Kultúra, oktatásPlatán Hét a Varga Tamásban

2019. december 16., hétfő
 
Platán Hét a Varga Tamásban

Elkezdődött a 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét, tele programokkal. Egy-egy eseményre a szülőket is várják.

 

 

 

Képünkön a hagyománnyá vált program névadója, a híres platánfa az iskola udvarán

 

 


 

 

Hétfőtől egész héten át tart a Platán Hét a Varga Tamás Általános Iskolában.  A 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét, betekintést nyújtanak a szülők, kollégák számára az iskola életébe.

Délelőttönként a tanítási órákat a pedagógusokon kívül külső szakemberek is tartják, olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek tananyagokhoz köthetők, de annak nem képezik szerves részét

 

Rácz-Balog Renáta mb. intézményvezető összegzése szerint „a Platán Hétnek többféle célja is van: a tanulóink motivációjának növelése, hiteles felnőtteken keresztül példákat állítani a gyerekek elé, megmutatni, hogy a munka mellett a hobbi a szabadidő hasznos eltöltését jelenti, illetve felhívni a figyelmet az általuk gyakran használt készülékek, illetve az internet veszélyeire.

Ennek jegyében számos vendég fogadta el meghívásunkat és rendhagyó óra keretén belül tart interaktív foglalkozást a diákoknak.”

 

Program:

 

December 16.

  8.00 Játékos óra a kutyusokkal, Mollival és Zarával  Rádiózás Béres Benedek

  9.00 Esélyóra (Farkas László és Kurucsai Szabolcs)

10.00 Célkitűzés, kudarckezelés (Szőke Balázs)

14.00 Platán hét megnyitó (megnyitja: Vágó János igazgató úr) A megnyitón iskolánk és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola közös tanulói mutatják be, mit tanultak a félév során.

 

December 17.

  8.00 Hős-képző (Magyar Vöröskereszt elsősegély nyújtó programja)

  9.00 Dr. Mándoki Anna tart előadást az internet veszélyeiről

15.00 Amerikai süti bemutató

14.40 "Do you understand?" városi angol nyelvi szövegértési verseny díjátadója

16.30 Szülő-tanár sportmérkőzés

 

December 18.

12.00 Jancsovics Klaudia előadása az újságírásról

 

December 19.

  9.00 Címertan és pecsétviasz öntés (Lőkös Györgyi)

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Amatőrök profi előadása

Amatőrök profi előadása

A 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjét december 14-én tartották a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Győztesek névsora.
Dinamikus, lendületes, ütős

Dinamikus, lendületes, ütős

Idén is megtelt a BFMK nézőtere a Máté Taekwondo Évzáró Gáláján. 80 fő állt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára.
Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 

És ezt már olvasta?

Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen
Kutatók éjszakája 2023 Vásárhelyen Valamennyi korosztály számára érdekes programokat ígér az SZTE Mezőgazdasági Kar az idei Kutatók Éjszakáján. Részletes program.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 36. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Elindult az egyetemi tanév is
Elindult az egyetemi tanév is Megtartotta szokásos tanévnyitóját a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara. A helyszín ismét a polgármesteri hivatal díszterme volt.
 
Suli buli
Suli buli Az önkormányzat nem adja ingyen a Petőfi utca 6. épületet. A Református Egyházközség szerint jogszerűtlenül próbálták akadályozni a tanévkezdést.
 
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott
A higiénia folyamatosan kiváló - a minőség folyamatosan vitatott Eddig a Prizma Food által üzemeltetett közétkeztetésből minden generációból százak léptek ki. Az okok sokrétegűek. A higiéniai ellenőrzés eredménye viszont kiváló.
 
Idén még többen jöttek
Idén még többen jöttek Számunkra a „teltház” nem egyszerűen egy számszerűsíthető cél, hanem annak a felelőssége, hogy boldog együttlétben érezhessék jól magukat a fesztiválozók” – mondta a főszervező.
 
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban
Gulyás Gergely és Márki-Zay Péter a Tranzitban A két politikus többek között a migráció, az ukrajnai háború, az energiafüggőség, a rezsivédelem, a pártfinanszírozás, a gyermekvédelem kérdésköreiben ismertették álláspontjaikat.