SportA Kosársulinak nem ment a játék idegenben

2021. október 30., szombat
 
A Kosársulinak nem ment a játék idegenben

Annak a reményében lépett pályára péntek este a MEAFC-Miskolc otthonában a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata, hogy egy esetleges győzelem az első idegenbeli sikert jelentené a bajnokságban.

 

 

 

 

 

 

 

Az NB I/B Zöld csoportjának 6. fordulójában ehhez azonban az ellenfélnek is volt egy-két szava: előzetesen úgy kalkuláltak az előző szezonban még Piros csoportos miskolciak, hogy megőrzik hibátlan hazai formájukat, és harmadszor is nyertesen hagyják el a pályát az egyetemi Körcsarnokban.

A két együttes a játéknapot megelőzően azonos mérleggel (2-3) állt a tabellán, a Kosársuli pedig abban bízhatott, hogy a Cegléd elleni vereséget követően összejön a javítás, főleg úgy, hogy a hiányzó kulcsemberek közül Bálint, Kovacevic, Pavlovic és Varga Zalán is visszatért. 


Hiába a teljes keret, sajnos végig a koncentráltan játszó vendéglátó akarata érvényesült. Mindkét oldalon pontatlanságokkal kezdődött a meccs, az agresszív védekezésnek köszönhetően azonban a nyitónegyed második felétől egyre inkább ellépett a Miskolc: 13-10 után Kozák és Szögi vezetésével 6-0-s rohamot produkáltak, majd a tíz pontot is átlépte a különbség. Varga Zalán büntetőivel, 24-13-as eredménnyel zárult az első tíz perc.

A folytatásban stabilizálódott a helyzet, noha a második negyed első felében a Kosársuli hozott egy 6-0-s szériát (28-22 a 14. percben). A lehetőség megvolt a felzárkózásra, ám vagy egy eladott labda, vagy egy jó hazai védekezés jelentette a "végállomást", ráadásul lélektanilag a legrosszabb szempontból alakult ki az addigi legnagyobb miskolci előny, hisz az első félidő utolsó pillanataként Csák szórt egy triplát. 


46-30-cal mentek szünetre a csapatok, majd a pihenőt követően Burko kosaraival sikerült tartani tisztes távolból a különbséget. Amint felvillant az esély, hogy esetleg tíz ponton belülre zárkózhat a Kosársuli, a hazaiak palánk alatti játéka nyerőnek bizonyult, a lendületet elkapva pedig húsz pont fölé tornázták az előnyüket a negyed végéhez közeledve.

68-49-ről, jóformán már eldöntött pozícióból indult az utolsó játékrész, ahol hamar egy bő kétperces kosár nélküli időszak következett (68-53). Az extra teljesítmény a helyenként szép támadások által a hazaiaknak jött, noha a Kosársuli sem adta könnyen magát, és Burko vezetésével valamennyire sikerült kozmetikázni az egyre nagyobbra nyúló különbségen. A vége azonban újfent a Miskolcé volt, 7-0-s rohammal és Pintér dudaszós hárompontosával zárták le a meccset, ezzel 87-67-es sikert arattak. A Kosársuli legeredményesebbje a 18 pontig és 8 lepattanóig jutó Burko volt.

 

NB I/B Zöld csoport, 6. forduló:

MEAFC-Miskolc-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 87-67 (24-13, 22-17, 22-19, 19-18)


Miskolci Egyetem, Körcsarnok. Vezette: Gergely, Nepp, Nagy-Pál


Miskolc: Kozák 19, Csák 7/3, Ragályi -, Tóth 9/3, Cseh 10
Csere: Szögi 15/3, Pintér 14/6, Orliczki 7, Szicsák 4, Ungi 2, Sándor -, Bíró -
Vezetőedző: Váczi Péter


Kosársuli: Pavlovic 11, Bodócsi 3/3, Varga Z. 7, Varga Á. 17/3, Burko 18
Csere: Borbáth 5/3, Kovacevic 4, Vejinovic 2, Bálint -
Vezetőedző: Szablics Péter


Szablics Péter értékelése: "Az első negyedben a Miskolc agresszív mezőny védekezése kizökkentett minket, teljesen indiszponálttá tette a támadójátékunkat. Ezután már csak megnehezíteni tudtuk a hazaiak dolgát. Gratulálok nekik, a visszavágón megpróbálunk javítani."

 

Az U20-asok remek formában vannak, hisz megszerezték zsinórban harmadik sikerüket is a szezonban. A félidőben tíz pont volt az előny (47-37), majd a harmadik negyedben sikerült végleg eldönteni az érdemi dolgokat, a végére pedig kereken húszpontos különbség alakult ki - a felnőtteknél a miskolciak nyertek hússzal, a fiataloknál a vásárhelyiek. A 84-64-es sikerből Borbáth 31 ponttal, Megyesi 15 ponttal és 15 lepattanóval vette ki a részét.

 

Folytatás november 6-án, szombaton hazai környezetben, a Bonyhád ellen.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

Családi események Hódmezővásárhelyen 2021. 46. hét

"Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
Teszt az egészséges táplálkozásról

Teszt az egészséges táplálkozásról

Már szinte unalmasak lehetnek a heti- és havilapok, vagy a különböző internetes oldalakon található tesztek sokasága, amelyek megmondják mit és hogyan…? Mi most egy teljesen egyszerű de hatékony teszttel bizonyítjuk be, hogy lehet másképpen is..!

Világbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

Világbajnok lett Zsarkó Dániel Péter

Jesoloban a WAKO Kick-box Világbajnokságon 65 ország mintegy 1400 versenyzője mérte össze tudását a több mint egy hét alatt.
Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen

Egy négyzetméter kétszer drágább Szegeden, mint Vásárhelyen

A koronavírus-járvány után bekövetkezett ingatlanpiaci korrekció Csongrád-Csanád megye ingatlanpiacának kínálati árait is pozitív irányba mozdította el.
 

És ezt már olvasta?

Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train
Utasforgalmi próbaüzemben indul a tram-train A tram-train november 29-től óránként közlekedik Hódmezővásárhelyről. Részletes menetrend a megállókkal a cikkben!
 
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo
Tarolt az Országos bajnokságon a Máté Taekwondo A nagy médiaérdeklődés mellett lezajlott országos bajnokságon impozáns eredményt, 26 érmes helyezést ért el a vásárhelyi sportegyesület. Részletes eredményekkel.
 
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért
Jó szívvel, jó szóval a gyógyítókért Ezzel a mottóval karácsonyi képeslapkészítő akciót indított a Szeged-Csanádi Egyházmegye. A vásárhelyi kórház dolgozóit is erősíteni, bátorítani szeretnék.
 
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása
Ismét téma a Teleki utcai bölcsőde felújítása 2019 szeptemberében - az akkori hírek szerint a város 230 millió forintot kapott Pénzügyminisztériumtól. a bölcsőde felújítására, korszerűsítésére
 
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában
Egyre több a mikroműanyag a Tiszában Megdöbbentő eredményeket hozott az eddigi minták elemzése, amikor a folyó vízrendszerének mikroműanyagokkal való szennyezettségét vizsgálták.
 
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők
Eladott labdák, a figyelmetlenségek és elhibázott büntetők A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Békési SzSK csatája régóta nagy dél-alföldi rangadónak, egyben az NB I/B Zöld csoport egyik, ha nem a legfordulatosabb párosításának számít.
 
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát
Korszerűsítették a Kovács-Küry Időskorúak Otthonát Befejeződött az otthon energetikai korszerűsítése. Megújult, korszerűbb környezetbe élhetnek a lakók, dolgozhatnak a gondozók.