KözéletFogyasztja egymást a képviselőtestület

2020. február 28., péntek
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület

Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.

 

 

 

 

 

 

 

Néhány napja zárult elsőfokon Krupiczer Ferenc pere. A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntése szerint Krupiczer Ferenc időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést, ezért méltatlan a képviselői mandátumra.

 

A vásárhelyi Juhász Tünde által vezetett Csongrád Megyei Kormányhivatal indította a pert Krupiczer Ferenc ellen, mert az önkormányzati törvény megtiltja, hogy önkormányzati képviselő médiatartalom-szolgáltató cég ügyvezetője vagy személyes közreműködője legyen.

 

Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő azonban felfüggesztette a vezetése alatt működő Krupart Kft. által működőtt online rádió adását, azonban erről nem megfelelően és időben tájékoztatta a közgyűlést.

Krupiczer Ferenc így az elsőfokú ítélet szerint - az összeférhetelenség nem áll fenn, hanem csak - méltatlan a képviselőségre, ami ha jogerőre emelkedik, akkor a mandátum elvesztésével és mivel egyéni képviselőről van szó, időközi választás kiírásával jár.

 

Mint ismeretes eredetileg Cseri Tamás, a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi frakcióvezetője javasolta tavaly decemberben a közgyűlés Ügyrendi és Mandátumvizsgáló Bizottságánál, hogy fosszák meg képviselői mandátumától Krupiczer Ferencet.

 

 

A téma következő fejezeteként a február 28-án tartott közgyűlés zárt ülésén Cseri Tamást, a vásárhelyi Fidesz frakcióvezetőjét összeférhetetlennek és méltatlannak találta a vásárhelyi közgyűlés, mert személyében jelenleg is felelős kiadója az Ellenzék című periodikának.

 

A fideszes képviselő a hodpress.hu-nak elmondta: politikai bosszú történt, koncepciós eljárásról beszélt, és azt mondta, sajnálja, hogy bár kérte, nem nyílt ülésen tárgyalták a vele kapcsolatos indítványt. Jogi úton fognak fellebbezni az ítélet ellen.

 

A „labda” most ismét a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál pattog: vajon megvizsgálja, és szükségesnek tartja-e felülvizsgálni az ügyet hivatalból.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi sportdíjak 2019

Vásárhelyi sportdíjak 2019

Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban

A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
Máris itt egy ütős névsor!

Máris itt egy ütős névsor!

A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
Az első kattintástól napjainkig

Az első kattintástól napjainkig

Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen
Közép-Európa kortárs kerámiaművészete Vásárhelyen A tárlaton 120 művész, mintegy másfélszáz izgalmas anyagból és különleges technikával készült alkotása ad keresztmetszetet a visegrádi országok művésztelepeinek életéből.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 42. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért
Életfogytiglan a vásárhelyi kettős emberölésért Két év után megszületett az ítélet. Cikkünkben teljes egészében kirajzolódik a tragédia háttere. A részletekről nyilatkozott a Rendőrség.
 
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól
Háromszáz oldalas kötet Tornyairól Nagy Imre, Nátyi Róbert és Tóth Károly művészettörténészek hat írásban foglalják össze Tornyai életművét, amelyhez hatalmas mennyiségű fotóanyag kapcsolódik.
 
Győzött a HLKC Kecskeméten
Győzött a HLKC Kecskeméten

Újabb fontos győzelmet szerzett a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A vége magabiztos, nyolcgólos vásárhelyi siker lett.

 
Holtversenyben a tabella élén
Holtversenyben a tabella élén A remek teljesítményhez társult egy szorosabb védekezés, a megszokott erős asszisztjáték, valamint az, hogy a csapat minden tagja hasznosan és jó játékkal rukkolt elő
 
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat
Zsűrizték az idei tárlatra érkezett alkotásokat

A tavalyihoz képest idén több festmény lesz az Őszi Tárlaton. Ismét sok fiatal művész szeretné erősíteni ismertségét az országos hírnevű kiállítás segítségével.