KözéletBeszólt Lázár a közgyűlésről hiányzóknak

2015. április 12., vasárnap
 
Beszólt Lázár a közgyűlésről hiányzóknak

 „Akarja-e folytatni a munkát, miért nem jelenik meg az üléseken – ha megunta, akkor kezdeményezni fogom a felmentését."- mondta Lázár János az április 11-én tartott rendkívüli közgyűlésen, amikor a KLIK Járási Tankerület vezetőjét hiányolta.

 

 

 


A szombati áprilisi rendes közgyűlésen hallgatta volna meg a vásárhelyi képviselő-testület a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ elmúlt évi beszámolóját, valamint az idei tervekről is szó esett volna- írja a delmagyar.hu.

 

Mivel Nagy Imre, igazgató szakmai úton tartózkodott, nem tudott részt venni a közgyűlésen, ezért a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ éves beszámolóját levették a napirendről. Mielőtt még elfogadták volna a halasztást, Lázár János országgyűlési képviselő szólalt fel. A politikus szerint nem megnyugtató, azaz állapot, amiben a két intézmény jelen pillanatban van.

– Nem tudom, hogy jól vannak-e működtetve – gondolt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Tornyai-múzeumra és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központra. Hozzátette, a város, az állam nem kis anyagi áldozatvállalás árán hozott létre egy komoly kulturális központot, de a jelenlegi állapotok miatt nem dőlhetnek hátra a képviselők. Lázár arra kérte a városatyákat, hogy tekintsék át az intézményekben zajló szakmai munkát, valamint folytassanak konzultációt a lakosokkal, hogy mennyire vannak megelégedve az eddigi működéssel.

Bálint Gabriella, a HTKT Kapcsolat Központ beszámolójához Kis Andrea szólt hozzá. Az MSZP-s képviselő szerint szükség van iskolapszichológusokra, s ebből adódóan tette fel a kérdést, hogy lehet-e ilyen szakembereket alkalmazni. Lázár János szerint ez a kérdés nem szociális, hanem oktatási téma, amiről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot kell megkérdezni. A Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetője azonban ekkor nem tartózkodott a díszteremben. A politikus erre úgy reagált: meg kell kérdezni, akarja-e folytatni a munkát, s miért nem jelenik meg az üléseken, ha megunta, akkor kezdeményezni fogom a felmentését – jelentette ki Lázár. Tóthné Kecskeméti Katalin nem sokkal később már ott ült a díszteremben.

A város erdőgazdálkodásával kapcsolatosan megtartott beszámolóhoz is hozzászólt a miniszter. Megjegyezte, példaértékű, hogy a megyei jogú városok közül a legnagyobb arányú erdőtelepítést a vásárhelyi önkormányzat végezte el, de a zöldítést folytatni kell. A politikus, egy település körüli „zöld körgyűrű" létrehozását szorgalmazza.

Jövőre vezetik be Vásárhelyen a chipes hulladékszállítási rendszert. A város az átalakításra 1 milliárd forintot nyert. A rendszer indulásához szükséges eszközök beszerzése folyamatban van. Várhatóan októberre érkeznek meg a járművek és az új hulladékgyűjtő edények – tájékoztatott Kovács Pál. Az önkormányzat szakmai tanácsadója hozzátette, az új rendszerrel lényegesen kedvezőbb lesz a szemétszállítási díj, a jelenlegi évi 18 ezer forintról akár 7-8 ezerre is csökkenhet.

(Erről részletesen ITT olvashatnak!)

 
 
VH-delmagyar.hu
 

Olvassa el ezt is!

A mezőgazdaság bástyája lehet az SZTE MGK

A mezőgazdaság bástyája lehet az SZTE MGK

Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete Vásárhelyen a lehetséges jövőbeli befektetési lehetőségekről tájékozódott.
Félszáz vádlott a vásárhelyi ügyben

Félszáz vádlott a vásárhelyi ügyben

A Hódmezővásárhelyen praktizált ideg-elmegyógyász orvost (Dr. L.E.) és egy háziorvost (Dr. F.M.) jogosulatlan fogyatékossági támogatások igénylésével vádolnak.
Jól kerestek lányok futtatásából

Jól kerestek lányok futtatásából

Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
Természetismeret változatosan

Természetismeret változatosan

Kardoskút-Sóstó, Szarvas, kardoskúti Fehér-tó, Sziki-tavak, Csomorkányi Templomrom, Körösvölgyi Állatpark. Hat helyszin, érdekes programokkal
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.
 
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán
Díszdiplomásokat köszöntöttek a Városházán A szeptember 10-én tartott díszközgyűlésen négy olyan pedagógus vette át díszoklevelét, akiknek aktív élete a tanításról, az oktatásról szólt.