Kultúra, oktatásAmatőrök profi előadása

2019. december 16., hétfő
 
Amatőrök profi előadása

A 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjére december 14-én, szombaton került sor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

 

 

A képen Meixner Lili

 

 

 

 

Az idei megmérettetésre összesen 25 egyén és csoport jelentkezett, és mutatta meg, hogy mit tud. A széles életkori skálát felölelő énekes, táncos, prózai produkciók december elején két napon keresztül versenyeztek az öttagú szakmai zsűri előtt. 

A verseny utolsó szakaszába végül 10 produkció jutott tovább. Az ő teljesítményüket tegnap Berei Erzsébet zenetanár, nyugalmazott iskolaigazgató, Halmi Zoltán néptáncpedagógus, a Kaláris Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Horváthné Kriczki Zita táncpedagógus és Varga Anikó a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője értékelte.

 

Az ítészek az egyéni versenyzők közül Meixner Lili produkcióját találták a legjobbnak. A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumbanban tanuló vásárhelyi lány a Valahol Európában musicalből a Talán című dallal nyűgözte le a szakembereket.

A második helyen Bacsa Kristóf végzett. A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákja néptánctudásával győzte meg a zsűritagokat.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ugyancsak a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola tanulója állhatott. A 2. osztályos Szalai Krisztina olyan hitelesen adta elő Rémusz bácsi egyik meséjét, hogy még a közönségdíj is nála landolt.

 

A csoportok mezőnyében a legjobb az Árendás- Kiscsillag Néptánccsoportja bizonyult. Őket követték a Ficánka és a Bóbita Néptánccsoportok, akik a megosztott második helynek örülhettek. Míg a Szépkorúak Néptánccsoportja a harmadik lett kategóriájában.

A különdíj a Vásárhelyi Népzenetanodát illette, Mészáros Bertalan prózamondó, valamint Koncz Barbara és Bugyi József duó pedig ajándékban részesült.

 

A tehetségek kimagasló teljesítményükért cserébe az erkölcsi elismerés mellett pénzjutalmat, könyveket és színházjegyeket kaptak az eseményt szervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központtól.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen.
Dinamikus, lendületes, ütős

Dinamikus, lendületes, ütős

Idén is megtelt a BFMK nézőtere a Máté Taekwondo Évzáró Gáláján. 80 fő állt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.