SportVilágbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

2021. október 30., szombat
 
Világbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

Október 14-től 24-ig rendezték meg Olaszországban, Jesoloban a WAKO Kick-box Világbajnokságot, ahol 65 ország mintegy 1400 versenyzője mérte össze tudását a több mint egy hét alatt.  

 

 

 

 

 

 

A versenyt egyhetes felkészítő edzőtábor előzte meg Dunavarsányban, ahol a light-contact és kick-light szakág, Dancsó Zoltán szövetségi kapitány és segítője, Olasz Attila vezetésével készült.

 

A magyar kick-box válogatott tagjaként, az Algyői Sportkör ITF Taekwon-do Szakosztály és a Hódmezővásárhelyi ITF Taekwon-do Klub versenyzője és vezetőedzője, Zsarkó Dániel Péter is rajthoz állt.

 

A szegedi Combat „D” SC színeiben, Zsarkó Dániel Péter két kategóriában is, light – contact és a combrúgásokat is engedélyező, kick-light szabályrendszer 94 kg-os súlycsoportjában is elindult a megmérettetésen és jutott be a kategóriák döntőibe. Előbbiben lengyel, orosz és szlovén ellenfelekkel, utóbbiban indiai, olasz és lengyel versenyzőkkel küzdött a Földeákon élő sportoló.

 

A light-contact szabályrendszer döntője után az ő kezét emelték a magasba és lett a kategória világbajnoka. Kick-light szabályrendszerben egy nagyon kemény, szoros, ugyanakkor szabályos mérkőzésen a lengyel ellenfele nyert, így ezüstéremmel zárta a világeseményt.   

 

Eredmények:

-94 kg

Light-contact 1. helyezés - világbajnok

Kick-Light 2. helyezés

 

Felkészítő mester: Stricz Richárd.

Nevelő mester: Máté Zoltán.

 

Olvassa el ezt is!

A Kosársulinak nem ment a játék idegenben

A Kosársulinak nem ment a játék idegenben

Az NB I/B Zöld csoportjának 6. fordulójában hiába a teljes keret, sajnos végig a koncentráltan játszó vendéglátó akarata érvényesült.
Írott sorok - 20 éve hunyt el Szabó Éva

Írott sorok - 20 éve hunyt el Szabó Éva

Hódmezővásárhely szülötte, Szabó Éva a Magyar Rádió szerkesztő-riportere, dramaturgja, 2001. október 29-én, 69 éves korában autóbalesetben hunyt el.
Értelmetlen halál az utakon

Értelmetlen halál az utakon

A Halottak Napján meg kell emlékezni az utakon életüket vesztett áldozatokról is. A Dél-Alföldön 2020-ban 1619 baleset történt, ebből 770 személyi sérüléses baleset volt.
A temetési szolgáltatás is megdrágult

A temetési szolgáltatás is megdrágult

A következő napokban a hagyományok jegyében erősebben gondolunk elhunyt szeretteinkre, ennek kapcsán érdemes a temetés költségeinek jelentős változásairól is beszélni.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.