Kultúra, oktatásFókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

2020. január 28., kedd
 
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Az ipari és kereskedelmi szakmák elődöntői után, január 28-án megkezdődtek a mezőgazdasági szakmát tanulók országos versenyének elődöntő sorozata. 

 

 

 

 

 

 

 

Január 6-án írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy megkezdődtek az idei Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői.

Az ipari és kereskedelmi szakmák elődöntői után, január 28-án megkezdődött a mezőgazdasági szakmát tanulók országos versenyének elődöntő sorozata is.  

Hódmezővásárhelyen a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola 10 diákja: 7 mezőgazdasági technikus, 2 mezőgazdasági gépész és 1 gazda tanuló ül az elődöntő elméleti versenyének a következő napokban.

 

Szinte nincs olyan év, hogy a Gregus valamelyik diákja ne lenne díjazottja az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek. Tavaly például két dobogós helyezés született: I. Győri Dávid, II. Budai Róbert, illetve X. Baksa Attila és XII. Horváth Csaba lett.

 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tavaly átkerült mechatronikai technikus szakképzében, annak előtte évekig tarolt a Gregus Máté iskola. A sokrétű ismereteket - például robotikát, pneumatikát, elektronikát, számítástechnikát - igénylő mechatronikai szakmát tanuló leendő szakemberek 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban és 2015-ben, 2016-ban elért országos első helyezésével, a 2014-ben elért második helyezésével a vásárhelyi Gregus Máté Szakképző iskola neve, az ott folyó szakképzés országos hírű lett.

 

A 2018-ban a Gregus által első alkalommal rendezett döntő nagyszerű lebonyolítása, és igen kedvező szakmai körülményei eredményeként 2019-ben is a vásárhelyi mezőgazdasági szakképző kapta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárminisztérium, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium négynapos országos versenyének rendezési lehetőségét.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Fókuszban a szakképzés - a siker még várat magára

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
Értékes kettős siker

Értékes kettős siker

Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 

És ezt már olvasta?

Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián
Remek szereplés a Megyei Sakk Diákolimpián Február 22-én Szegeden rendezték meg a Megyei Sakk Diákolimpiát, melyet a 12 főből álló vásárhelyi csapat 11 éremmel fejezett be. Eredmények.
 
Máris itt egy ütős névsor!
Máris itt egy ütős névsor! A hazai fesztiválszcéna legnagyobb hagyományokkal bíró buliján, a Szegedi Ifjúsági Napokon szokás szerint nemzetközi sztárok és hazai sikercsapatok lépnek föl.
 
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat
A Deszkkel szemben is ellenállhatatlan volt a csapat Továbbra is remekül játszik a tavaszi szezonban a HLKC NB II-es felnőtt csapata. A lányok szombaton a Deszk vendégeként léptek pályára.
 
Az első kattintástól napjainkig
Az első kattintástól napjainkig Eifert János vásárhelyiségéhez és munkásságának egyetemes értékéhez kétség nem férhet. Hódmezővásárhely díszpolgárának megnyílt az életmű kiállítása. Képekkel.
 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 8. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Tornyai Szabadkán
Tornyai Szabadkán Több mint száz év után láthatja újra az újvidéki közönség Tornyai János festőművész alkotásait.
 
Új fegyverek a Helyőrségnél
Új fegyverek a Helyőrségnél A kiképzések érdekességét az adta, hogy a vásárhelyi katonák az újonnan rendszeresített gépkarabélyokkal hajtottak végre.