KözéletÉrtelmetlen halál az utakon

2021. november 2., kedd
 
Értelmetlen halál az utakon

Budapesten, a harmadik kerületi Flórián téren 1996-ban avatták fel azt az összetört személygépkocsit ábrázoló szobrot, amely a közúti közlekedési balesetek halálos áldozatainak állít emléket.

 

 

 

 

 

 

Az emlékmű – valószínűleg elsőként a világon – közadakozásból, az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság, valamint az érintett állami és társadalmi szervek együttműködése révén valósult meg.

Az emlékműnél azóta minden évben a Halottak Napja alkalmából megemlékeznek a kezdeményezéshez csatlakozó szervezetek az utakon elhunytakról.

 

Minden évben újabb számot vésnek a téren álló oszlopra. Azok számát, akik az előző évben útnak indultak, de soha nem értek haza. A 2020-as évszám mellé a 460-as számot vésték a kőbe. Tavaly ennyi értelmetlen halál történt az utakon. A Dél-Alföldön 2020-ban 1619 baleset történt, ebből 770 személyi sérüléses baleset.

 

Az idei megemlékezésre 2021. október 29-én 18 órakor került sor az óbudai Flórián téren. Több órára színes fényekbe borult az emlékmű. Fényfestéssel, emlékműsorral és mécsesgyújtással tisztelegtek a közlekedési balesetben elhunytak emléke előtt. Megemlékeztek azon rendőrökről, akik szolgálatteljesítés közben, közlekedési balesetben veszítették életüket.

 

A rendőrség egész évben preventív kampányokkal törekszik az emberéletek megóvására. E tevékenység célja a közlekedők védelme, azért, hogy a balesetveszélyes tényezők, időjárási és útviszonyok alapos ismeretében, gondos körültekintéssel, biztonságosan közlekedjenek…

… hogy mindenki hazaérjen.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Jövő ősszel indulhat az oktatás

Jövő ősszel indulhat az oktatás

Háromféle szakmairány és Honvéd kadétképzés lesz Vásárhelyen. A diákok nem részesülnek katonai kiképzésben, nem kötelező számukra a katonai pályaválasztás sem.
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen

Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen

A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
Világbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

Világbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

Jesoloban a WAKO Kick-box Világbajnokságon 65 ország mintegy 1400 versenyzője mérte össze tudását a több mint egy hét alatt.
Vadászati trófeakiállítás a Mezőgazdasági Karon

Vadászati trófeakiállítás a Mezőgazdasági Karon

Afrikai és alaszkai trófeák, valamint európai és magyarországi nagyvadak trófeái láthatók a vásárhelyi kar kiállításán.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.