GazdaságÁtadták az elkerülő út új hídját

2017. november 1., szerda
 
Átadták az elkerülő út új hídját

A 47 sz. főút Hódmezővásárhely elkerülő út különszintű csomóponttal keresztezi a - Szentes felé vezető - 45 sz. főutat, ami egy 35 méter hosszú híddal vezet át az elkerülőn. Október 31-én Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely alpolgármestere és Kiss Boglárka, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szóvivője egy sajtótájékoztató keretében átadta a műtárgyat a forgalomnak.

 

 

 


A Hódmezővásárhelyt északról új nyomvonalon elkerülő 12,7 kilométeres, 2×1 sávos kialakítású főutat keresztező legnagyobb forgalmú út, a Szentes felé vezető 45 sz. főút. A két út találkozásánál különszintű csomópont épül, ugyanis ez a csomóponttípus képes a legnagyobb forgalmat elvezetni. A le- és felhajtó ágak körforgalmakkal csatlakoznak a 45 sz. főútba, így nem szükséges a hídon balra sávokat is építeni, ezáltal csökkenthető a műtárgy szélessége, amely gazdaságosabb megoldást eredményez. A csomópont előnye még, hogy mivel a le- és felhajtó ágak a keleti oldalon épülnek meg, a szentesi út nyugati oldalán vezető kerékpárút nem keresztezi őket. Ez a forgalombiztonság szempontjából kedvezőbb.

 

A forgalom átterelésére azért volt szükség, hogy a 45 sz. főúttal párhuzamosan épült ideiglenes terelő utat elbonthassák, és ezután megépülhessen az elkerülő út híd alatti része is. Az északi elkerülő építésénél november elejére befejeződnek a nagytömegű aszfaltozások és megkezdődnek a befejező munkálatok, azaz a humuszterítés, padka feltöltés, árkok kialakítása, ill. a növénytelepítési- és a forgalomtechnikai munkálatok.

 

Mint arról nemrég a Vásárhelyi Hírekben írtunk, a teljes beruházásban összesen 440 ezer négyzetméteren füvesítenek, 820 fát és 130 ezer cserjét ültetnek. A forgalomtechnikai munkálatokhoz 8600 m2 burkolati jelet festenek fel, 100 db útburkolati prizmát, 460 db KRESZ táblát, és több mint 24 km szalagkorlátot telepítenek.

Ezekkel párhuzamosan megkezdődik a közvilágítás kiépítése is: a Rárósi úti, a Mártélyi úti, a Bodzási úti csomópontnál, a kerékpáros alujárónál és a körhídnál összesen 161 kandelábert helyeznek el. A beruházás keretében három helyen épül zajárnyékoló fal – a Cigány-ér és a Körtvélyesi út környezetében, valamint a körhíd Hódmezővásárhely felöli lehajtójánál – összesen 276 m hosszban.

A kivitelezés nettó összege 27,9 milliárd forint. 2018 tavaszán az átmenő forgalomban közlekedők már biztonságosan elkerülhetik Hódmezővásárhely városát.

 

 
 
VH-NIF
 

Olvassa el ezt is!

Ítélet a vásárhelyi fertőtlenítő cég ügyében

Ítélet a vásárhelyi fertőtlenítő cég ügyében

A bíróság a vádlottakat folytatólagosan, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettében és más bűncselekményekben mondta ki bűnösnek.
Esti fényben lesz igazán impozáns

Esti fényben lesz igazán impozáns

A lakosság arányában Vásárhelyről maradtak a legtöbben a harctéren, szinte minden család gyászolt hősi halottat. Méltóságteljes alkotás állít nekik emléket. Képekkel!
Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Bombariadó miatt leállt a Kormányhivatal

Hódmezővásárhelyen a Kormányhivatalban veszik át a háziorvosok a koronavírus elleni vakcinát. Felmerül a kérdés, van-e összefüggés a vakcina kiadása és a bombariadó között

Helyreáll a vonatközlekedés

Helyreáll a vonatközlekedés

Az elhúzódó felújítás miatt, a többszöri időpont változás után, hamarosan indul a Szeged - Hódmezővásárhely - Békéscsaba közötti vasúti közlekedés. Nézze meg a menetrendet!
 

És ezt már olvasta?

Kettős győzelem a nyugati végeken
Kettős győzelem a nyugati végeken Győzni ment Sopronba a Kosársuli, de ezért kőkeményen meg kellett dolgozniuk. Talán a rutinjuk és a hosszabb kispaduk döntött.
 
Új trend a dupla menetrend
Új trend a dupla menetrend Két hétig mindenki számára ingyenesek az új helyi buszjáratok Hódmezővásárhelyen. A Volánbusz változatlanul üzemelteti a helyi járatait.
 
Könnyes szemmel rabolt
Könnyes szemmel rabolt A vádlott a lakás- és helyiséggazdálkodási csoportot vezette a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalban. Kilenc évet kért az ügyész a két fegyveres rablásért.
 
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak
Diákok Őszi Tárlata 2020-21- Díjazottak Az online térben megrendezett Diákok Őszi Tárlatára különösen magas volt az érdeklődés az általános iskola alsó tagozatos diákjai és a középiskolások körében. Díjazottak névsora.
 
Régészek a nyomvonalon
Régészek a nyomvonalon A Tornyai János Múzeum régészeinek eredményei újabb apróbb mozaikokkal gazdagították a Hódmezővásárhely múltjáról alkotott ismereteket.
 
Gazdálkodj okosan 2021.
Gazdálkodj okosan 2021. 15 milliárd forintos főösszegű költségvetésből gazdálkodik idén az önkormányzat. Elhangzott az is, hogy számos fölösleges kiadást tartalmaz a költségvetés.
 
Ásó kapa és nagyharang
Ásó kapa és nagyharang A házasságkötés tematikájában indított gyűjtést a Tornyai János Múzeum, a 20. századtól kezdődően napjainkig várják az ifjú párok legnagyobb napjának tárgyi emlékeit.