KözéletNegatív és pozitív számok

2020. március 24., kedd
 
Negatív és pozitív számok

Negatívak Rovó László koronavírusos rektor vezető egyetemi kollégái, adta hírül március 24-én este a Szeged Televízió.

 

 

 

 

 

 

 

 

Megcsinálták a második koronavírustesztet is, már ez a tény is azt jelenti, hogy negatívak voltak az első tesztek.

A televízió híradója közvetlen forrásból tudja, hogy a rektorhelyettesek között nincsen fertőzött. Ezt támasztja alá az is, hogy második körben is behívták őket mintavételre. Azokat ugyanis, akiknek pozitív a tesztje, nem hívják be újbóli tesztelésre.

 

A teszteket március 24-én végezték el a II-es kórházban. Éppen abban a kórházban, amely Szegeden a kijelölt koronavírus fertőzöttek ápolására kijelölt egészségügyi intézmény. Korábban is volt felszerelt fertőzőosztály a Kálvária sugárúti II-es kórházban, ezért ezt választották járványkórháznak. Amit most kialakítottak, az 100 beteg befogadására alkalmas.

A Magyar Hang állítása szerint hat fertőzöttet kezelnek itt, azonban több sajtóorgánum által feltett kérdésre, a március 24-én tartott Operatív Bizottság tagjai erre nem adtak választ. Tegyük hozzá nem is hangzott el cáfolat sem.

 

Március 21-én a Szeged Televíziónak prof. dr. Lengyel Csaba, az Szegedi Tudományegyetem Koronavírus Ügyi Operatív Bizottság elnöke azt mondta, részben a II-es kórházban, részben otthon, karanténban vannak a gyanús betegek.

A március 22-i operatív törzs tájékoztatón elhangzott, Rovó László környezetéből összesen 120 személy került karanténba. A mai híradásokból az nem derül ki, hogy most hány személynél volt a második teszt is negatív.

 

A Magyar Orvosi Kamara elnöksége közleménye szerint az etikai eljárás elindítását szükségesnek és indokoltnak tartja, hiszen a kamara etikai kódexe szerint:

- Az orvos egészségi alkalmasságával kapcsolatos jogszabályi rendelkezések vétkes megszegése egyben etikai vétségnek is minősül.

- Az egészségügyi tevékenység végzésére alkalmasnak minősített orvos sem végezhet egészségügyi tevékenységet, amennyiben pillanatnyi állapota következtében a beteg számára nagyobb kockázatot jelentene a tevékenységével, mint amelyet annak elmaradásával okozna, ideértve az orvos fertőző betegségét is.

- Az etikai szabályok betartása különösen fontos, ha szakmai rangja, közéleti szereplése miatt az orvos jól ismert, mert ez esetben magatartása, így esetleges etikai vétsége is általánosítható, és a közvélemény ebből az orvostársadalom egészére vonhat le negatív következtetést.

A kamara reméli, hogy a járványügyi hatóság és a közigazgatási szervek a lehető leggyorsabban kivizsgálják a történteket, valamint megteszik a morális és jogi szempontból szükséges lépéseket.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Etikai vizsgálat a rektor ellen

Etikai vizsgálat a rektor ellen

Közleményt küldött a Vásárhelyen is közismert fül-orr-gégész specialista Prof. Dr. Rovó László rektor, aki koronavírus fertőzéssel bejárt munkahelyére, műtéteket végzett.
Nagyszámú parkoló és kerékpártároló is épül

Nagyszámú parkoló és kerékpártároló is épül

A tram-train-hez kapcsolódó, parkolási és kerékpártárolási gondokat megoldó építkezések kezdődnek hamarosan Hódmezővásárhelyen. Nyár végére kell befejezni.
Jelentős változások a vásárhelyi kórház működésében

Jelentős változások a vásárhelyi kórház működésében

Március 23-tól újabb szigorú, a járóbeteg ellátást is érintő intézkedések lépnek életbe. Természetesen továbbra is érvényes a január 23-tól elrendelt látogatási tilalom.
Vásárhelyt érintő intézkedések

Vásárhelyt érintő intézkedések

Március 16-án délután újra összeült a vásárhelyi operatív stáb a koronavírus terjedésének megfékezése illetve az ezzel kapcsolatos helyzet kezelésének érdekében.
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.