Kultúra, oktatásNemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

2024. június 27., csütörtök
 
Nemzetközi elismerésben részesült Bozókiné Szabó Ildikó

Június 18-án az Európai Hulladékcsökkentési Hét (EWWR) díjazta a 2023-as kampány legkiemelkedőbb akcióit.

 

 

 

 

 

 

 

 

Idén Marseille-ben volt a díjátadó ünnepség, amelyre 200 meghívott érkezett, köztük számos EWWR koordinátor és akciófejlesztő.

Az ünnepségen a beszédek után a nyerteseknek átadták a 2023-as pályázat díjait. Díjazták a gazdasági élet szereplőit, az oktatási intézményeket is, akik a hulladékcsökkentésben jelentős gyakorlati, vagy elméleti innovatív tevékenységet folytattak.

 

A ’Citizen’, Polgári (Magánszemély) kategóriában a harmadik helyezett egy németországi, második egy máltai projekt lett, az első helyezett pedig a Hódmezővásárhelyi Szabadság téri óvoda projektje, a Klímanócskák Bolygóbarát kalandok programja lett.

 

Ennek a klímatudatosságra nevelő és népszerűsítő programnak megálmodója, szakmai vezetője Bozókiné Szabó Ildikó, mesterpedagógus, aki a díjat nemrég Marseille-ben személyesen vette át. A program már 2016-ban indult, és ötször volt döntős, egyszer pedig Európai Közönségdíjat is elnyerte.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ötven aranydiplomást köszöntöttek

Ötven aranydiplomást köszöntöttek

1974-ben végeztek azok az állattenyésztő üzemmérnökök, akik Aranydiploma átadó ünnepségre érkeztek a Kar Andrássy úti épületébe.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 25. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
A kiemelkedő pedagógusi munkát díjazták

A kiemelkedő pedagógusi munkát díjazták

Bereczkiné Palócz Gyöngyi kimagaslóan sikeres szakmai életútja elismeréseként Szakképzésért Apáczai Csere János-Díjat kapott.
Átvették a megbízóleveleket

Átvették a megbízóleveleket

Június 19-én délután vették át a Helyi Választási Bizottság elnökétől a megbízóleveleiket a megválasztott képviselők. Névsorok.
 

És ezt már olvasta?

A hőség veszélyei
A hőség veszélyei A tartós hőségnek sokszor van szerepe a balesetek létrejöttében és a hőártalmak kialakulásában, ezért van néhány kiemelten fontos szabály.
 
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok
Nyári bőrvédő táplálkozási javaslatok Aki nyáron kimegy a strandra, kerülje az alkoholt és a zsíros ételeket, ezek ugyanis kánikulában igen megterhelőek a szervezet számára.
 
Következik a Pál utcai Óvoda
Következik a Pál utcai Óvoda Az idén immár 276 éves Villeroy&Boch cég támogatásával újabb óvodai mosdó alakul át Vásárhelyen.
 
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán
BMX országos bajnokság az új vásárhelyi pályán Az új BMX pályával Vásárhely ismét bekerült a sportág országos vérkeringésébe. A BMX Racing Kupa harmadik fordulójával avatták fel.
 
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés
Kitüntetésekről, elimerésekről határozott a Vásárhelyi Közgyűlés Hódmezővásárhely Közszolgálatáért kitüntetést adtak át, valamint Hódmezővásárhely Egészségügyéért elismerést öten kaptak idén.
 
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott
Győri Sára Pedagógus Életműdíjat kapott A Közgyűlés határozata alapján munkássága elismeréseként részesült a díjban, amelyet a Városháza dísztermében adtak át..
 
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat
Ugrai Panna és Kis Noel kapott díjat Hódmezővásárhely Ifjú Tehetsége városi elismeréseket adtak át a Városháza dísztermében. Két országos hírnevű sportoló kapott kitüntetést.