SportA Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot

2024. április 14., vasárnap
 
A Kosársuli már csak az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot

Április 13-án a Veszprém otthonában játszotta le az NB I/B Zöld csoport negyeddöntőjének második meccsét a Vásárhelyi Kosársuli.

 

 

 

 

 

A veszprémiek a csütörtöki, vásárhelyi mérkőzéssel ellentétben ezúttal megőrizték a hamar kialakult előnyüket, végig vezetve nyertek, ezzel bejutottak az elődöntőbe.

 

Óriási kérdés volt, hogy a csütörtök esti vereséget hogyan emészti meg a Kosársuli – a Hódtói Sportcsarnokban hatalmasat harcolt Saša Vejinović együttese, fordított és a rendes játékidő végén kis híján győzött, ám a Veszprém előbb egy dudaszós triplával túlórára mentett, majd kétszeri hosszabbítás után 97-93-ra nyert.

 

Alig 45,5 órával később, szombaton jöhetett a második meccs, aminek egyszerű volt a tétje: ha a vendéglátó veszprémiek nyernek, a párharcnak vége és ők jutnak a legjobb négy közé, amennyiben viszont a Kosársuli, úgy mindent eldöntő harmadik mérkőzést rendeznek a Hódtói Sportcsarnokban.

 

Sajnos nem volt sokáig kérdés, hogy melyik forgatókönyv valósul meg. A Veszprém ugyanis remek csapatmunkával, demoralizáló triplákkal és szoros védekezéssel hasonló módon lerohanta a kezdés után a Kosársulit, mint csütörtökön, ám ezúttal elmaradt a nagy zárkózás.

 

32-14-es első negyedet követően a 12. percben a húsz pontot is átlépte a különbség, majd a félidő előtti percekben már a harmincat súrolta. Önbizalom és hit terén a két csapat ezúttal nem volt azonos súlycsoportban, a pontatlanságokat és bizonytalanságokat kegyetlenül megbüntették a veszprémiek.

 

A félidőt követően aztán többször is harminc pont fölött vezetett a Veszprém, és bár a harmadik negyed végére (81-59), majd zsinórban négy triplával a negyedik negyed elejére is közelebb jött a Kosársuli (86-71, 34. perc), a vége ismét a hazaiaké lett. A 99-77-es végeredményt Varga triplája állította be.

 

Az ezzel elődöntőbe jutó Veszprémtől öten is kétszámjegyű pontig jutottak, Moore 35 ponttal és 13 lepattanóval 55-ös VAL-értéket produkált, míg a Kosársuliból Rosic 21, Orgona 20, Borbáth 18 ponttal zárt.

 

NB I/B Zöld csoport, rájátszás, negyeddöntő, 2. mérkőzés:
 

Veszprém Kosárlabda Klub – Vásárhelyi Kosársuli 99-77 (32-14, 25-16, 24-29, 18-18)

Veszprém, Vetési Albert Gimnázium. Vezette: dr. Magyari, dr. Popgyákunik, Földesi
 
Veszprém: Szabó 6, Madár 10/9, Varga 15/6, Takács 2, Moore 35/3
Cserék: Popadic 10/3, Prodanovic 14/6, Birkás 7/3
Vezetőedző: Alex Geddes
 
Kosársuli: Borbáth 18/12, Rosic 21/3, Balogh 4, Kelemen 8/6, Orgona 20/6
Cserék: Bálint 3, Knyur 3/3
Vezetőedző: Sasa Vejinovic

 

Saša Vejinović: „Sajnos ez a mérkőzés is úgy indult, mint az első otthon. Úgy éreztem, hogy az első öt-hat percben mintha egy kicsivel jobban akarta volna az ellenfél a győzelmet, mint mi. A meccs további részében nem volt probléma, csak az volt a baj, hogy futnunk kellett akkor már az eredmény után. Gratulálok az ellenfelünknek, és további sok szerencsét kívánok nekik.”


A Kosársuli az 5-8. helyért folytatja a bajnokságot, két párharc még biztosan vár a csapatra. Az első ellenfél minden valószínűség szerint a Dunaharaszti lesz.

 
 
Forrás: Kosársuli
VH
 

Olvassa el ezt is!

A szezon meccsének is beillő találkozó volt

A szezon meccsének is beillő találkozó volt

Kétszeri hosszabbításba torkolló mérkőzést játszott egymással a Vásárhelyi Kosársuli és a Veszprém április 11-én este a Hódtói Sportcsarnokban.
Választás 2024 - Grezsa István

Választás 2024 - Grezsa István

Április 11-én délután Hódmezővásárhelyen bejelentették, hogy Grezsa István indul a Fidesz-KDNP színeiben polgármesterjelöltként.
Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

Családi események Hódmezővásárhelyen 2024

2024. 19. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Ennivaló receptjeink! - A szeszélyes április süteménye

Április első napja nagy meleget hozott, de még vissazatér a hűvös idő, vagyis a szeszélyességét bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.

 

És ezt már olvasta?

Holler László természetközeli világa
Holler László természetközeli világa Félszáz festményén keresztül mutatja be a vásárhelyi realista festőiskola tradíciójából táplálkozó mester az utóbbi években készült műveit.
 
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről
Jelentés a Mártélyi Holtág vizéről A kijelölt természetes fürdőhelyeket az üzemeltetők által megbízott laboratóriumok legalább évi négy alkalommal ellenőrzik.
 
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon
Óriási Eötvös siker a Magyar Bajnokságon Női fodrász, Férfi Fodrász, Smink és Körmös szakágakban várták a felnőttek és tanulók jelentkezését. Idén is több, mint 200 versenyző vett részt.
 
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást
A közgyűlés elfogadta a zárszámadást Mintegy 13 milliárd forint bevétellel zárta a tavalyi évet a hódmezővásárhelyi önkormányzat, 1,5 milliárd forint tartalékkal kezdte a 2024-es évet a város.
 
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen
Orbán Viktor váratlan látogatása Vásárhelyen Nem tartották szükségesnek testőrök hadát, amikor Orbán Viktor az ellenzéki vezetésű Hódmezővásárhelyre érkezett.
 
Módszertani nap helyettes államtitkárral
Módszertani nap helyettes államtitkárral A Németh László Gimnázium és Általános Iskolában rendeztek szakterületi módszertani napot. A népi kultúra oktatásban betöltött szerepe volt a téma.
 
Magyar Péter Vásárhelyen
Magyar Péter Vásárhelyen Május 20-án országjáró körútja során Hódmezővásárhelyen járt Magyar Péter, aki a Kossuth téren összegyűlt nagyszámú érdeklődő előtt mondott beszédet.