BulvárVásárhelyiek a sivatagi rally-n

2020. január 29., szerda
 
Vásárhelyiek a sivatagi rally-n

Hat vásárhelyi fiatal álmodott egy nagyot, ami valóság lett: indulnak a Budapest - Bamako 2020 Rallyn.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hat hódmezővásárhelyi fiatalember: Ménesi Ákos, Süli Márk, Vitális Csanád, Nagy Richárd, Gémes Zsolt és Varga Gábor – január 30-án indulnak Vásárhelyről, majd 31-én indulnak a nagy útra. Meg sem állnak Bamakoig – reményeik szerint.

Dr. Márki-Zay Péter polgármester meglátogatta az éppen autót szerelő fiatalokat, személyes ajándékot adott át nekik, többek között egy apró kegytárgyat, mondván, tudja, hogy a fiatalok nem vallásosak, de azért egy ilyen küzdelmes út során ott a lehetőség a nagy kaland megélése mellett a megtérésre is.

Ezen a találkozón a népi kultúrkört Imre Sándor, városunk utolsó kovácsmestere képviselte, ő hat darab hétlyukú szerencsepatkót kovácsolt a fiataloknak, sok szerencsét kívánva útjukhoz.

Január 29-én pedig dr. Kis Andrea alpolgármester és Otlokán Mihály települési képviselő Hódmezővásárhely feliratú pólókat adott át a fiataloknak.

A hodpress.hu-nak nyilatkozva elmondták: A rally hossza közel 9000 kilométer, de meglátásuk szerint a végeredmény akár 10 ezer is lehet. Az első etapot Budapesttől Marokkóig 3 nap alatt kell teljesíteni, ekkor nem lesz megállás. Táborhelyeken és pihenőhelyeken is fel tudnak töltődni, és ahol csak lehet, interneten hírt adnak magukról, ígérték.

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakképző évtizedes sikerszériáját tükrözi. 2018-ban és tavaly is Vásárhelyen rendezték a döntőt.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
Ilyenek a legboldogabb emberek

Ilyenek a legboldogabb emberek

Kiderült, hogy a mentális jóléttel és boldogsággal kapcsolatos sok-sok kutatásban 10 tulajdonság mindig visszaköszön. Íme a lista!
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.