SportIdén két újabb név került a dicsőség falra

2024. február 29., csütörtök
 
Idén két újabb név került a dicsőség falra

Minden évben hagyományosan a hódmezővásárhelyi Sportnapon nem csak kitüntetéseket adnak át, hanem ezen a napon a Hódtói Sportcsarnok falán az ’Akikre büszkék vagyunk tábla’ a város sportéletét öregbítő nagy egyéniségek nevével bővül.

 

 


 

 

Idén 2 újabb név került rézbe gravírozva a dicsőség falra.

 

A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Czuprák László Ákos  és Enyedi Sándor nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala.

 

Czuprák László Ákos -  sportpályafutását a Bethlenben kezdte, ahol Balogh Imsi tanár úr szerettette meg vele a kosárlabdát. A gimnáziumi csapatával országos döntőt is játszhattak. 16 éves korában már a felnőtt csapatot erősítette. Innen folytatódott a hosszú küzdelem és egy sikeres pályafutás mind versenyzőként, mind edzőként.

László számára a legfontosabb mindig a családja volt. A kosárlabda szeretetét 2 gyermeke is örökölte. Unokája, Benedek, másfél éves. Nagytatája reméli, hogy tovább viszi a kosárlabdasportban már eddig is beírt Czuprák nevet.

Czuprák László a mai napig edzősködik a Vásárhelyi Kosársuliban. A szurkolók felé irányuló szeretete és elismerése töretlen.

 

A másik új név a dicsőségfalon Enyedi Sándoré, aki sajnos már nincs közöttünk. Ő 15 évesen debütált focikapusként, és kiváló teljesítményének köszönhetően 7 teljes éven keresztül kihagyhatatlan volt a kezdőcsapatból. Védéseivel sok emlékezetes percet szerzett a lelkes vásárhelyi szurkolóknak. Erre egész életében nagyon büszke volt. Védett a Honvédban, a Dózsa megszűnése után a MÁV-HMTE, majd a MEDOSZ aktív labdarúgója lett, majd edző.

Egész életében arra törekedett, hogy a rábízott gyerekeknek a labdarúgás szeretetén túl átadja azokat az értékeket is, amiket ő saját életében a legfontosabbnak tartott: tisztességre, becsületre, szorgalomra tanította őket.

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024

Jó tanuló - jó sportoló díjazottak 2024

Február 29-én délután a város legkiválóbb jó tanulóit, jó sportolóit díjazták, de díjazták az év csapatait, edzőjét és testnevelőjét is. A díjazottak névsorával.
Véget ért egy nagysikerű előadássorozat

Véget ért egy nagysikerű előadássorozat

A darvasszéki római kori kincsleletet ismertető előadással zárult a Tornyai János Múzeum Korok, kultúrák, lelőhelyek idén téli, régészeti sorozata február 28-án.
Tavaszi autóápolás és felkészítés

Tavaszi autóápolás és felkészítés

Az autóápolás tavasszal nagyon fontos, hiszen a tél több szempontból is megviseli a járművet, ezért ilyenkor érdemes egy kicsit többet foglalkozni vele.
Vásárhelyen is kedvelik őket

Vásárhelyen is kedvelik őket

Találós kérdés: hány tonnára rúg a hazai fülesbagoly populáció által megevett egér- és pocokmennyiség össztömege? Meglepő a végeredmény.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 14. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit
Díjazták az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítóit Átadták a XXXI. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok kiállítói részére meghirdetett elismeréseket. A háromnapos rendezvényen 220 kiállító lesz.
 
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja
Április 16. - A holokauszt magyar áldozatainak emléknapja

A vásárhelyi zsinagóga órája mind a mai napig azt az időpontot, 10 óra 10 percet mutatja, amikor 1944. június 16-án elhurcoltak a városból 737 zsidó polgárt.

 
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen
Nemzetközi konferencia és Észak-afrikai professzorok Vásárhelyen A Mezőgazdasági Kar első ízben rendez Erasmus Week rendezvénysorozatot, melynek apropója a Wellman Oszkár Nemzetközi Tudományos Konferencia.
 
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül
Szeged, Tisza-part és SZIN-es buliforgatag készül Már több, mint félszáz fellépő ismert az idei nyárzáró buli előadói közül. Ne feledjük: augusztus 28-31, Szegedi Partfürdő.
 
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt
Elfogták a tavaly óta keresett vásárhelyi tolvajt Egy idős hódmezővásárhelyi nőt beengedett a lakásába, mivel segített neki a táskái cipelésében.
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot A Veszprém remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Vásárhelyi Kosársulit.