GazdaságNagyszámú parkoló és kerékpártároló is épül

2020. március 22., vasárnap
 
Nagyszámú parkoló és kerékpártároló is épül

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) legfrissebb tájékoztatása szerint idén is folytatódnak a tram-train munkálatai Hódmezővásárhelyen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

A projekt jelenlegi (2020. tavaszi) szakaszában 50 darab P+R autóparkolóhely és 88 darab kerékpárnak alkalmas tároló (B+R) épül majd a Népkert Vasútállomásnál.

 

Továbbá számos fejlesztés is a beruházáshoz tartozik, így:

  • a Bartók Béla utcánál 66 darab B+R és 162 darab kerékpártámasz,
  • a Hősök terén 88 darab B+R és 100 darab kerékpártámasz,
  • a Kossuth téren 72 darab kerékpár támasz,
  • a Kálvin téren 46 darab B+R 152 darab kerékpártámasz,
  • a Nagyállomás területén pedig 44 darab P+R autóparkolóhely és 88 darab B+R kerékpárnak alkalmas tároló kap helyet.

 

A tervek szerint mindezt májustól augusztusig végzi a kivitelező.

 

Jelenleg a Kistópart – Nagyállomás közötti szakaszon végeznek vágányépítést a szakemberek, a tervek szerint májusig. Ezt követően áprilistól augusztusig pedig a Szőnyi utcában kezdődnek meg a vágányépítési munkálatok. Továbbá áprilistól megkezdődhet a Nagyállomás mellett a villamos végállomásának kiépítése is.

 

A 94 P+R parkoló mellett 288 B+R parkolót és 485 kerékpártámaszt is kialakít a kivitelező Strabag.

 

A Park and Ride, rövidítve: P+R, jelentése parkolni és utazni vagy parkolj le, és utazz. Ez olyan parkolók megnevezése, amelyet közvetlenül egy tömegközlekedési eszköz megállója, vagy annak közvetlen közelében hoztak létre.

 

Mint arról  a VH-ban beszámoltunk június 19-én indulhat meg a vonatforgalom Szeged és Hódmezővásárhely között. Ez a Szeged-Rókus-Népkert állomások közötti munkálatok befejezésének a határideje.

További részletek az építkezés jelenlegi állásáról ITT! 

 

 
 
Forrás: Magyar Építők
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jelentős változások a vásárhelyi kórház működésében

Jelentős változások a vásárhelyi kórház működésében

Március 23-tól újabb szigorú, a járóbeteg ellátást is érintő intézkedések lépnek életbe. Természetesen továbbra is érvényes a január 23-tól elrendelt látogatási tilalom.
Kérdések és válaszok - megoldásokkal

Kérdések és válaszok - megoldásokkal

A koronavírus járvány kapcsán kihirdetett vészhelyzethez kapcsolódóan a helyi Fidesz 10 pontos javaslatcsomaggal kereste meg a vásárhelyi Önkormányzatot.
Vásárhelyt érintő intézkedések

Vásárhelyt érintő intézkedések

Március 16-án délután újra összeült a vásárhelyi operatív stáb a koronavírus terjedésének megfékezése illetve az ezzel kapcsolatos helyzet kezelésének érdekében.
Vásárhelyi kitüntetettek

Vásárhelyi kitüntetettek

Nemzeti ünnepünk alkalmából a vásárhelyi hitélet két jeles képviselőjének állami kitüntetéseket adtak át Áder János köztársasági elnök megbízásából.
 

És ezt már olvasta?

Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk
Szabó (Nikolin) Évára emlékezünk Mindenki ismerte a hangját ebben az országban. Mindig tudta úgy fordítani a szót, hogy a feloldás, a harmónia az öröm felé menjen, az élet felé, afelé, ahogy érdemes.
 
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021
Hódmezővásárhelyi Sportdíjak 2021 Ebben az évben is kitüntették azokat, akik tavaly bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. A díjazottak névsora.
 
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022
Hivatalos tanévi menetrend 2021-2022 A hamarosan kezdődő iskolai nyári vakációra készülés mellett is érdemes megnézni, hogyan alakul a 2021 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Ó!divat - Öltözködés a 20. században
Ó!divat - Öltözködés a 20. században A kiállításon az érdeklődők megismerhetik, miként változott a divat az elmúlt száz esztendőben, és ez hogyan jelent meg a mindennapi viseletben.
 
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra
A szúnyogcsípés veszélyei emberre, állatra A június 7-vel kezdődő héten az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság Csongrád-Csanád megyében egyelőre csak a vízközeli területen és az agglomerációban végez légi szúnyogírtást.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 22. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jó tanulók és remek sportolók
Jó tanulók és remek sportolók Idén két vásárhelyi sportoló kapott 'Magyarország jó tanulója, jó sportolója' címet. Azok a diákok nyerhetik el, akik az előző tanévben kimagasló tanulmányi és sportteljesítményt nyújtottak.