Kultúra, oktatásAmatőrök profi előadása

2019. december 16., hétfő
 
Amatőrök profi előadása

A 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjére december 14-én, szombaton került sor a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban.

 

 

 

 

A képen Meixner Lili

 

 

 

 

Az idei megmérettetésre összesen 25 egyén és csoport jelentkezett, és mutatta meg, hogy mit tud. A széles életkori skálát felölelő énekes, táncos, prózai produkciók december elején két napon keresztül versenyeztek az öttagú szakmai zsűri előtt. 

A verseny utolsó szakaszába végül 10 produkció jutott tovább. Az ő teljesítményüket tegnap Berei Erzsébet zenetanár, nyugalmazott iskolaigazgató, Halmi Zoltán néptáncpedagógus, a Kaláris Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója, Horváthné Kriczki Zita táncpedagógus és Varga Anikó a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ vezetője értékelte.

 

Az ítészek az egyéni versenyzők közül Meixner Lili produkcióját találták a legjobbnak. A szentesi Horváth Mihály Gimnáziumbanban tanuló vásárhelyi lány a Valahol Európában musicalből a Talán című dallal nyűgözte le a szakembereket.

A második helyen Bacsa Kristóf végzett. A Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola diákja néptánctudásával győzte meg a zsűritagokat.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig az ugyancsak a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola tanulója állhatott. A 2. osztályos Szalai Krisztina olyan hitelesen adta elő Rémusz bácsi egyik meséjét, hogy még a közönségdíj is nála landolt.

 

A csoportok mezőnyében a legjobb az Árendás- Kiscsillag Néptánccsoportja bizonyult. Őket követték a Ficánka és a Bóbita Néptánccsoportok, akik a megosztott második helynek örülhettek. Míg a Szépkorúak Néptánccsoportja a harmadik lett kategóriájában.

A különdíj a Vásárhelyi Népzenetanodát illette, Mészáros Bertalan prózamondó, valamint Koncz Barbara és Bugyi József duó pedig ajándékban részesült.

 

A tehetségek kimagasló teljesítményükért cserébe az erkölcsi elismerés mellett pénzjutalmat, könyveket és színházjegyeket kaptak az eseményt szervező Bessenyei Ferenc Művelődési Központtól.

 
 
Forrás: Vass Ramóna
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen.
Dinamikus, lendületes, ütős

Dinamikus, lendületes, ütős

Idén is megtelt a BFMK nézőtere a Máté Taekwondo Évzáró Gáláján. 80 fő állt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 

És ezt már olvasta?

Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár
Megújult a hódmezővásárhelyi Árpád fejedelem BENU Gyógyszertár

Régi alapokon, a családi tradíciókat követve.

 
Ismét pályán a kosaras lányok
Ismét pályán a kosaras lányok Megkezdte szereplését a Kosársuli felnőtt női csapata is a 2023/24-es szezonban. Az ellenfél a regnáló bajnok Nagykőrösi Sólymok csapata volt.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.