SportMagyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

2022. május 17., kedd
 
Magyarország jó tanulója jó sportolója díjazott lett Horváth Ákos

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén januárban is nyílt pályázatot hirdetett a Magyarország jó tanulója, jó sportolója − 2021 cím elnyerésére, mellyel a 2020/2021. tanévben kimagasló tanulmányi- és sporteredményt elérő tanulókat kívánta elismerni.

 

 

 

 


A pályázat kiírásában közreműködő sportköztestületek: a Magyar Olimpiai Bizottság, a Magyar Paralimpiai Bizottság, a Nemzeti Versenysport Szövetség, valamint a Nemzeti Diák, Hallgatói és Szabadidősport Szövetség.

A pályázatokat február 28-ig lehetett benyújtani, és most megtörtént az eredményhirdetés.

Az egyik díjazott a nappali rendszerű iskolai oktatásban vagy egyéni munkarend keretében részt vevő 9−13. évfolyamos tanulója kategóriában Horváth Ákos, a Németh László Gimnázium 9. a osztályos diákja lett, aki a Hód Úszó SE tagja. Edzője Máté Hunor.

A kitűnő tanuló osztályfőnöke Széphegyi Eszter.

 

Eredményei:

Országos Serdülő Bajnokságon ezüstérmes, A Nyíltvízi Országos Bajnokságon ezüstérmes, az Országos Hosszútávúszó Medencés Bajnokságon ezüstérmes és bronzérmes, a Nyíltvízi Junior Európa-bajnokságon 4. helyezett lett.

Legutóbb, idén márciusban a Modern Városok Nagydíja versenyen Szegeden két egyéni csúccsal két aranyérmet szerzett.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fókuszban az agrárium

Fókuszban az agrárium

Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Félezernél többen voltak kíváncsiak május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napra.
Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Érmes helyezések az Aquatlon Országos Bajnokságon

Harminckilenc egyesület küzdött meg az érmekért a Sport XXI. Aquatlon Országos Bajnokságon. A vásárhelyi HÓD-TRI és ÖTTUSA csapata érmeket is szerzett.
Ballagás és Sárgulás a Mezőgazdaság Karon

Ballagás és Sárgulás a Mezőgazdaság Karon

Május 13-án száznál több végzős hallgató búcsúzott – ha nem is véglegesen – az alma matertől a Szegedi Tudományegyetem  Mezőgazdasági Karán. Képekkel.
 

És ezt már olvasta?

Családi események Hódmezővásárhelyen
Családi események Hódmezővásárhelyen 2022. 31. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért
A Villeroy & Boch a vásárhelyi óvodásokért Újabb mosdófelújítást segít a világcég. Ezúttal a vásárhelyi Szeremlei Sámuel Református Óvodában kezdődnek a munkálatok.
 
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
100. születésnapot ünnepelte egy vásárhelyi bácsi
99 éves korában lett ágyban fekvő beteg, addig nagyon tevékeny életet élt. A hosszú élet titka Pista bácsi szerint: a munka.
 
A Mártélyi Kavalkád programja
A Mártélyi Kavalkád programja

Augusztus 5. és 7-e között ismét lesz egy fergeteges rendezvénysorozat a Mártélyi Holtágnál. A szórakoztató műfajok teljes palettájával. Részletes program.

 
Az ország Imruskája 87 éves lenne
Az ország Imruskája 87 éves lenne A Hódmezővásárhelyen született Antal Imre július 31-én lett volna 87 éves. A város nem feledkezett meg neves szülöttéről.
 
Tanévi menetrend szeptembertől
Tanévi menetrend szeptembertől A hamarosan ismét megtelnek az iskolapadok, érdemes megnézni, hogyan alakul a 2022 szeptembertől kezdődő tanév. Fontos dátumok!
 
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen
Szent István király ünnepe - Bor- és Gasztrofesztivál Vásárhelyen Négynapos ünneppel készül az önkormányzat. Két színpad lesz, az egyik a Dr. Rapcsák András sétálóutcán, a nagy színpad pedig a Kossuth téren. Részletes program.