SportA végeredmény: 87 vásárhelyi érem

2021. február 16., kedd
 
A végeredmény: 87 vásárhelyi érem

Mindkét hódmezővásárhelyi úszó egyesület remekül teljesített a Naturtex Kupán. Az egyesületek versenyében azonban a jobb érmes helyezések alapján a NICS-HSÚVC a negyedik, a Hód Úszó SE pedig a tizedik lett.

 

 

 

 


 

A Szegedi Úszó Egylet és a Hód-Fürdő Kft által rendezett Natuertex Kupa versenyeinek idén is a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszoda adott otthont február 13-14-én. A rangos viadalra 32 egyesület közel 550 versenyzője nevezett.

 

 

A NICS-HSÚVC 35 sportolója áll rajtkőre, ők a helyezések mellett 32 arany-, 15 ezüst-, és 10 bronzérmet nyertek. Közülük a legeredményesebben – a teljesség igénye nélkül – Nagynémedi Anna, Hamvas Réka, Szabó Marcell Attila, Nagy Olivér és Földesi Balázs szerepelt.

 

A Hód Úszó SE 42 versenyzővel képviseltette magát, úszói 8 arany-, 11 ezüst-, 11 bronzérmet nyertek a kétnapos viadal során. A legtöbbször Ugrai Panna, Lénárt Imre Bálint, Horváth Ákos és Forján Anna ért el dobogós helyezést.

 

Az érmes helyezések alapján a NICS-HSÚVC a negyedik, a Hód Úszó SE pedig a tizedik lett az egyesületek versenyében. Például aranyéremben éppen négyszeres volt a különbség a NICS-HSÚVC javára.

 

Összesítésben a szervező, házigazda Szegedi Úszó Egylet szerepelt a legjobban.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Hódmezővásárhely idei díjazottjai

Hódmezővásárhely idei díjazottjai

Sok évtizedes hagyomány, hogy évente megválasztják a város díszpolgárát, valamint a Signum Urbis Honorantis és a Pro Urbe díjazottakat.
Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák

Újabb missziót teljesítettek a vásárhelyi katonák

A napokban hazaérkezett Afganisztánból a hódmezővásárhelyi 3. Bercsényi Miklós Lövészzászlóalj katonáiból álló kontingens.
Helyreáll a vonatközlekedés

Helyreáll a vonatközlekedés

Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!
Gyulai Józsefre emlékezünk

Gyulai Józsefre emlékezünk

„Apámra gondolva; tisztán emlékszem még ma is, ahogyan a konyhalámpa alá tartott pingpong labdával magyarázza az ötévesnek a Föld keringését..."
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.