontos, milyen illat van az illető férfi autójában.

 

Ha a jármű kívül és belül is tiszta, akkor már csak az otthoni autóápolás utolsó lépése maradt hátra, ez pedig a polírozás és a waxolás. Ha a fényezés itt-ott kopott, mattá vált, akkor az autó polírozás segít, hogy minden alkatrész újra a régi fényében tündökölhessen

 
 
x
 

Olvassa el ezt is!

Véget ért egy nagysikerű előadássorozat

Véget ért egy nagysikerű előadássorozat

A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
Vásárhelyen is kedvelik őket

Vásárhelyen is kedvelik őket

Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.
51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

51 éves egy világegyezmény, amely az élővilág felett őrködik

A világ szinte minden országa aláírta, a március 3-án 51 éves 'Washingtoni egyezményt'. Mindenkinek érdeke a betartása.
Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből

Válogatás a Tornyai-múzeum gyűjteményéből

Az idén hetvenéves Vásárhelyi Őszi Tárlat hagyományát és évtizedeken átívelő frissességét bemutató kiállítás nyílik márciusban az Alföldi Galériában.
 

És ezt már olvasta?

Átvették a megbízóleveleket
Átvették a megbízóleveleket Június 19-én délután vették át a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők. Névsorok.
 
Múzeumok éjszakája 2024
Múzeumok éjszakája 2024 Idén is gazdag és izgalmas programkínálattal várják az érdeklődőket szombaton délután 5 órától egészen késő estig. Részletes Program.
 
Lassú a kilábalás az adósságból
Lassú a kilábalás az adósságból A konszolidáció tényleges hatása a június végi adatokból látszik majd. Tavaly decemberben a Makói Egészségügyi Ellátó Központ már egyszer kapott pénzt adóságrendezésre.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 22. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Újabb neveket jelentett be e SZIN
Újabb neveket jelentett be e SZIN Újabb nemzetközi neveket jelentett be a Coca-Cola SZIN és a legfrissebb hírek szerint, a legnagyobb nyárzáró fesztiválon már teljes a nagyhelyszínek programja. A teljes program ITT!
 
Rokokó az egykori és a mai divatban
Rokokó az egykori és a mai divatban A Vásárhelyi Levéltár különleges előadásra invitál. Az egykori divatirányzat kitörölhetetlen nyomot hagyott a divat történetében. Befolyásuk ma is ott van a dizájnban és az esztétikai érzékenységben.
 
A lét művészete - sajátos látásmódban
A lét művészete - sajátos látásmódban Az emberi psziché örök és örökkön változó vidékeire, az álmok és a mítoszok univerzumába invitál V. Nagy Nándor képzőművész kiállítása.