SportEgyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019. december 15., vasárnap
 
Egyre közelebb a felsőház mezőnyéhez

2019 utolsó hazai mérkőzéseit rendezték szombaton a Hódtói Sportcsarnokban U20-as és felnőtt csapatunknak a Tiszaújváros ellen. Egy bizonyos: soha rosszabb napot a hódmezővásárhelyi kosárlabdasportnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Fiataljaink indították a kora estét, méghozzá a szokásoknak megfelelően hatalmas játékkal. Már az első félidőben 72 pontig jutott Tóth Tamás legénysége, majd a másodikban sikerült még ehhez is hozzátenni egy nagy adaggal - az utolsó játékrészt például 41-18-ra nyertük. Mondanunk sem kell, hogy a 137-80-as siker a legtöbb pontot hozó találkozó volt eddig a szezonban, amelyből Nemanja Acimovic egymaga 43 (!) ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét. Le a kalappal a menetelés előtt, a hibátlan pécsiek mögött továbbra is második az U20 a tabellán!

 

NB I/B U20 Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 137-80 (32-21, 40-28, 24-13, 41-18)

Hódtói Sportcsarnok, 50 néző. Vezette: Czékmán, Jáhni

 

Kosársuli: Varga Á. 10/6, Kelemen N. 15/6, BÁLINT 21/6, Hargitai 4, ACIMOVIC 43/6

Csere: Balogh 4, Bodócsi 4, Filak 3/3, Megyesi 9, Nánási 15/6, Kozma 6, Sirkó 3/3

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

A két meccs között a Kosársuli szakosztályai közösen fotózkodtak, így az utánpótláscsapatok játékosai is végigszorították a felnőttek mérkőzését. Kellett is a biztatás, és talán ez a szurkolás is extázisba hozta a csapatot a végjátékban.

 

A közönség nem csupán a mérkőzés eleji szaloncukor dobálást élvezhette, igazi tűzijátékot láthatott a pályán is. Egy élvezetes, kiegyenlített és magas színvonalú összecsapás kerekedett végletekig szorossá és izgalmassá már az első percektől fogva, mind a két csapat szívét-lelkét kitette. 

 

Pedig többször is reménytelennek látszott a helyzet hazai szempontból. Gyengén kezdett a Kosársuli, annál pörgősebben a Tiszaújváros, az intenzív pontpárbajból pedig Jake Martin vezetésével a jól triplázó vendégek jöttek ki jobbak. Tóth Tamás időkérése után a nyitónegyed második felé kissé keményebb lett a hazai védekezés és helyenként a támadójáték is feljavult, de a több hiba megbosszulni látszott magát (21-29). 

 

A második negyedben aztán visszajöttünk három pontra, hogy aztán egy vendég időkérést követően előbb meglépjen az ellenfél, majd Kelemen Balázs zsinórban három triplát szórjon és először vezessünk a találkozón (40-39). Martin pontjaival ebből a hullámvölgyből is kilábalt Szendrey Zsombor együttese, de jó játékkal nem engedte őket messze a sárgamezes alakulat (52-54 a félidőben).

 

A szünet után érezhettük úgy először, hogy ebből akár vereség is lehet. Jöttek ugyanis a pontatlanságok, amit az ellenlábas könyörtelenül használt ki és szinte végig tízpontos fórral pattogtatta végig a játékrészt. A rohanásból a 29. percre sikerült kilábalni, ekkor Perák Denis kettesével négyre zárkóztunk vissza (64-70 a harmadik negyed végén).

