KözéletUgrai Panna és Kis Noel kapott díjat

2024. július 2., kedd
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat

Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.

 

 

 


 

 

A városi címek, kitüntetések és elismeréske adományozásáról szóló 47/2020. évi önkormányzati rendelet 23 §. értelmében: A Közgyűlés „Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége” díjat adományozhat azon tanulóknak, csapatoknak, akik országos és nemzetközi versenyeken kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, a szellemi gyarapodás területén kiváló példát mutattak, hozzájárulva ezzel Hódmezővásárhely város jó hírnevének öregbítéséhez. Az idei évben a közgyűlés Ugrai Panna Nórát  és Kis Noelt részesítette a „Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége” kitüntetésben.

 

 

Ugrai Panna Nóra a HSZC Eötvös József Technikum 13/A. osztályos kitűnő tanulója, aki kiemelkedő sportteljesítménye mellett az iskolában is nagyon jól teljesít. Öt éves korában kezdett el úszni, tehetsége nagyon hamar megmutatkozott.

Első nagyobb versenye az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál volt. 2021-ben 3 bronzérmet szerzett az Ifjúsági Európa-bajnokságon. Ezután már világklasszisokkal versenyzett a felnőttek között. Az Európa-bajnokságon a legjobb 8 közé került egyéniben, a váltó tagjaként pedig jelenleg 2 országos csúcsot is tart. A 2023-24-es tanévben a Hód-Úszó SE sportolójaként, Máté Hunor edző felkészítésével a Rövidpályás Európa-bajnokságon női gyorsváltóban 6. helyezést ért el. A Rövidpályás Országos Úszóbajnokságon 1. helyezett lett 100 méter gyorson, háton, pillangón és vegyes úszásban. Az Úszó világkupán a 4x200 méteres gyorsváltóban 1., a 4x100 méteres gyorsváltóban pedig 2. helyezést ért el. Panna életmentő sportágban is versenyez, kétszeres Európa-bajnoki ezüstérmes, 2023-ban az év női életmentője lett.

 

11-szeres országos úszóbajnokként a legnagyobb célja az olimpiai játékokon versenyezni, ami valóra is vált, mert ő is tagja lesz a magyar úszóválogatottnak a párizsi olimpián.

Ugrai Panna éppen az olimpiára készül, ezért nem tudott személyesen részt venni az átadó ünnepségen.


 

Kis Noel, szintén a  HSZC Eötvös József Technikum tanulója.

 

Noel kiváló országos és nemzetközi úszó eredményei kitartását és szorgalmát tükrözik. A napi kemény edzések, versenyre készülések mellett iskolai tanulmányait sem hanyagolja el. Tanáraival udvarias, osztálytársaival együttműködő. Noel 2023. szeptemberétől ez év áprilisáig nagyszerű sporteredményeket ért el:

A norvég bajnokságon tavaly ősszel 50 gyorson 2. 100 gyorson első lett. Debrecenben a Rövidpályás Felnőtt Országos Bajnokságon a 4x100 Mix gyorsváltóban 2. helyezést ért el. A korosztályos bajnokságon Szegeden 100 méter gyorson 2. lett, időeredményével ebben a számban a 17 évesek között az 5. legjobb az európai ranglistán. Áprilisban Ausztriában válogatott versenyen egyéniben 7. vegyes és gyors váltóban 4. helyet szerzett. 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott

Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott

A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
Emlékezés a zenész fotográfusra

Emlékezés a zenész fotográfusra

A Lusztig-műteremben készült családi-, portré-, csoport- és tablóképekből válogató tárlat tekinthető meg a Tornyai múzeum földszinti termeiben.
Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon

Diplomaátadó volt a Mezőgazdasági Karon

Az SZTE Mezőgazdasági Kar 66. Diplomaátadó Ünnepi Tanácsülésén összesen 51 végzett hallgató kapott ma diplomát,
Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Marseille-ben június 18-án az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) díjazta a 2023-as kampány legkiemelkedőbb akcióit.

 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024 2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját
Megemelték a Jovány Busz szolgáltatási díját Megemelték a helyi autóbuszjáratokat üzemeltető Jovány Busz Kft. szolgáltatási díját Hódmezővásárhelyen - döntött a város közgyűlése.