KözéletJelentős változások a vásárhelyi kórház működésében

2020. március 22., vasárnap
 
Jelentős változások a vásárhelyi kórház működésében

Március 23-tól újabb szigorú, a járóbeteg ellátást is érintő intézkedések lépnek életbe. Természetesen továbbra is érvényes a január 23-tól elrendelt látogatási tilalom.

 

 

 

 

 

 

 

 

Szigorú intézkedéseket léptetett életbe a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó. Szüneteltetik a kakasszéki gyógyintézet működését és az ápolási osztály tevékenységét, hétfőtől pedig bizonyos járóbeteg szakrendeléseket is.

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó koronavírussal kapcsolatban létrehozott bizottsága szigorításokat vezetett be, amelyek visszavonásig érvényesek.

 

A fekvőbeteg osztályokon a tervezett ellátásokat, műtéteket szüneteltetik, kizárólag sürgősségi betegeket látnak el az életveszély, illetve a tartós egészségkárosodás elkerülése érdekében. Az intézmény egyes osztályait azonnali hatállyal kiürítik. A kakasszéki reumatológiai- és mozgásszervi rehabilitációs ellátást, valamint a hódmezővásárhelyi ápolási osztály tevékenységét szüneteltetik.

 

Március 23-tól a járóbeteg szakrendelést is korlátozzák. Bizonyos rendelések átmenetileg szünetelnek, van, ahol csak telefonos konzultációra lesz lehetőség.

 

Hétfőtől szünetel a kardiológia (dr. Túri Piroska, Dr. Dongó Ágnes), a belgyógyászati szakrendelés (dr. Földesi Gyöngy), a gyermek-pulmonológia, a gyermek-gasztroenterológia, a gyermekgyógyászati szakrendelés (dr. Havasi Katalin), a gyermek-rehabilitáció (dr. Vereska Ágnes), az audiológiai szakrendelés, az ortopédiai szakrendelés, a mammográfia, az aneszteziológiai szakrendelés, a haematológia (INR vizsgálatok laborba terelése) és az érsebészet. A dietetikus tanácsadás csak telefonon érhető el, a 62/532-300-as számon.

 

Részletes lista a hódmezővásárhelyi kórház járóbeteg szakrendeléseihez:

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nagyszámú parkoló és kerékpártároló is épül

Nagyszámú parkoló és kerékpártároló is épül

A tram-train-hez kapcsolódó, parkolási és kerékpártárolási gondokat megoldó építkezések kezdődnek hamarosan Hódmezővásárhelyen. Nyár végére kell befejezni.
Vásárhelyt érintő intézkedések

Vásárhelyt érintő intézkedések

Március 16-án délután újra összeült a vásárhelyi operatív stáb a koronavírus terjedésének megfékezése illetve az ezzel kapcsolatos helyzet kezelésének érdekében.
Kezdődhet a vásárhelyi kórház újabb fejlesztése

Kezdődhet a vásárhelyi kórház újabb fejlesztése

A napokban tartott projektnyitó rendezvény jelzi, hogy elindulhat a szakrendelőre az emeletráépítés egy tavaly szeptemberben elnyert pályázat finanszírozásával.
Van akinek nem jó a jó idő

Van akinek nem jó a jó idő

Alig ért véget a tél, közeledik allergiásnál tünetet okozó pollenszezon. Az allergia egyre több ember életét keseríti meg
 

És ezt már olvasta?

Indul a virtuális múzeumlátogatás
Indul a virtuális múzeumlátogatás

A Tornyai János Múzeum a bezárás időszakában videósorozatot indít, amelynek első adása április 4-én, szombaton indul.

 
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is
Ismét tűzgyújtási tilalom van Csongrád megyében is

Jön a jó idő, kezdődhetnek a kerti munkák. Sokan szokás szerint leégetik a tarlót, meggyújtják a száraz növényeket. Ne tegye!

 
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?
Miért járőröznek, miért ellenőrzik vállalatok, kórházak működését?

84 vállalat és 51 kórház került a katonák, a rendőrség, illetve a katasztrófavédelem ellenőrzése alá. Vásárhelyen is a budapesti Katonai Rendészeti Központ katonái járőröznek.

 
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban
Az Operatív Stáb szerint huszonketten vannak karanténban Tájékoztatásuk szerint jelenleg Hódmezővásárhelyen 22-en vannak hatósági karanténban. A városban élőket érintő újabb intézkedésekről döntöttek.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 13. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.