BulvárVásárhelyiek a sivatagi rally-n

2020. január 29., szerda
 
Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Hat vásárhelyi fiatal álmodott egy nagyot, ami valóság lett: indulnak a Budapest - Bamako 2020 Rallyn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hat hódmezővásárhelyi fiatalember: Ménesi Ákos, Süli Márk, Vitális Csanád, Nagy Richárd, Gémes Zsolt és Varga Gábor – január 30-án indulnak Vásárhelyről, majd 31-én indulnak a nagy útra. Meg sem állnak Bamakoig – reményeik szerint.

Dr. Márki-Zay Péter polgármester meglátogatta az éppen autót szerelő fiatalokat, személyes ajándékot adott át nekik, többek között egy apró kegytárgyat, mondván, tudja, hogy a fiatalok nem vallásosak, de azért egy ilyen küzdelmes út során ott a lehetőség a nagy kaland megélése mellett a megtérésre is.

Ezen a találkozón a népi kultúrkört Imre Sándor, városunk utolsó kovácsmestere képviselte, ő hat darab hétlyukú szerencsepatkót kovácsolt a fiataloknak, sok szerencsét kívánva útjukhoz.

Január 29-én pedig dr. Kis Andrea alpolgármester és Otlokán Mihály települési képviselő Hódmezővásárhely feliratú pólókat adott át a fiataloknak.

A hodpress.hu-nak nyilatkozva elmondták: A rally hossza közel 9000 kilométer, de meglátásuk szerint a végeredmény akár 10 ezer is lehet. Az első etapot Budapesttől Marokkóig 3 nap alatt kell teljesíteni, ekkor nem lesz megállás. Táborhelyeken és pihenőhelyeken is fel tudnak töltődni, és ahol csak lehet, interneten hírt adnak magukról, ígérték.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
Ilyenek a legboldogabb emberek

Ilyenek a legboldogabb emberek

Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.