SportVégeredmény a 6. helyezés lett

2022. május 17., kedd
 
Végeredmény a 6. helyezés lett

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli május 16-án a MEAFC-Miskolc otthonában játszotta a 2021-22-es szezon utolsó meccsét. A tét az 5. hely megszerzése volt az NB I/B Zöld csoportjában.

 

 

 

 

 

 

A Kosársuli várhatta kedvezőbb helyzetből a találkozót, hiszen a pénteki odavágón 77-61-es hazai siker született a Hódtói Sportcsarnokban, ugyanakkor az alapszakasz-második miskolciak hazai pályán már-már verhetetlennek bizonyultak az idényben, hiszen mindössze a Cegléd és a Győr tudott győztesen távozni az egyetemi csarnokból. 

Október végén 87-67-es Miskolc-siker született, ezúttal picivel nagyobb volt a különbség, ami az egy fokkal élesebben játszó vendéglátó párharcsikerét eredményezte. A Bodócsi, Pavlovic és Vejinovic nélkül pályára lépő Kosársuli az első negyedben Varga Zalán és Burko vezetésével szépen tartotta magát és beleállt a triplapárbajba: a hazaiak Csák hárompontosainak is köszönhetően a 3. percben már 12-5-re vezettek, majd Sándor is szórt egyet, ám erre Varga Zalánnak és Kelemennek is volt válasza, a palánk alatt pedig Burko dolgozott jól. A negyed vége a miskolciaké lett, 25-19-cel kezdődhetett a második felvonás.

Méghozzá Kelemen, majd Borbáth triplájával, ismét két pontra zárkózva. A 14. percben Kelemen tett hozzá egy újabbat, ám ekkor, 33-30-nál megtört a lendület, jöttek az eladott labdák és a kihasználatlanul maradt támadások, a Miskolcot pedig Pintér kosarai repítették nagyobb előnybe (39-30). Ragályi kettesénél lépte át a tízet a különbség, majd a szünetet megelőzően szintén ő volt az, aki beállította a tizenöt pontos határt. 50-35-tel zárult a félidő, tehát összesítésben ekkor még a Kosársuli állt jobban.

A pihenőt követően aztán Pintér tett arról két triplával, hogy virtuálisan már a miskolciak vezessenek. A 25. percben Tóth javította tovább a hazaiak dobószázalékát (61-41), ám Utasi Gábor időkérését követően összekapta magát a Kosársuli, és Varga Zalán, valamint Kelemen vezényletével visszahozta magát mínusz tizenötre. A harmadik negyed végén úgy tűnt, izgalmas lesz a végjáték, hiszen 71-56-nál mindkét csapat elkezdhetett számolgatni. 

Pláne akkor, amikor a 32. percben az odavágó végeredménye állt az eredményjelzőn (77-61), így "új" meccs kezdődhetett. Ezt az új meccset pedig a miskolciak bírták jobban, és összeszedett játékkal mutatták meg, miért végeztek annyira elöl az alapszakaszban: az adódó esélyeket könyörtelenül kihasználva a 36. percig egyetlen sikertelen dobásuk sem volt, és 88-65-re húztak el. Innen pedig már nem volt visszaút a Kosársulinak, a fault-büntető játék végére kereken huszonöt pontos, 98-73-as hazai győzelem született, ami összesítésben 159-150-et jelent a Miskolc javára. A meccs legeredményesebbje a 24 ponttal és 10 assziszttal dupla-duplázó Varga Zalán lett.

 

NB I/B Zöld csoport, az 5. - 6. helyért, visszavágó:

MEAFC-Miskolc-Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli 98-73 (25-19, 25-16, 21-21, 27-17)

Miskolc, egyetemi csarnok. Vezette: Gaál, Domán, Marton

 

Kosársuli: Varga Á. 8, Varga Z. 24/12, Bálint 5/3, Megyesi -, Burko 10

Cserék: Kelemen 23/18, Borbáth 3/3, Knyur -, Kass -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter

 

Utasi Gábor értékelése: "Gratulálok a Miskolcnak az 5. hely megszerzéséhez, de ugyanígy gratulálok a saját csapatomnak is a 6. helyhez! A szezon előtti célunkat, azaz a playoffba jutást elértük. Köszönöm mindenkinek a munkát!"

 

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli összesen 17 győzelemmel, 1 döntetlennel és 16 vereséggel a 6. helyen zárta a 2021/22-es szezont az NB I/B Zöld csoportjában. Folytatás ősszel.

 
 
VH-Nagy Benjamin
 

Olvassa el ezt is!

Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

A Németh László Gimnázium 9. osztályos diákja, amellett, hogy kitűnő tanuló, eddigi sportolói pályafutása során már több érmes helyezést is elért.
Fókuszban az agrárium

Fókuszban az agrárium

Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.