SportVégeredmény a 6. helyezés lett

2022. május 17., kedd
 
Végeredmény a 6. helyezés lett

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli május 16-án a MEAFC-Miskolc otthonában játszotta a 2021-22-es szezon utolsó meccsét. A tét az 5. hely megszerzése volt az NB I/B Zöld csoportjában.

 

 

 

 

 

 

A Kosársuli várhatta kedvezőbb helyzetből a találkozót, hiszen a pénteki odavágón 77-61-es hazai siker született a Hódtói Sportcsarnokban, ugyanakkor az alapszakasz-második miskolciak hazai pályán már-már verhetetlennek bizonyultak az idényben, hiszen mindössze a Cegléd és a Győr tudott győztesen távozni az egyetemi csarnokból. 

Október végén 87-67-es Miskolc-siker született, ezúttal picivel nagyobb volt a különbség, ami az egy fokkal élesebben játszó vendéglátó párharcsikerét eredményezte. A Bodócsi, Pavlovic és Vejinovic nélkül pályára lépő Kosársuli az első negyedben Varga Zalán és Burko vezetésével szépen tartotta magát és beleállt a triplapárbajba: a hazaiak Csák hárompontosainak is köszönhetően a 3. percben már 12-5-re vezettek, majd Sándor is szórt egyet, ám erre Varga Zalánnak és Kelemennek is volt válasza, a palánk alatt pedig Burko dolgozott jól. A negyed vége a miskolciaké lett, 25-19-cel kezdődhetett a második felvonás.

Méghozzá Kelemen, majd Borbáth triplájával, ismét két pontra zárkózva. A 14. percben Kelemen tett hozzá egy újabbat, ám ekkor, 33-30-nál megtört a lendület, jöttek az eladott labdák és a kihasználatlanul maradt támadások, a Miskolcot pedig Pintér kosarai repítették nagyobb előnybe (39-30). Ragályi kettesénél lépte át a tízet a különbség, majd a szünetet megelőzően szintén ő volt az, aki beállította a tizenöt pontos határt. 50-35-tel zárult a félidő, tehát összesítésben ekkor még a Kosársuli állt jobban.

A pihenőt követően aztán Pintér tett arról két triplával, hogy virtuálisan már a miskolciak vezessenek. A 25. percben Tóth javította tovább a hazaiak dobószázalékát (61-41), ám Utasi Gábor időkérését követően összekapta magát a Kosársuli, és Varga Zalán, valamint Kelemen vezényletével visszahozta magát mínusz tizenötre. A harmadik negyed végén úgy tűnt, izgalmas lesz a végjáték, hiszen 71-56-nál mindkét csapat elkezdhetett számolgatni. 

Pláne akkor, amikor a 32. percben az odavágó végeredménye állt az eredményjelzőn (77-61), így "új" meccs kezdődhetett. Ezt az új meccset pedig a miskolciak bírták jobban, és összeszedett játékkal mutatták meg, miért végeztek annyira elöl az alapszakaszban: az adódó esélyeket könyörtelenül kihasználva a 36. percig egyetlen sikertelen dobásuk sem volt, és 88-65-re húztak el. Innen pedig már nem volt visszaút a Kosársulinak, a fault-büntető játék végére kereken huszonöt pontos, 98-73-as hazai győzelem született, ami összesítésben 159-150-et jelent a Miskolc javára. A meccs legeredményesebbje a 24 ponttal és 10 assziszttal dupla-duplázó Varga Zalán lett.

 

NB I/B Zöld csoport, az 5. - 6. helyért, visszavágó:

MEAFC-Miskolc-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 98-73 (25-19, 25-16, 21-21, 27-17)

Miskolc, egyetemi csarnok. Vezette: Gaál, Domán, Marton

 

Kosársuli: Varga Á. 8, Varga Z. 24/12, Bálint 5/3, Megyesi -, Burko 10

Cserék: Kelemen 23/18, Borbáth 3/3, Knyur -, Kass -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

 

Utasi Gábor értékelése: "Gratulálok a Miskolcnak az 5. hely megszerzéséhez, de ugyanígy gratulálok a saját csapatomnak is a 6. helyhez! A szezon előtti célunkat, azaz a playoffba jutást elértük. Köszönöm mindenkinek a munkát!"

 

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel a 6. helyen zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában. Folytatás ősszel.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
Fókuszban az agrárium

Fókuszban az agrárium

Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023-ban 2023. 46. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben
Karácsonykor jön egy hatnapos hosszú hétvége 2024-ben Nincs jelentősebb változás a 2024-es esztendőben a munkaszüneti napok terén. Ám, mivel egyetlen ünnepnapunk sem esik hétvégére, így 7 hosszú hétvégére készülhetünk.
 
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni
Egy betegséget jobb megelőzni, mint elszenvedni Beköszöntött az ősz, a tél és ezzel együtt a légúti vírusfertőzések és bakteriális társfertőzések időszaka, így nem árt az óvatosság.
 
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki
A Kosársuli ezúttal gyenge napot fogott ki A Nagykőrös csapatát fogadta november 24-én este az NB I/B Zöld csoportjának 10. fordulójában a Vásárhelyi Kosársuli.
 
Létszámleépítés valódi számokkal
Létszámleépítés valódi számokkal Hiteltelennek tartja a Villeroy & Boch közleménye az egyik helyi sajtóban és a facebookon is felbukkant információkat. Ezzel le kívánják zárni a találgatásokat.
 
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán
Tarolt a Hód-Fitness a Spanyolországban rendezett Fitkid Európa Kupán A Hód-Fitness SE 10 egyéni és 14 csoportos gyakorlattal képviselte Magyarországot. Hét ország 813 sportolója vett részt az Európa Kupán.
 
Máté Taekwondo sikerek az OB-n
Máté Taekwondo sikerek az OB-n A Dunaharaszti Sportcsarnok adott otthont a Taekwondo Országos Bajnokságnak. 26 egyesület közel négyszáz versenyzője lépett pástra.