Kultúra, oktatásPlatán Hét a Varga Tamásban

2019. december 16., hétfő
 
Platán Hét a Varga Tamásban

Elkezdődött a 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét, tele programokkal. Egy-egy eseményre a szülőket is várják.

 

 

 

Képünkön a hagyománnyá vált program névadója, a híres platánfa az iskola udvarán

 

 


 

 

Hétfőtől egész héten át tart a Platán Hét a Varga Tamás Általános Iskolában.  A 2001 óta hagyománnyá vált Platán Hét egy olyan rendhagyó programsorozat az iskolában, ahol bemutatják tevékenységeik sokszínűségét, betekintést nyújtanak a szülők, kollégák számára az iskola életébe.

Délelőttönként a tanítási órákat a pedagógusokon kívül külső szakemberek is tartják, olyan témákról hallhatnak a gyerekek, amelyek tananyagokhoz köthetők, de annak nem képezik szerves részét

 

Rácz-Balog Renáta mb. intézményvezető összegzése szerint „a Platán Hétnek többféle célja is van: a tanulóink motivációjának növelése, hiteles felnőtteken keresztül példákat állítani a gyerekek elé, megmutatni, hogy a munka mellett a hobbi a szabadidő hasznos eltöltését jelenti, illetve felhívni a figyelmet az általuk gyakran használt készülékek, illetve az internet veszélyeire.

Ennek jegyében számos vendég fogadta el meghívásunkat és rendhagyó óra keretén belül tart interaktív foglalkozást a diákoknak.”

 

Program:

 

December 16.

  8.00 Játékos óra a kutyusokkal, Mollival és Zarával  Rádiózás Béres Benedek

  9.00 Esélyóra (Farkas László és Kurucsai Szabolcs)

10.00 Célkitűzés, kudarckezelés (Szőke Balázs)

14.00 Platán hét megnyitó (megnyitja: Vágó János igazgató úr) A megnyitón iskolánk és a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola közös tanulói mutatják be, mit tanultak a félév során.

 

December 17.

  8.00 Hős-képző (Magyar Vöröskereszt elsősegély nyújtó programja)

  9.00 Dr. Mándoki Anna tart előadást az internet veszélyeiről

15.00 Amerikai süti bemutató

14.40 "Do you understand?" városi angol nyelvi szövegértési verseny díjátadója

16.30 Szülő-tanár sportmérkőzés

 

December 18.

12.00 Jancsovics Klaudia előadása az újságírásról

 

December 19.

  9.00 Címertan és pecsétviasz öntés (Lőkös Györgyi)

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Amatőrök profi előadása

Amatőrök profi előadása

A 34. Kistérségi Amatőr Művészeti Fesztivál döntőjét december 14-én tartották a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. Győztesek névsora.
Dinamikus, lendületes, ütős

Dinamikus, lendületes, ütős

Idén is megtelt a BFMK nézőtere a Máté Taekwondo Évzáró Gáláján. 80 fő állt a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színpadára.
Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Vásárhelyi színésznő a vörös szőnyegen

Los Angelesben az International Golden Film Awardon Domján Kata a Pillanat című filmben nyújtott alakításáért megkapta a Legjobb Színésznő díjat.
Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

 

És ezt már olvasta?

A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére?
A helyszín már megvan de lesz-e pénz a megépítésére? A rendkívüli közgyűlésen döntés született az új könyvtár helyszínéről. A kormány irányába történő kommunikációs technikán lehetne javítani.
 
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez
Aki hozzájárult a vásárhelyi azonosságtudat erősítéséhez A magyar kultúra napján Múzeumőr címmel nyílt meg a Tornyai János Múzeumban a közgyűjtemény első vezetőjének emléket állító kiállítás. Képekkel.
 
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői
Bíróság előtt a vásárhelyi kettős gyilkosság elkövetői Hódmezővásárhely lakóit 2018-ban mélyen megrázta az idős szülőket meggyilkoló nő és élettárásának brutalitása és kegyetlensége. Videó a helyszínről és az elfogásról.
 
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt
Kitüntették Dömötör Mihály fotóművészt Szeged Város Önkormányzatának vezetése a Magyar Kultúra Napja alkalmából kiemelkedő fotóművészeti tevékenységét kitüntetéssel ismerte el.
 
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét
Nem hagyhatjuk veszni Hegyi Endre óriási gyűjteményét Az értékén túl, az óriási eszmei értéke abban van, hogy a régi fotókon keresztül látjuk, megismerjük eleink életét, gyökereinket, erősítve ezzel identitásunkat. Interjú.
 
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum
Kiállítással emlékezik Kiss Lajosra a Tornyai-múzeum A Kiss Lajos néprajzkutató munkásságát bemutató tárlatot a megnyitó előtti napon sajtóbejáráson ismerhették meg a médiumok munkatársai. Képekkel.
 
Az ezerarcú Mártély
Az ezerarcú Mártély Varga András téli mártélyi fotóit nézegetve, felsejlik a fotós jövőbeni újabb kiállítása, amelynek „anyagából” most a Vásárhelyi Hírek olvasói be/rápillantást nyerhetnek.