SportMagyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

2022. május 17., kedd
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén januárban is nyílt pályázatot hirdetett a Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2021 cím elnyerésére, mellyel a 2020/2021. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt elérő tanulókat kívánta elismerni.

 

 

 

 


A pályázat kiírásában közreműködő sportköztestületek: a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Versenysport Szövetség, valamint a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség.

A pályázatokat február 28-ig lehetett benyújtani, és most megtörtént az eredményhirdetés.

Az egyik díjazott a nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy egyéni munkarend keretében részt vevő 9−13. évfolyamos tanulója kategóriában Horváth Ákos, a Németh László Gimnázium 9. a osztályos diákja lett, aki a Hód Úszó SE tagja. Edzője Máté Hunor.

A kitűnő tanuló osztályfőnöke Széphegyi Eszter.

 

Eredményei:

Országos Serdülő Bajnokságon ezüstérmes, A Nyíltvízi Országos Bajnokságon ezüstérmes, az Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságon ezüstérmes és bronzérmes, a Nyíltvízi Junior Európa-bajnokságon 4. helyezett lett.

Legutóbb, idén márciusban a Modern Városok Nagydíja versenyen Szegeden két egyéni csúccsal két aranyérmet szerzett.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fókuszban az agrárium

Fókuszban az agrárium

Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
Ballagás és Sárgulás a Mezőgazdaság Karon

Ballagás és Sárgulás a Mezőgazdaság Karon

Május 13-án száznál több végzős hallgató búcsúzott – ha nem is véglegesen – az alma matertől a Szegedi Tudományegyetem  Mezőgazdasági Karán. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.