 

Ám ekkor is csupán reménykedhettünk, hogy a hajó még nem úszott el. Dehogy úszott! Varga Ákos kosarai ugyanis hátára vették a Kosársulit, pillanatok alatt 70-70-re zárkóztunk vissza, és hiába kértek időt a vendégek, a Varga testvérek vezette, látványos és szép 11-0-s roham egyre inkább feltüzelte a publikumot és a hazai kispadot is. Nem adta magát a Tiszaújváros, az idegek harca kezdődött az utolsó három percben, taktikázások sorával. 80-76 után egy igencsak kétséges bírói ítélet rázta fel a kedélyeket, ám Tóth Tamás igyekezett megnyugtatni csapatát, és annak ellenére, hogy Martin hármasával átvette a vezetést a Tiszaújváros (80-81), az utolsó percre a végig harcosan játszó Perák büntetőivel a saját kezébe vette a sorsát a csapat. Egy technikait követően Varga Ákos tíz másodpercre a lefújástól büntetőt értékesített (83-81), majd a vendégek időkérésüket követően öt másodperc múlva egyenlítettek (83-83). Ekkor Tóth Tamás hívta össze csapatát, a taktika pedig ült: Varga Ákos 2,4 másodpercre a végétől őrült triplát értékesített, és ugyan a hátralévő időben megpróbált csodát művelni a Tiszaújváros, utolsó támadásuknál Martin eladta a labdát. Az utolsó tíz szekundumban történő négy időkérésből tehát mi jöttünk ki jobban: jogosan zúgott a taps a remek egyéni teljesítmények mellett igazi csapatként funkcionáló Kosársulinak, amely egyre jobban közelít a felsőház mezőnyéhez! 

 

NB I/B Zöld csoport, 14. forduló:

Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 86-83 (21-29, 31-25, 12-16, 22-13)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: Gál, Radnóti, Reisz

 

Kosársuli: Molnár 12, Kelemen 13/9, VARGA Á. 12/6, Bálint 2, Hargitai 8

Csere: Pavlovic 7, Varga Z. 13/6, Rostás 8, PERÁK 11, Balogh -

Vezetőedző: Tóth Tamás

 

Tiszaújváros: MARTIN 31/15, Kovács 11/3, Szilasi 11/3, Kiss 9/3, Orliczki 8

Csere: Lajsz 4, Szabó 9/3, Molnár -, Pöstényi -

Vezetőedző: Szendrey Zsombor 

 

Tóth Tamás: „Gyengén kezdtük a rangadót, ami az egész első félidőnkön végig kísértett. A harmadik negyed elején tíz ponttal lépett meg a jól játszó ellenfelünk, mélyponton voltunk. A záró negyedet extrán indítottuk és egy végletekig kiélezett végjátékból mi jöttünk ki jobban. Ki szeretném emelni a vásárhelyi utánpótláskorú játékosaink fergeteges szurkolását, óriási erőket mozgósított az bennünk! Ezekért az élményekért éri meg minden nap keményen dolgozni!”

 

A naptári évet december 18-án, szerdán a Szolnoki Olajbányász otthonában zárja a Kosársuli, U20-asaink 15 óra 30 perckor, felnőtt csapatunk 18 órakor lép pályára.

 
 
Forrás: Nagy Benjámin - Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Nagyszerű fejlesztések az Aranyossyban

Az energetikai korszerűsítés után az iskola tetőterében közösségi és oktatási helyiségeket, számítógépes termet alakítottak ki. Vannak további tervek. Képekkel.

Itt a nagyszülői GYED

Itt a nagyszülői GYED

A gyed összege egy unoka után a nagyszülő fizetésének hetven százaléka, de maximum a mindenkori minimálbér kétszeresének a hetven százaléka.
Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén

Nyolc érmes helyezés a Diákolimpia megyei döntőjén

Lelkes hozzállással, remek játékkal tették le a névjegyüket a vásárhelyi diákok a Szegeden rendezett Megyei Asztalitenisz Diákolimpia döntőjén. Képekkel.
Gyermekrajzokon a család ünnepei

Gyermekrajzokon a család ünnepei

Kihirdették a Hódmezővásárhely Református Újtemplomi Egyházközség által kiírt gyermekrajzpályázat eredményeit a Tornyai János Múzeumban. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása
Megnyílt a Mártélyi Képzőművészeti Alkotótábor kiállítása A most megnyílt tárlaton az ábrázoló vagy absztrakt látásmóddal alkotott, a mártélyi tájat és az ott megélt közösségi élményeket megörökítő hetven mű látható. Képekkel.
 
Értékes kettős siker
Értékes kettős siker Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 
Ilyenek a legboldogabb emberek
Ilyenek a legboldogabb emberek Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!