Április első napja nagy meleget hozott, de még vissazatér a hűvös idő, vagyis a szeszélyességét a hónap első hetében is bizonyító áprilishoz egy finom sütemény receptjével csatlakozunk.
Ezek után nem nehéz kitalálni, hogy a NŐI SZESZÉLY elkészítésre csábítjuk az olvasót.
Hozzávalók:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
12 dkg vaj
4 tojássárgája
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
Tetejére:
15 dkg baracklekvár
6 db tojásfehérje
15 dkg (vaníliás) porcukor
15 dkg dió.
A lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverjük, a vajjal elmorzsoljuk. A 4 tojássárgáját 4 evőkanál kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverjük. Ezt a keveréket a lisztes anyaggal összekeverjük, elgyúrjuk. Egy nagyobb kivajazott tepsibe simítjuk. (Érdemes egy egyenes falú poharat használni az egyenletes szétterítéshez) Megkenjük baracklekvárral.
Előmelegített sütőben 200C fokon, 20 percig sütjük.
6 db (hideg) tojásfehérjéből 1 csipet sóval nagyon kemény habot verünk, a porcukrot apránként adjuk hozzá. A diót durvára őröljük.
A félig sült tésztára kenjük a cukros habot, rászórjuk a diót.
A 100 C fokra levett sütőben még hagyjuk kb. 15 percig, amíg a hab megszilárdul, illetve a dió kissé megpirul.