SportKettős Kosársuli győzelem Óbudán

2021. február 22., hétfő
 
Kettős Kosársuli győzelem Óbudán

Felnőtt- és U20-as együttesünk is végletekig kiélezett, a bajnokság szempontjából nagyon értékes meccseket nyert meg a Kaszások Sportcsarnokban.

 

 

 

 Előzetesen nem nagyon lehetett megjósolni, mi várhat szombaton a Vásárhelyi Kosársulira, hisz csapatunk két hét szünetet követően lépett pályára ismét az NB I/B Zöld csoportjában - ráadásul ahhoz az Óbudai Kaszásokhoz látogattunk, amelynek fiataljai erős hazai mérleggel a dobogós helyért küzdenek, felnőttjei pedig egyértelműen a bajnoki címet és a feljutást célozzák meg. Lassacskán az alapszakasz hajrájába fordulnak a csapatok, úgyhogy minden győzelemnek különösen nagy súlya van, pláne a fővárosban. Ennek tükrében is megsüvegelendő, hogy megálmodtuk a két sikert, majd a pályán valósággá váltottuk, és óriási skalpokat gyűjtöttünk be.

 

U20-asaink hiába kezdték jól, 4-0-val a meccset, az egész első félidőben futottak az eredmény után, nem ültek a távoli dobások, a vendéglátó kontrollált játékkal egészen a szünetig előnyben volt (43-39). A harmadik negyed közepén aztán Bodócsi kettesénél átvettük a vezetést, amit az ő kosarainak, a remek lepattanózásunknak, Varga Ákos dupla-duplájának és a száz százalékos büntetőzésünknek (10/10) köszönhetően ki sem adtunk már a kezünkből. A vége (is) szorosra sikerült, az Óbudának megvolt a labdája a sikerre, de 67-66-ra mi győztünk, és továbbra is abszolút tartjuk a lépést a Budafok-PSE-vel a tabella élén!

NB I/B U20 Zöld csoport, 20. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 66-67 (21-16, 22-23, 11-18, 12-10)

Kaszások Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Pohánka, Simon

Kosársuli: Bodócsi B. 14, Knyur S. 10/6, Filak L. 2, Megyesi D. 6, Acimovic N. 8.
Cserék: Varga Á. 12, Bálint E. 8, Pánczél Cs. 3/3, Németh Zs. 4, Bősz R. -.
Vezetőedző: Tóth Tamás
 

 

Tóth Tamás: “Csupán negyedórás melegítés után, lábunkban a felnőtt rangadóval nehezen lendültünk játékba a kettőzött motivációval játszó Kaszások ellen. A védekezésünk szellős volt, túl sok elkerülhető, könnyű pontot kaptunk, de ezt félidőben át tudtuk beszélni. A 27. percben vezetett utoljára a hazai csapat egyetlen ponttal 50-49-re, de még a 37. percben is 61-61-et mutatott a tábla.  Az izgalmas végjátékban talán picit higgadtabbak voltunk és a szerencse is mellénk állt, sikerült a bravúr egy akadémiai csapat ellen.  Döntő faktor volt, hogy az óbudaiak kihagytak hat büntetőt, mi viszont egyet sem hibáztunk, ami ilyen szoros végjátéknál kulcskérdés. Az ilyen kiélezett, egylabdás derbikből lehet a legtöbbet tanulni, hasznos tapasztalatokat szerzett mindkét társaság véleményem szerint. Gratulálok a játékosaimnak és további sok sikert kívánok az Óbudának!”


A felnőttek meccse hasonlóan fej-fej mellett alakult, sőt, ugyanolyan izgalmasan, mint a két csapat decemberi összecsapása - a számmisztika furcsa fintora, hogy akkor, hazai környezetben 68-63-ra, míg most, idegenben 68-62-re nyertünk. 

Egy fokkal lendületesebben kezdtek a feldobás után a hazaiak, de olyannyira jól felvettük a tempót a kissé megváltozó rotációban (sajnos nem tarthatott a Kosársulival a sérült Béres Nándor, akit várhatóan hosszabb ideig mellőznie kell vezetőedzőnknek), hogy az első negyed felénél utolértük őket, majd Acimovic közelijénél már nálunk volt az előny (12-13 az 5. percben). A játékrész vége Bálint és Varga Ákos kosaraival abszolút a miénk volt, az Óbuda sokat hibázott, szinte az összes kísérletük kipattant a gyűrűről, ennek köszönhetően nyolc ponttal mentünk az első tíz perc után (16-24).

