Kultúra, oktatásFókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

2020. január 28., kedd
 
Fókuszban az agrárszakképzés - Elkezdődtek az elődöntők

Az ipari és kereskedelmi szakmák elődöntői után, január 28-án megkezdődtek a mezőgazdasági szakmát tanulók országos versenyének elődöntő sorozata. 

 

 

 

 

 

 

 

Január 6-án írtuk a Vásárhelyi Hírekben, hogy megkezdődtek az idei Szakma Kiváló Tanulója és az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny elődöntői.

Az ipari és kereskedelmi szakmák elődöntői után, január 28-án megkezdődött a mezőgazdasági szakmát tanulók országos versenyének elődöntő sorozata is.  

Hódmezővásárhelyen a Gregus Máté Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskola 10 diákja: 7 mezőgazdasági technikus, 2 mezőgazdasági gépész és 1 gazda tanuló ül az elődöntő elméleti versenyének a következő napokban.

 

Szinte nincs olyan év, hogy a Gregus valamelyik diákja ne lenne díjazottja az Országos Szakmai Tanulmányi Versenynek. Tavaly például két dobogós helyezés született: I. Győri Dávid, II. Budai Róbert, illetve X. Baksa Attila és XII. Horváth Csaba lett.

 

A Hódmezővásárhelyi Szakképzési Centrumhoz tavaly átkerült mechatronikai technikus szakképzében, annak előtte évekig tarolt a Gregus Máté iskola. A sokrétű ismereteket - például robotikát, pneumatikát, elektronikát, számítástechnikát - igénylő mechatronikai szakmát tanuló leendő szakemberek 2011-ben, 2012-ben és 2013-ban és 2015-ben, 2016-ban elért országos első helyezésével, a 2014-ben elért második helyezésével a vásárhelyi Gregus Máté Szakképző iskola neve, az ott folyó szakképzés országos hírű lett.

 

A 2018-ban a Gregus által első alkalommal rendezett döntő nagyszerű lebonyolítása, és igen kedvező szakmai körülményei eredményeként 2019-ben is a vásárhelyi mezőgazdasági szakképző kapta a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, az Agrárminisztérium, és az Innovációs és Technológiai Minisztérium négynapos országos versenyének rendezési lehetőségét.

 

Kapcsolódó cikkünk:

 

Fókuszban a szakképzés - a siker még várat magára

 

 

 
 
VH
 

Olvassa el ezt is!

Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Könyvbemutató, megemlékezés, tiltakozás

Hárs Gábor harmadik kötetét mutatták be, majd megemlékezés tartottak a kiállítóhelyen. A Hitközség tiltakozik az új vásárhelyi polgári kör miatt. Képekkel.
A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A Csongrád Megye Közgyűlés megtartotta idei első ülését

A vásárhelyi Ádok János személyében új alelnököt választott idei első ülésén Csongrád Megye Közgyűlése. Megalkották a költségvetést, megyei elismerésekről döntöttek.
Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

Teltházas Alma koncert a BFMK-ban

A hétvégén fergeteges hangulatú koncerttel örvendeztették meg kis rajongóikat, nagy részük a színpad előtt extázisban énekelt és táncolt.
Értékes kettős siker

Értékes kettős siker

Az NB I/B 19. fordulójában a Concordia Motax KC Pápa ellen lépett pályára a Vásárhelyi Kosársuli U20-as és felnőttcsapata. Nem is akárhogy!
 

És ezt már olvasta?

Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél
Éremeső mindkét vásárhelyi úszó egyesületnél

A nyári szünet utáni első versenyen mindkét vásárhelyi úszóegyesület remekelt. A Hód Úszó SE tagjai 26 érmet, a NICS-HSÚVC 28 érmet szerzett.

 
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét
Családi események Hódmezővásárhelyen 2020. 37. hét "Mindannyiunk élete egy csepp a végtelen óceánban... De mi más az óceán, mint ezen cseppek sokasága, amit valami távoli egység mégis összefog..."
 
Jól kerestek lányok futtatásából
Jól kerestek lányok futtatásából Három mindszenti lakost fogtak el, akik lányokat kényszerítettek prostitúcióra. A házkutatások során több bizonyíték is előkerült.
 
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból
Vásárhelyi Díj lett a Bessenyei Díjból Elülni látszik az a vihar, amely egy, a város zenei életében köztiszteletnek örvendő pedagógus jelölése, illetve a színész özvegyének bejelentése nyomán keletkezett.
 
Lendületben a HLKC NB II-es csapata
Lendületben a HLKC NB II-es csapata Szeptember 12-én elrajtol az NB II-es női kézilabda bajnokság, amelyre a Hódmezővásárhelyi LKC már hetek óta készül. Interjú Dankó Leával.
 
Régészeti pillanatképek
Régészeti pillanatképek Vásárhely és környéke régészeti feltárásainak eredményeiből ad ízelítőt a Tornyai János Múzeum szeptember 10-én megnyílt kiállítása.
 
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet
Jogerős a mindszenti férfi elleni ítélet Lezárult a mártélyi, mindszenti szülők között nagy vihart kavart ügy. Jogerős lett a hirdető újságban nemcsak munkára fiúkat kereső férfi elleni ítélet.