BulvárNagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

2022. május 16., hétfő
 
Nagysikerű Korea Nap Vásárhelyen

Félezernél több érdeklődő vett részt május 15-én délelőtt, a Máté Taekwondo és Hapkido Sportegyesület szervezésében megrendezett Korea napon.

 

 

 

 

 


A távol-keleti ország kulturális- sport és művészeti értékei is felvonultak. A Mugunghwa tradicionális tánccsoport koreai táncokkal lépett a pástra. A mozgás kedvelőinek a Tailor Dance SE fiataljaiból álló csapata tartott bemutatót.

Akiket a kultúra vonzott, azok sem maradtak élmény nélkül, hiszen a kalligráfia és a festészet világába is elkalauzolták a résztvevőket, de alkalom adódott a tradicionális hanbok ruhákat is felpróbálni.

A nap fénypontjának a Koreából érkezett Mirme Egyesület tagjai számítottak. Világbajnok résztvevőkkel látványos és dinamikus harcművészeti bemutatót tartottak.

A bemutatójukból  áradt a dinamika, a tökéletesig fejlesztett kidolgozottság, az összhang. A megérdemelt vastaps után a sokan álltak sorba egy-egy közös fotóért.

Az eseményen In Suk Jin a Koreai Kulturális Központ igazgatója és Kim Byungwook igazgatóhelyettese, valamint Dr. Márton Zsolt Krisztián a Magyar Taekwondo Szövetség elnöke is részt vett.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Ballagás és Sárgulás a Mezőgazdaság Karon

Ballagás és Sárgulás a Mezőgazdaság Karon

Május 13-án száznál több végzős hallgató búcsúzott – ha nem is véglegesen – az alma matertől a Szegedi Tudományegyetem  Mezőgazdasági Karán. Képekkel.
Fókuszban az agrárium

Fókuszban az agrárium

Az agrárátárca a korábiakhoz képest négy és félszer többet szeretne gazdaságfejlesztésre, kétszer annyit zöldítésre, másfélszer annyit tudásátadásra és generációváltásra fordítani.
Minisztériumot vezethet Lázár János

Minisztériumot vezethet Lázár János

Lázár János neve is felmerült az új Orbán-kormány lehetséges agrárminiszterei között ágazati információk szerint. Most kiderült melyik tárcát vezetheti.

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Kezdődik a szúnyogszezon de a gyérítés is

Vásárhelyen a Katasztrófavédelem központi légi gyérítése előtt 4 nappal a vásárhelyi Önkormányzat is megrendelt egy képtnapos földi kémiai gyérítést.
 

És ezt már olvasta?

Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok
Ennivaló receptjeink - Farsangi fánkok Itt az ideje a farsangi fánksütésnek. Ha nincs idő a kelesztéshez, jól jöhet ez a két villámgyors recept. Az egyszerű sok esetben nagyszerű!
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023
Családi események Hódmezővásárhelyen 2023 2023. 4. hét. Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog...
 
Egy nagyon értékes győzelem
Egy nagyon értékes győzelem Vuk Pavlovic csapata fantasztikus hajrával fordított, győzelmének köszönhetően pedig őrzi hibátlan mérlegét a Hódtói Sportcsarnokban.
 
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház
A tűz martalékává vált egy vásárhelyi családi ház Tűz ütött ki január 25-én este hét órakor a Görbe utcában. A tűzoltók két nagytestű kutyát is kimentettek.
 
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse
A több mint 120 éve védett vakond lett az Év emlőse A vakondot választotta 2023-ban az Év emlősének a Vadonleső Program, amelyet az Agrárminisztérium és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. működtet.
 
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023
Vásárhelyi Művészeti Díj 2023 Idén a hazai zenekultúra lassan elfelejtett és több generáció számára már kevésbé ismert műfaja, a folklór muzsika és a magyar nóta volt a főszereplő.
 
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak
Három vádlottja van a vásárhelyi buszos balhénak A két ittas utast nem engedték fel a buszra, a szóváltást kölcsönös tettlegesség, ütés- és rúgásváltások követték. Előkerült egy bicska is, de sérülés nem történt.