KözéletFogyasztja egymást a képviselőtestület

2020. február 28., péntek
 
Fogyasztja egymást a képviselőtestület

Valószínű csak ideiglenesen két képviselői mandátum vált bizonytalanná. A kissé adok-kapok hangulatú eljáráshoz az önkormányzati  törvény adja a muníciót.

 

 

 

 

 

 

 

Néhány napja zárult elsőfokon Krupiczer Ferenc pere. A Szegedi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság döntése szerint Krupiczer Ferenc időben megszüntette a Rádió Color adását, ezért az összeférhetetlenséget rendezte, viszont nem tájékoztatta időben a közgyűlést, ezért méltatlan a képviselői mandátumra.

 

A vásárhelyi Juhász Tünde által vezetett Csongrád Megyei Kormányhivatal indította a pert Krupiczer Ferenc ellen, mert az önkormányzati törvény megtiltja, hogy önkormányzati képviselő médiatartalom-szolgáltató cég ügyvezetője vagy személyes közreműködője legyen.

 

Krupiczer Ferenc önkormányzati képviselő azonban felfüggesztette a vezetése alatt működő Krupart Kft. által működőtt online rádió adását, azonban erről nem megfelelően és időben tájékoztatta a közgyűlést.

Krupiczer Ferenc így az elsőfokú ítélet szerint - az összeférhetelenség nem áll fenn, hanem csak - méltatlan a képviselőségre, ami ha jogerőre emelkedik, akkor a mandátum elvesztésével és mivel egyéni képviselőről van szó, időközi választás kiírásával jár.

 

Mint ismeretes eredetileg Cseri Tamás, a Fidesz-KDNP hódmezővásárhelyi frakcióvezetője javasolta tavaly decemberben a közgyűlés Ügyrendi és Mandátumvizsgáló Bizottságánál, hogy fosszák meg képviselői mandátumától Krupiczer Ferencet.

 

 

A téma következő fejezeteként a február 28-án tartott közgyűlés zárt ülésén Cseri Tamást, a vásárhelyi Fidesz frakcióvezetőjét összeférhetetlennek és méltatlannak találta a vásárhelyi közgyűlés, mert személyében jelenleg is felelős kiadója az Ellenzék című periodikának.

 

A fideszes képviselő a hodpress.hu-nak elmondta: politikai bosszú történt, koncepciós eljárásról beszélt, és azt mondta, sajnálja, hogy bár kérte, nem nyílt ülésen tárgyalták a vele kapcsolatos indítványt. Jogi úton fognak fellebbezni az ítélet ellen.

 

A „labda” most ismét a Csongrád Megyei Kormányhivatalnál pattog: vajon megvizsgálja, és szükségesnek tartja-e felülvizsgálni az ügyet hivatalból.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Vásárhelyi sportdíjak 2019

Vásárhelyi sportdíjak 2019

Hódmezővásárhely városvezetése kitüntette azokat a személyeket, akik 2019-ben bizonyították rátermettségüket és felkészültségüket mind a tanteremben, mint a sportpályákon. Teljes névsorral.
Múltidéző kiállítás a Tornyaiban

Múltidéző kiállítás a Tornyaiban

A Kiss Lajos nyomdokain haladva című tárlaton nemcsak a legrégebbi korok tárgyai, hanem a mához közelítő időszakok emlékei is láthatók. Képekkel.
Máris itt egy ütős névsor!

Máris itt egy ütős névsor!

A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
Az első kattintástól napjainkig

Az első kattintástól napjainkig

Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Nyolc fertőzött Nagymágocson
Nyolc fertőzött Nagymágocson Március 28-án az egyik gondozott elesett, aki a szentesi kórházba szállítás után belázasodott. Ezért elvégezték rajta a tesztet.
 
A kijárási korlátozás szabályai
A kijárási korlátozás szabályai Március 28-án 0 órától április 11-ig, vagyis nagyszombatig kijárási korlátozást rendeltek el az ország egész területére. Fontos részletek.
 
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő
Őrizetben a vásárhelyi kábítószer-termesztő Március 26-án a délelőtti órákban a Nyizsnyay Gusztáv utca elején az egyik lakóházban, egy 60 éves férfinél tartottak házkutatást. Videó a házkutatásról.
 
Haláleset a Görbe utcában
Haláleset a Görbe utcában Halálesethez riasztották a mentőket és a rendőrséget március 26-án a déli órákban a Görbe utcába, a Klauzál utcától 100 méterre lévő házhoz.
 
Honlapokon elérhető videósorozat indul
Honlapokon elérhető videósorozat indul A Tornyai János Múzeum hetente két-három alkalommal 8-10 perces videókban az intézmény gyűjteményeit és szakembereinek kutatási eredményeit mutatja be.
 
Negatív és pozitív számok
Negatív és pozitív számok Az nem derült ki hány személyt érintett, hogy a második teszt alapján is negatívak Rovó László koronavírusos rektor vezető egyetemi kollégái.
 
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből
Eddig már hat fertőzött van a rektor környezetéből Még változhat a vasárnap estig megfertőződöttek száma. 120 személy - orvosok, klinikai munkatársak - vannak karanténban, akik feltételezhetően kontaktust létesítettek Rovó Lászlóval.