 

A második negyed elején megmaradt ez a különbség, Varga Zalán kettese után időt is kellett kérniük a hazaiaknak (21-30 a 15. percben). Ezzel össze is kapták magukat, nálunk pedig jött egy rövidzárlat, Kovács két triplája után, immár egálnál néhány percen belül másodszor is időt kért Tóth Tamás. Ez arra tökéletesen megfelelt, hogy megállítsuk az óbudai rohamokat, és halvány előnnyel, de előnnyel vonuljunk szünetre (32-33).

A pihenőt követően beindult a buli, mindkét fél növelte a játék intenzitását, és hol az egyik, hol a másik oldalon sikerült is feltörni a védekezéseket. Előbb nálunk volt az előny, majd a frissen igazolt óbudai irányító, a korábbi bosnyák válogatott Jovanovic irányításával az ő perceik következtek, a 26. percben ki is alakult az addigi legnagyobb hazai fór (48-43). Furcsa módon pont ez kellett ahhoz, hogy átszakadjon egy olyan gát, ami egészen a lefújásig repítette a Kosársulit: Tóth Tamás időkérése után ugyanis szép összjátékokkal és jó egyéni villanásokkal egyszerűen legyorsultuk az óbudai védelmet, és ezt a szériát harmadik negyed végét jelző dudaszó sem törte meg (48-48).

 

A 11-0-s rohamot ugyanis Bálint, majd Varga Zalán hármasa tette teljessé, a végjátéknak ezáltal hat pontos plusszal mehettünk neki. Egyik együttes sem ismert elveszett helyzetet, ám végül az akarat és a hideg fej döntött: elöl Varga Zalán és Rostás kapta hátára a csapatot, hátul pedig a vezéregyéniségként játszó Pavlovic lopott labdákat kulcspillanatokban. Hiába kért időt többször is Saeed Armaghani, az óbudai kezek megremegtek, míg mi okosan játszottunk a faultokkal, és megtartottuk a negyed első felében kicsikart előnyt. Rostás zseniális palánk alatti befejezései után Bálint büntetőinél már húsz másodpercre a végétől eldőltek az érdemi dolgok, az óbudaiak lepörgették a hátralévő másodperceket, Vígh dudaszós triplája csak a kozmetikázásra volt elegendő: szívvel-lélekkel kosarazva 68-62-re győztünk, a Pénzügyőr után második csapatként múltuk felül otthonukban a Kaszásokat, akiket ezzel megelőztünk a tabellán és a 2. helyről várjuk a folytatást!

 

NB I/B Zöld csoport, 20. forduló:

Óbudai Kaszások-Vásárhelyi Kosársuli 62-68 (16-24, 16-9, 16-15, 14-20)

Kaszások Sportcsarnok, zárt kapuk mögött. Vezette: Nagy, Gaál, Földi


Óbuda: Jovanovic 11/3, Vámos 4, Kovács 17/15, Bencsik 12, Horváth 7
Cserék: Bea 2, Vígh 9/3, Vas-Teplán -
Vezetőedző: Saeed Armaghani

Kosársuli: Molnár 8, Varga Á. 6/3, Bálint 12/3, Pavlovic 11/3, Rostás 10
Cserék: Varga Z. 13/6, Acimovic 8, Bodócsi -, Megyesi -
Vezetőedző: Tóth Tamás

Tóth Tamás: "Kis csapat, kis város, kis költségvetés - nagy szív, nagy győzelem. Sok sikert kívánok a Kaszások csapatának, érjék el komoly céljaikat! Ezúton kívánok jobbulást csapatom egyik oszlopos tagjának, Béres Nándornak, várjuk vissza! Szívből gratulálok a férfi válogatottnak az Eb-kijutáshoz, HAJRÁ MAGYAROK!"
 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Még talán 3 évig így marad

Még talán 3 évig így marad

Egyelőre marad a hódmezővásárhelyi Nagyállomás kissé viharvert épülete, de a következő időszakban már kezdődik a felújítás tervezése.
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem

A végeredmény: 87 vásárhelyi érem

Az egyesületek versenyében az érmes helyezések alapján a két hódmezővásárhelyi közül a NICS-HSÚVC a negyedik, a Hód Úszó SE pedig a tizedik lett.
Hódmezővásárhely idei díjazottjai

Hódmezővásárhely idei díjazottjai

Sok évtizedes hagyomány, hogy évente megválasztják a város díszpolgárát, valamint a Signum Urbis Honorantis és a Pro Urbe díjazottakat.
Helyreáll a vonatközlekedés

Helyreáll a vonatközlekedés

Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.