KözéletBeszólt Lázár a közgyűlésről hiányzóknak

2015. április 12., vasárnap
 
Beszólt Lázár a közgyűlésről hiányzóknak

 „Akarja-e folytatni a munkát, miért nem jelenik meg az üléseken – ha megunta, akkor kezdeményezni fogom a felmentését."- mondta Lázár János az április 11-én tartott rendkívüli közgyűlésen, amikor a KLIK Járási Tankerület vezetőjét hiányolta.

 

 

 


A szombati áprilisi rendes közgyűlésen hallgatta volna meg a vásárhelyi képviselő-testület a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ elmúlt évi beszámolóját, valamint az idei tervekről is szó esett volna- írja a delmagyar.hu.

 

Mivel Nagy Imre, igazgató szakmai úton tartózkodott, nem tudott részt venni a közgyűlésen, ezért a Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ éves beszámolóját levették a napirendről. Mielőtt még elfogadták volna a halasztást, Lázár János országgyűlési képviselő szólalt fel. A politikus szerint nem megnyugtató, azaz állapot, amiben a két intézmény jelen pillanatban van.

– Nem tudom, hogy jól vannak-e működtetve – gondolt a Miniszterelnökséget vezető miniszter a Tornyai-múzeumra és a Bessenyei Ferenc Művelődési Központra. Hozzátette, a város, az állam nem kis anyagi áldozatvállalás árán hozott létre egy komoly kulturális központot, de a jelenlegi állapotok miatt nem dőlhetnek hátra a képviselők. Lázár arra kérte a városatyákat, hogy tekintsék át az intézményekben zajló szakmai munkát, valamint folytassanak konzultációt a lakosokkal, hogy mennyire vannak megelégedve az eddigi működéssel.

Bálint Gabriella, a HTKT Kapcsolat Központ beszámolójához Kis Andrea szólt hozzá. Az MSZP-s képviselő szerint szükség van iskolapszichológusokra, s ebből adódóan tette fel a kérdést, hogy lehet-e ilyen szakembereket alkalmazni. Lázár János szerint ez a kérdés nem szociális, hanem oktatási téma, amiről a Klebelsberg Intézményfenntartó Központot kell megkérdezni. A Hódmezővásárhelyi Tankerület vezetője azonban ekkor nem tartózkodott a díszteremben. A politikus erre úgy reagált: meg kell kérdezni, akarja-e folytatni a munkát, s miért nem jelenik meg az üléseken, ha megunta, akkor kezdeményezni fogom a felmentését – jelentette ki Lázár. Tóthné Kecskeméti Katalin nem sokkal később már ott ült a díszteremben.

A város erdőgazdálkodásával kapcsolatosan megtartott beszámolóhoz is hozzászólt a miniszter. Megjegyezte, példaértékű, hogy a megyei jogú városok közül a legnagyobb arányú erdőtelepítést a vásárhelyi önkormányzat végezte el, de a zöldítést folytatni kell. A politikus, egy település körüli „zöld körgyűrű" létrehozását szorgalmazza.

Jövőre vezetik be Vásárhelyen a chipes hulladékszállítási rendszert. A város az átalakításra 1 milliárd forintot nyert. A rendszer indulásához szükséges eszközök beszerzése folyamatban van. Várhatóan októberre érkeznek meg a járművek és az új hulladékgyűjtő edények – tájékoztatott Kovács Pál. Az önkormányzat szakmai tanácsadója hozzátette, az új rendszerrel lényegesen kedvezőbb lesz a szemétszállítási díj, a jelenlegi évi 18 ezer forintról akár 7-8 ezerre is csökkenhet.

(Erről részletesen ITT olvashatnak!)

 
 
VH-delmagyar.hu
 

Olvassa el ezt is!

A mezőgazdaság bástyája lehet az SZTE MGK

A mezőgazdaság bástyája lehet az SZTE MGK

Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete Vásárhelyen a lehetséges jövőbeli befektetési lehetőségekről tájékozódott.
Félszáz vádlott a vásárhelyi ügyben

Félszáz vádlott a vásárhelyi ügyben

A Hódmezővásárhelyen praktizált ideg-elmegyógyász orvost (Dr. L.E.) és egy háziorvost (Dr. F.M.) jogosulatlan fogyatékossági támogatások igénylésével vádolnak.
A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

A támadások következtében magyar katona nem sérült meg

Január 7-én, az éjszaka folyamán rakétatámadás ért több koalíciós katonai tábort Irakban. Nem publikus, hány vásárhelyi katona teljesít külszolgálatot.

Megtartani és megerősíteni

Megtartani és megerősíteni

Jelentős változást hozhat az új esztendő a hódmezővásárhelyi Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola életében.
 

És ezt már olvasta?

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
 
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
 
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján
Vetélkedő a holokauszt nemzetközi emléknapján Wallenberg nyomán című, országos vetélkedősorozat regionális fordulóját rendezték Hódmezővásárhelyen.
 
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
 
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
 
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve
Vásárhelyi írónő újabb sikerkönyve Egy elfeledett budapesti mulatónegyedbe, a lágymányosi Konstantinápolyba repíti vissza az olvasókat Borbás Edina legújabb történelmi fikciós regénye.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 4. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."