BulvárIskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

2020. szeptember 5., szombat
 
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Az első hét mérlegét megvonva, mint az várható volt, a reggeli becsengetés előtt az oktatási intézmények környékén jelentősen megnövekedett a forgalom, ami fokozott veszéllyel jár az iskolába igyekvő tanulókra nézve. Különösen igaz ez a legkisebbekre, akik még nem sajátították el a közlekedési szabályokat, ezért rájuk nagy figyelmet kell fordítani.

 

 

 

 

 


A korábbi évekhez hasonlóan az idén is segíti a Hódmezővásárhelyi Polgárőrség az iskolába igyekvő diákok és az arra közlekedő gépkocsivezetők dolgát. Tanévkezdés napjától lehetett őket látni, de az idei évben szeptember végéig minden iskolai napon, két helyszínen négy polgárőr fog vigyázni a biztonságos közlekedésre Hódmezővásárhelyen.

 

Az egyesület tagjai az intézmények közelében a gyalogátkelőhelyeken jelzőőri szolgálattal biztosítják az átkelni igyekvő gyerekek és felnőttek közlekedését.

A közlekedési szakemberek szerint – mint sok országban is – ez a helyesebb eljárás, ellentétben azzal, hogy a zebránál - kétségkívül jószándékú - sárgamellényes önkéntesek egyenként kísérik át a gyerekeket. Ugyanis a zebránál. ahol a gyerekeknek figyelni kell az áthaladás biztonságára, hirtelen idegen önkéntesek fogják kézen, illetve kísérik át a sokszor meglepett gyerekeket. Ami, mint az a múlt héten előfordult, esőben még inkább megosztja a figyelmet. Nyilván a kisiskolások nagy része a szülővel érkezik, akiket szintén felesleges átkísérgetni, vagyis többet ér az autós forgalmat megállító jelzőőr.

 

Arról is beszámoltak szülők, hogy a Liszt iskola előtt az esőben araszoló kocsisorban az aszfaltozott buszmegálló előtt, a gyerekek gyors kiszállásának idejére megálló autó vezetőjére, – az ijedt gyerekek szemeláttára - arrogánsan rászólt a rendőr, mondván buszmegállóban nem lehet megállni.

 

Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália. Például a kerékpáron érkező gyerekek a Vöröskereszt és Völgy utca sarkán, az úttesten átkelve jutnak a Liszt iskola hátsó bejáratához. A kereszteződésben nincs zebra, csak sárga figyelmeztető csíkokat festettek fel. Reggelenként igen veszélyes szituációkról is beszámolnak a facebook olvasók, mert miközben a Szent István téri zebránál rendőrök is álldogálnak, meg még a hét elején önkéntesek is kísérgették a gyerekeket, ezalatt onnan 30-40 méterre a kerékpárjukkal érkező diákok és szüleik, az autósok udvariasságának köszönhetően jutnak át az úttesten, vagy a lépésben haladó kocsisor között szlalomozva.

 

Szerencsére kisebb koccanáson, hirtelen fékezésen kívül még nem történt nagyobb baj, ám erre a helyszínre különösen jellemzően még a gyerekek biztonságát is képesek felülírni a jogszabályok. Ugyanis itt nem engedélyezik a zebrát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
Megy tovább a (pollen)porhintés

Megy tovább a (pollen)porhintés

Az irtás helyett inkább a büntetésre feküdtek rá, legalább 152 millió forintnyi bírságot szedtek be tavaly, és mindössze 50 milliót költöttek a védekezésre.
Állati jó ötletek

Állati jó ötletek

Sokszor hivatkoztak Bécsre, ahol azonban erre egymillió eurót nyertek. A vásárhelyi projekt valamivel szerényebb célt tűzött ki - kölcsön juhokkal.
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.