SportKét újabb név a dicsőségtáblán

2020. február 28., péntek
 
Két újabb név a dicsőségtáblán

Minden évben hagyományosan a hódmezővásárhelyi Sportnapon nem csak kitüntetéseket adnak át, hanem ezen a napon a Hódtói Sportcsarnok falán az ’Akikre büszkék vagyunk tábla’ a város sportéletét öregbítő nagy egyéniségek nevével bővül. Idén 2 újabb név került rézbe gravírozva a dicsőség falra.

 

 

 

 

 


 

A sokéves hagyományt folytatva idén két újabb névvel - Kecskeméti László és Nagy Zsuzsa nevével - gazdagodott a Hódtói Sportcsarnok dicsőségfala. Az eseményen részt vett Risztov Éva, olimpiai bajnok úszó is.

 


Dr. Márki-Zay Péter polgármester köszöntő beszédében elmondta, mennyire megrendítő, hogy Kecskeméti László már nem állhat közöttünk, de talán a dicsőségfal méltó módon őrzi emlékét és segít a hozzátartozóknak, barátoknak a gyászukat enyhíteni.

Kecskeméti László fia állt így a dicsőségfal elé Nagy Zsuzsával, aki köszönetképpen számos anekdotát osztott meg életéről. Elmesélte, hogy mennyire félt attól, hogy Balog Imre fogja tanítani, de a második testnevelés óra végén balog Imsi odament hozzá és azt mondta: „Gyerök, neked gyünnöd kell edzésre!”. Így került közel a sportághoz, ami aztán meghatározta életét.

Az, hogy milyen pedagógus volt Nagy Zsuzsa nyugdíjazása előtt jól mutatja, hogy volt kollégái is eljöttek és virággal köszöntötték őt az eseményen.

 

KECSKEMÉTI LÁSZÓ, rokonainak, minden kedves ismerősének, barátainak, „Öreg Kecsó” sajnos már nem lehet közöttünk. Idén január 19-én, 79 évesen, türelemmel viselt betegség után hunyt el.
Kecskeméti László a hódmezővásárhelyi lovasélet ismert egyénisége volt, a magyar fogathajtók korelnöke. Életét végigkísérte az állatok iránti szeretet, elismert kutyatenyésztőként ért el számos hazai és nemzetközi sikert.
Felnőttként a lovak, a lovasport szerelmese lett. Nála nem a minden áron való eredmény elérése volt a cél, szerette a közeget, a versenyzőtársakat, a közönséget. Igényesen összeállított kettes- és négyesfogatával több mint három évtizeden át ott volt a megyei, a regionális, a hazai versenyeken.
A Csongrád megyei csapat tagjaként magyar bajnokság ezüst és bronzérmet szerzett.
Távozása nagy űrt hagyott maga mögött, színes, szeretetre méltó egyénisége, a sporthoz, a lovakhoz, az állatokhoz fűződő alázatáért, kitartásáért, elhivatottságáért sokan csodálták. Nevét beírta Hódmezővásárhely 130 éves sportéletének történelemkönyvébe és a Magyar Fogathajtás több mit öt évtizedes krónikájába.

 

NAGY ZSUZSANNA: Hódmezővásárhely első női utánpótlás válogatott kosárlabdázója, nyugalmazott testnevelő tanár, edző, sportvezető
Hódmezővásárhelyen született, majd a Bethlen Gábor Gimnáziumban érettségizett, később Szegedre került a Tanárképző Főiskolába, ahol testnevelés-földrajz szakon szerzett diplomát 1972-ben.
Hódmezővásárhelyen a Tarjáni Általános Iskolában tanított 1972-től nyugállományba vonulásáig 2007-ig.
Tanítványaival évtizedeken át kiemelkedő eredményeket értek el valamennyi sportágban városi és megyei sportversenyeken.
Városi diáksportszövetség elnökeként is tevékenykedett- A kosárlabdázással forrt egybe a neve szülővárosában. Hódmezővásárhelyen középiskolai évei alatt Balogh Imre tanítványaként kedvelte meg a kosárlabdasportot - a H. Medoszban, a HVSE-ben, majd Szegeden a Tanárképzőben pattogtatott.

5 élvonalbeli csapat is hívta, de városától nem szakadt el. Sportolóként utánpótlás válogatottságig vitte, ő volt az első korosztályos válogatott női kosárlabdázó Hódmezővásárhelyen. Testnevelőtanárként számos sportos kezdeményezés, versenyek szervezőjeként sikeres pályát tud maga mögött. Tanítványaival számos városi és megyei sportversenyen, Diákolimpiákon ért el sikereket, atlétika és kosárlabda sportágakban. Nagy sikerű városi sportnapok legendás, ötletgazdag szervezője és mozgatórugója volt évtizedeken át pályatársaival. Nyugdíjas éveiben sem lett hűtlen a sporthoz, inkább szurkolóként van jelen a városi és megyei sportéletben.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fogyasztja egymást a képviselőtestület

Fogyasztja egymást a képviselőtestület

Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.
Vásárhelyi sportdíjak 2019

Vásárhelyi sportdíjak 2019

Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban

A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
Az első kattintástól napjainkig

Az első kattintástól napjainkig

Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.