KözéletGyőri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott

2024. július 2., kedd
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott

A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..

 

 

 

 

 

 

 

 

A városi címek, kitüntetések és elismerések adományozásáról szóló 47/2020. évi önkormányzati rendelet 21. §. értelmében a Közgyűlés „Pedagógus Életműdíj” kitüntetést adományozhat azon nyugdíjas pedagógusoknak, Hódmezővásárhelyhez kötődő személyeknek, akik a nevelő-oktató munkában legalább 30 éven keresztül tartósan kiemelkedő pedagógusi-oktatói-nevelői tevékenységet végeztek.

 

Munkássága elismeréseként az idei évben Pedagógus Életműdíjban részesül a Közgyűlés határozata alapján Győri Sára orosz-ének-zene szakos tanár.

 

:

Hódmezővásárhelyen született. Zenei érzékét kántortanító édesapjától örökölte. Az Ének-Zenei Általános Iskolában kezdte el tanulmányait, majd középiskolás éveit a Bethlen Gábor Gimnáziumban töltötte, az itt kapott zenei nevelés egyértelműen eldöntötte a sorsát, hogy énektanár lesz. Steiner Béla bácsi, atyai barátja, mentora támogatta elhatározásában. A Szegedi Tanárképző Főiskolán tanult tovább, olyan nagyszerű tanárok nevelése alatt, mint a Liszt-díjas Rozgonyi Éva és Kardos Pál. A főiskola befejezése után a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskolában kapott állást. Éneket tanított és kórust vezetett. Később kórust szervezett szakmunkástanulókból, illetve a Bethlen Gimnázium Kórusának munkájába is bekapcsolódott. Részt vettek rendezvényeken, az Éneklő Ifjúság Országos minősítő rendszerében „Arany” illetve „Arany diplomával” minősítéseket értek el. Számos gyermekopera, musical betanítása, bemutatása színesítette munkáját.

 

2003-ban a Liszt Ferenc Ének-zenei Iskola és Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatói tisztségét pályázat útján nyerte el. 2008-ig nyugdíjazásáig vezette az intézményt lelkiismeretesen és legjobb tudása szerint.

 

Élete másik meghatározó területe a karnagyi munka, a Városi Vegyeskar volt, amelyhez 1976-ban alapító tagként került Steiner Béla és Lányi Lajos irányítása alatt. Másodkarnagya, majd vezetőkarnagya lett szeretett kórusának, amelytől igazgatói teendői miatt vált meg. 30 éves együttműködésük alatt szerepeltek Olaszországban, Erdélyben, Kárpátalján, Németországban, Prágában, Hollandiában, Walesben, valamint elérték az amatőr kórusok legmagasabb minősítését, a vegyeskar „Hangversenykórus” lett.

 

Nyugdíjas évei alatt sem szakadt el a kórustevékenységtől. Megszűnéséig énekelt a Városi Kórusegyesület Vegyeskarában, tagja a Szent István Kórusnak, vezetőségi tagként részt vesz a Belvárosi Szentháromság Templom Egyházközségi Tanácsában.

 

2012 óta nagy lelkesedéssel vezeti az Aranykalász Népdalkört, amellyel három alkalommal is „Arany” minősítést szereztek. Ezen felül aktív tagja a Szépkorúak Tánccsoportjának is.

 

Kitüntetései:

1980-ban Kiváló Munkáért miniszteri kitüntetésben részesült

1987- ben Pro Urbe díjban részesült a Városi Vegyeskar tagjaként

1995-ben Hódmezővásárhely Közszolgálatáért díjban

valamint Péczely Attila és Kardos Pál éremdíjban részesült

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.
Emlékezés a zenész fotográfusra

Emlékezés a zenész fotográfusra

A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.
Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon

Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon

Az SZTE Mezőgazdasági Kar 66. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 51 végzett hallgató kapott ma diplomát,
Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Marseille-ben június 18-án az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) díjazta a 2023-as kampány legkiemelkedőbb akcióit.

 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját Megemelték a helyi autóbuszjáratokat üzemeltető Jovány Busz Kft. szolgáltatási díját Hódmezővásárhelyen - döntött a város közgyűlése.