BulvárIskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

2020. szeptember 5., szombat
 
Iskolások udvariasság és jogszabályok közt szlalomozva

Az első hét mérlegét megvonva, mint az várható volt, a reggeli becsengetés előtt az oktatási intézmények környékén jelentősen megnövekedett a forgalom, ami fokozott veszéllyel jár az iskolába igyekvő tanulókra nézve. Különösen igaz ez a legkisebbekre, akik még nem sajátították el a közlekedési szabályokat, ezért rájuk nagy figyelmet kell fordítani.

 

 

 

 

 


A korábbi évekhez hasonlóan az idén is segíti a Hódmezővásárhelyi Polgárőrség az iskolába igyekvő diákok és az arra közlekedő gépkocsivezetők dolgát. Tanévkezdés napjától lehetett őket látni, de az idei évben szeptember végéig minden iskolai napon, két helyszínen négy polgárőr fog vigyázni a biztonságos közlekedésre Hódmezővásárhelyen.

 

Az egyesület tagjai az intézmények közelében a gyalogátkelőhelyeken jelzőőri szolgálattal biztosítják az átkelni igyekvő gyerekek és felnőttek közlekedését.

A közlekedési szakemberek szerint – mint sok országban is – ez a helyesebb eljárás, ellentétben azzal, hogy a zebránál - kétségkívül jószándékú - sárgamellényes önkéntesek egyenként kísérik át a gyerekeket. Ugyanis a zebránál. ahol a gyerekeknek figyelni kell az áthaladás biztonságára, hirtelen idegen önkéntesek fogják kézen, illetve kísérik át a sokszor meglepett gyerekeket. Ami, mint az a múlt héten előfordult, esőben még inkább megosztja a figyelmet. Nyilván a kisiskolások nagy része a szülővel érkezik, akiket szintén felesleges átkísérgetni, vagyis többet ér az autós forgalmat megállító jelzőőr.

 

Arról is beszámoltak szülők, hogy a Liszt iskola előtt az esőben araszoló kocsisorban az aszfaltozott buszmegálló előtt, a gyerekek gyors kiszállásának idejére megálló autó vezetőjére, – az ijedt gyerekek szemeláttára - arrogánsan rászólt a rendőr, mondván buszmegállóban nem lehet megállni.

 

Hódmezővásárhelyen - több év óta visszatérően – továbbra is aktuális néhány iskola előtt és környékén a reggeli közlekedési anomália. Például a kerékpáron érkező gyerekek a Vöröskereszt és Völgy utca sarkán, az úttesten átkelve jutnak a Liszt iskola hátsó bejáratához. A kereszteződésben nincs zebra, csak sárga figyelmeztető csíkokat festettek fel. Reggelenként igen veszélyes szituációkról is beszámolnak a facebook olvasók, mert miközben a Szent István téri zebránál rendőrök is álldogálnak, meg még a hét elején önkéntesek is kísérgették a gyerekeket, ezalatt onnan 30-40 méterre a kerékpárjukkal érkező diákok és szüleik, az autósok udvariasságának köszönhetően jutnak át az úttesten, vagy a lépésben haladó kocsisor között szlalomozva.

 

Szerencsére kisebb koccanáson, hirtelen fékezésen kívül még nem történt nagyobb baj, ám erre a helyszínre különösen jellemzően még a gyerekek biztonságát is képesek felülírni a jogszabályok. Ugyanis itt nem engedélyezik a zebrát.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

A vörös csillag miatt égett le a városháza tornya

Két rendkívüli tűzeset sokkolta Hódmezővásárhelyt, amikor is fél éven belül leégett a városháza tornya, illetve a díszterem teteje.
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán

A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.
Megy tovább a (pollen)porhintés

Megy tovább a (pollen)porhintés

Az irtás helyett inkább a büntetésre feküdtek rá, legalább 152 millió forintnyi bírságot szedtek be tavaly, és mindössze 50 milliót költöttek a védekezésre.
Állati jó ötletek

Állati jó ötletek

Sokszor hivatkoztak Bécsre, ahol azonban erre egymillió eurót nyertek. A vásárhelyi projekt valamivel szerényebb célt tűzött ki - kölcsön juhokkal.
 

És ezt már olvasta?

Csapatban sokkal erősebbek
Csapatban sokkal erősebbek Hódmezővásárhelyen a rászorulók megsegítésében több szervezetre is lehet számítani. Mint bárhol az országban, Vásárhelyen is szükség van rájuk.
 
Új beruházás munkahely megőrzéssel
Új beruházás munkahely megőrzéssel A vásárhelyi Villeroy & Boch 810 milliós beruházásba kezdett, amelynek 35%-át átvállalta a magyar álam, a Koronavírus Okozta Károk Kompenzálására Kiírt Program keretében.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 1. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza
133 hódmezővásárhelyi soha nem tért haza A magyar történelem legtöbb áldozatott követelő vereségének részleteit mind a háború alatt, mind az azt követő kommunista diktatúra alatt el elhallgatták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 52. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Az országos oltási terv részletei
Az országos oltási terv részletei Az oltás nem a regisztráció sorrendjében fog történni. A Nemzeti Népegészségügyi Központ közleménye a következő időszak oltási menetrendjéről.
 
Vége és kezdete az évnek
Vége és kezdete az évnek Tiltás is kötődik január elsejéhez, a legismertebb, hogy ezen a napon semmit nem adnak ki a házból, mert akkor egész éven át minden kimegy onnan.